reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Witam :)
Agnieszka 77 nic się nie martw...bo to nic nie da a maluszek też wtedy cierpi....
Ja jestem po wczorajszej wizycie...lekarz powiedział że to już finisz :) Nie wiem dlaczego nie dał mi skierowania na KTG...wszystkie to miałyście?
Wojtuś jest juz taki duuuży...średica główki od skroni do skroni 8 cm:) A waga 1,700 kg :)
Wyniki dobre chociaż krew troszke slaba ale to towarzyszy mi od początku ciąży więc już się tym bardzo nie martwie....
Życzę udanych wizyt dziewczyny....:):)

Ja KTG jeszcze nie miałam, wizytę mam dopiero 16.03 to może wtedy dostanę skierowanie na pierwsze :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja KTG jeszcze nie miałam, wizytę mam dopiero 16.03 to może wtedy dostanę skierowanie na pierwsze :)

a to trzeba mieć skierowanie???

pierwsze słyszę...

ja - po prostu idę do szitala, na izbę przyjec i tam mi robią.... to znaczy nie teraz, bo jeszcze za wczesnie, ale od 15 kwietnia - raz, dwa razy w tygodniu bede chodzic...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
powiedzmy ze udalo mi sie zmienic to ze temat postow wyswietlal sie z innego watku (stad info o mojej edycji posta julienx), w miare mozliwosci prosze o pisanie kolejnych postow nie cytujac tamtych ze zlym tematem.

Witam.Niestety nie pozwolono mi zrobić dziś obciążenia glukozą 75,w laboratorium powiedzieli,że dzień po dniu to za duże obciążenie dla organizmu:-( Mam odczekać. I muszę iść dziś do gina ze swoim fatalnym wynikiem:-:)-:)-( Kurczę ,martwię się cały czas:-( Nie mam na nic ochoty i nic mnie nie cieszy:-:)-:)-(
Agnieszka77 na pewno nie będzie żle więc nie martw się na zapas,dzisiaj masz wizytę więc lekarz na pewno da ci jakieś leki i jaeśli trzeba będzie zrobić powtórkę badania to pójdziesz jutro,chyba już będzie można.
Witam :)
Agnieszka 77 nic się nie martw...bo to nic nie da a maluszek też wtedy cierpi....
Ja jestem po wczorajszej wizycie...lekarz powiedział że to już finisz :) Nie wiem dlaczego nie dał mi skierowania na KTG...wszystkie to miałyście?
Wojtuś jest juz taki duuuży...średica główki od skroni do skroni 8 cm:) A waga 1,700 kg :)
Wyniki dobre chociaż krew troszke slaba ale to towarzyszy mi od początku ciąży więc już się tym bardzo nie martwie....
Życzę udanych wizyt dziewczyny....:):)

Ja też nie miałam jeszcze tego badania a wizytę mam dopiero 18 marca...

Dziewczyny gratuluje udanych wizyty:-)
A ja juz po wizycie i wszystko w porzadku,nic sie zlego ne dzieje,serducho bylo juz glosno slychac.A waga mnie zadziwila tylko 300 g przytylam przez miesiac.A teraz wizyta za 2 tygodnie i mam porobić wyniki;mocz,krew i Hbs.No i za 2 tygodnie usg,i okaze sie czy cos tam nelci nie wyrosło
Pozdrawiam!

dziewczyny fajnie, że u was wszystko OK. trzymam jeszcze kciuki za Agnieszke77.

Co do KTG - to jeżeli było robione USG to nie ma potrzeby robić KTG (jest przecież zapis czynności serca na USG). Co innego jeżeli KTG miałoby być robione za czas jakiś i bez wizyty kontrolnej u lekarza. Jak Cie niepokoi że dzidzia się nie rusza zbyt długo - zawsze idż do najbliższego szpitala tam zrobia KTG.

Dziewczyny gratulacje udanych wizyt.
My byliśmy w srode i jest wszytsko ok. małay nie za bardzo chciał być podglądany wiec niewiele zobaczyłam. co do wagi to na dzień dzisiejszy 11+. A ostanie taki ważniejsze usg z pomiarami małego 15.03 wiec jeszcze trochę czasu.
Agnieszka77 nie martw sie na pewno wszytsko będzie ok.

reklama
A ja właśnie odebrałam wyniki z testu obciązenia glukozą 50.Wynik przed 87 mg/dl czyli ok,ale po 60 min. 193 mg/dl i chyba jest za wysoki,mam napisane powyżej normy i zaczynam się martwić :-:)-:)-( Jutro wizyta,niech mi ktoś powie,co oznacza ten wynik,bo zaczynam sie martwić:-:)-:)-(

Ja bym na twoim miejscu na razie nie panikowała.. nie masz jeszcze cukrzycy.. ale na pewno wynik powinien zostać powtórzony po obciążeniu 75 g.. Pani w labo dobrze powiedziała, że dzień po dniu nie powinno się robić... ja bym po tygodniu na twoim miejscu powtórzyła... a póki co zrezygnuj z soków, słodkich rzeczy, owoców słodkich i pieczywa białego...
U mnie po godzinie było 186 a po 2 godzinach przy obciążeniu 75 g 161... te wyniki też zależą od metody pomiaru, bo glukometry mogą wskazywać nawet 15% odchyłki w obie strony... dlatego wazny jest test krwi taki laboratoryjny....
Nie martw się ale na pewno poeksperymentuj z dietką... ja dzisiaj ponownie robiłam test obciążenia glukozą i na czczo całkiem fajny wynik w porównaniu do poprzedniego (przekroczonego).. ale 3 tygodnie diety trzymam....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry