reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

iwi - i tak późno Ci się zaczęła :tak: dasz radę !

Tak mi się przypomniało z dzisiejszej wizyty u położnych: jedna do drugiej "Ty popatrz ona ma hemoglobinę jak słoń! Chyba takiej nie widziałam w ciąży.... " ;-)
Jak się je jak słoń to się ma takie wyniki :-)

hahahaha :-D:-D:-D teraz to się uśmiałam. Aż mały zaczął skakać.

reklama
Chrupcia dobre, dobre to było:)
Jedno z czego się cieszę to waga, za miesiąć pół kilo na plusie i juz nie ma wykrzyknika koło tabeli wagowej:)

Dziewczyny jakie Wy przyjmujecie preparaty żelaza????

iwi - i tak późno Ci się zaczęła :tak: dasz radę !

Tak mi się przypomniało z dzisiejszej wizyty u położnych: jedna do drugiej "Ty popatrz ona ma hemoglobinę jak słoń! Chyba takiej nie widziałam w ciąży.... " ;-)
Jak się je jak słoń to się ma takie wyniki :-)
Chrupcia jaką Ty masz tą hemoglobine?:-D

Wiolan
nie załamuj się dasz radę

Badanie trwało dosyć długo więc byłam w szoku, bo poprzednio było rach ciach. Mówię do lekarza, "panie doktorze jeszcze płeć poproszę, bo pół Polski czeka na informację w tym temacie"
-"a co ma być?"
- "dziewczynka"
- "nie proszę pani"
-"chłopak?"
-"tak"
-a jakie jest ryzyko błędu?"
- "żadne. chłopak na 100%"

i tyle. Duży jest, wg OM termin 5.05, według usg z 20 tygodnia 01.05, a z dzisiejszego usg 26.04, ale lekarz powiedział, że na to mam nie patrzeć bo dziecko jest po prostu duże a datę porodu orzeka się z OM.

Powiem wam, że ogromny szok przeżyłam, OGROMNY!!!!
Chciałam dwie dziewczynki nie tylko ze względu na ubranka, po prostu myślę, że z tak niedużą różnicą wieku lepiej by się dogadały, już widziałam te ich sekrety, zabawy lalkami a później podkradanie kosmetyków...
Na trzecie się już nie zdecyduję...

Wiem, że to nie ten wątek ale dokończę, że myśę nad imieniem Jeremi Andrzej, choć P. na razie nie leży zupełnie. Mi zdrobnienia nie pasują, bo Remik, Jarek, nie wiem, ale Jeremi jako Jeremi mi się podoba.

A ogólnie to masakra, nie mogę dojść do siebie, wiem, że najważniejsze, że zdrowe, ale tak mi smutno jakoś. Z resztą P. też ma nietęgą minę...

ja bardzo ciebie rozumiem bo sama tak mialam jak na USG lekarz powiedzial ze chlopak a potem kolejny lekarz i kolejny to potwierdzali a ja tak jka ty o coreczce tak samo i ja o niej marzylam,ale zobaczysz za dzien,dwa jak sie oswoisz z ta mysla bedzie dobrze,tak mialo byc:-) ja zazdroszcze tobie tej parki!!! zobaczysz ze synek bedzie dbal o Jagode:-)
a jak maz? cieszy sie ze bedzie mial synka?

Wiesz Oleśka przecież sama - córeczki są słodkie i kazda mama o nich marzy.. juz masz..

ale prawda jest taka: ze to synkowie - to prawdziwe mamusine przylepy...

ja mam sąsiadkę ktora ma dwoch synów i dwie corki - wszyscy juz dorosli, ale mowiła, ze marzyła o corkach, po pierwsi byli faceci, a teraz lepszy kontakt ma z synami, to oni przychodzą sie zwierzać mamie z sercowych rozterek, a dziewczyny nie bardzo

Oleśka - głowa do góry, potrzeba Ci troche czasu by się z tym oswoić ale jak już się brzdąc na świecie pojawi nie zechcesz zamienić go na żadną dziewuszkę!!!
I normalnie wyłamałaś nam się z kalanu łódzkich dziurawców :-) a affiliacja to chyba też z krzesła spadnie

w kazdym razie - gdybyś miała problem z "upłynnnieniem" rózowych ciuszków - ja się zgłaszam :-)

chrupcia, to pewnie przez śmetanę masz dobre wyniki ;-)
Oleśka dasz radę :-) będzie dobrze, otrząśniesz się i będzie ok..
a czy Remik to nie zdrobnienie od imienie Remigiusz?
julienx mi te każdy powtarza to, że własnie synek będie prylepą mamusi, a córka jest z reguły córcią tatusia

reklama
Oleśka gratuluje poznania płci:-)
Tak jak pisze Komi, jak oswoisz się z myślą to będziesz szczęsliwa, że parka będzie:-D
Jednakowo troszkę zazdroszczę, bo jestem jedną z niewielu wg listy majówek, które płci nie znaja:-(

Do góry