reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Witam :)
Agnieszka 77 nic się nie martw...bo to nic nie da a maluszek też wtedy cierpi....
Ja jestem po wczorajszej wizycie...lekarz powiedział że to już finisz :) Nie wiem dlaczego nie dał mi skierowania na KTG...wszystkie to miałyście?
Wojtuś jest juz taki duuuży...średica główki od skroni do skroni 8 cm:) A waga 1,700 kg :)
Wyniki dobre chociaż krew troszke slaba ale to towarzyszy mi od początku ciąży więc już się tym bardzo nie martwie....
Życzę udanych wizyt dziewczyny....:):)

Ja KTG jeszcze nie miałam, wizytę mam dopiero 16.03 to może wtedy dostanę skierowanie na pierwsze :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja KTG jeszcze nie miałam, wizytę mam dopiero 16.03 to może wtedy dostanę skierowanie na pierwsze :)

a to trzeba mieć skierowanie???

pierwsze słyszę...

ja - po prostu idę do szitala, na izbę przyjec i tam mi robią.... to znaczy nie teraz, bo jeszcze za wczesnie, ale od 15 kwietnia - raz, dwa razy w tygodniu bede chodzic...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
powiedzmy ze udalo mi sie zmienic to ze temat postow wyswietlal sie z innego watku (stad info o mojej edycji posta julienx), w miare mozliwosci prosze o pisanie kolejnych postow nie cytujac tamtych ze zlym tematem.

Witam.Niestety nie pozwolono mi zrobić dziś obciążenia glukozą 75,w laboratorium powiedzieli,że dzień po dniu to za duże obciążenie dla organizmu:-( Mam odczekać. I muszę iść dziś do gina ze swoim fatalnym wynikiem:-:)-:)-( Kurczę ,martwię się cały czas:-( Nie mam na nic ochoty i nic mnie nie cieszy:-:)-:)-(
Agnieszka77 na pewno nie będzie żle więc nie martw się na zapas,dzisiaj masz wizytę więc lekarz na pewno da ci jakieś leki i jaeśli trzeba będzie zrobić powtórkę badania to pójdziesz jutro,chyba już będzie można.
Witam :)
Agnieszka 77 nic się nie martw...bo to nic nie da a maluszek też wtedy cierpi....
Ja jestem po wczorajszej wizycie...lekarz powiedział że to już finisz :) Nie wiem dlaczego nie dał mi skierowania na KTG...wszystkie to miałyście?
Wojtuś jest juz taki duuuży...średica główki od skroni do skroni 8 cm:) A waga 1,700 kg :)
Wyniki dobre chociaż krew troszke slaba ale to towarzyszy mi od początku ciąży więc już się tym bardzo nie martwie....
Życzę udanych wizyt dziewczyny....:):)

Ja też nie miałam jeszcze tego badania a wizytę mam dopiero 18 marca...

Dziewczyny gratuluje udanych wizyty:-)
A ja juz po wizycie i wszystko w porzadku,nic sie zlego ne dzieje,serducho bylo juz glosno slychac.A waga mnie zadziwila tylko 300 g przytylam przez miesiac.A teraz wizyta za 2 tygodnie i mam porobić wyniki;mocz,krew i Hbs.No i za 2 tygodnie usg,i okaze sie czy cos tam nelci nie wyrosło
Pozdrawiam!

dziewczyny fajnie, że u was wszystko OK. trzymam jeszcze kciuki za Agnieszke77.

Co do KTG - to jeżeli było robione USG to nie ma potrzeby robić KTG (jest przecież zapis czynności serca na USG). Co innego jeżeli KTG miałoby być robione za czas jakiś i bez wizyty kontrolnej u lekarza. Jak Cie niepokoi że dzidzia się nie rusza zbyt długo - zawsze idż do najbliższego szpitala tam zrobia KTG.

Dziewczyny gratulacje udanych wizyt.
My byliśmy w srode i jest wszytsko ok. małay nie za bardzo chciał być podglądany wiec niewiele zobaczyłam. co do wagi to na dzień dzisiejszy 11+. A ostanie taki ważniejsze usg z pomiarami małego 15.03 wiec jeszcze trochę czasu.
Agnieszka77 nie martw sie na pewno wszytsko będzie ok.

reklama
A ja właśnie odebrałam wyniki z testu obciązenia glukozą 50.Wynik przed 87 mg/dl czyli ok,ale po 60 min. 193 mg/dl i chyba jest za wysoki,mam napisane powyżej normy i zaczynam się martwić :-:)-:)-( Jutro wizyta,niech mi ktoś powie,co oznacza ten wynik,bo zaczynam sie martwić:-:)-:)-(

Ja bym na twoim miejscu na razie nie panikowała.. nie masz jeszcze cukrzycy.. ale na pewno wynik powinien zostać powtórzony po obciążeniu 75 g.. Pani w labo dobrze powiedziała, że dzień po dniu nie powinno się robić... ja bym po tygodniu na twoim miejscu powtórzyła... a póki co zrezygnuj z soków, słodkich rzeczy, owoców słodkich i pieczywa białego...
U mnie po godzinie było 186 a po 2 godzinach przy obciążeniu 75 g 161... te wyniki też zależą od metody pomiaru, bo glukometry mogą wskazywać nawet 15% odchyłki w obie strony... dlatego wazny jest test krwi taki laboratoryjny....
Nie martw się ale na pewno poeksperymentuj z dietką... ja dzisiaj ponownie robiłam test obciążenia glukozą i na czczo całkiem fajny wynik w porównaniu do poprzedniego (przekroczonego).. ale 3 tygodnie diety trzymam....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry