reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

dlaczego piszę w wizytach lekarskich a nagłowek tematu jest porady prawne? :confused: Bo już zaczynam głupieć od tego forum

reklama
A ja właśnie odebrałam wyniki z testu obciązenia glukozą 50.Wynik przed 87 mg/dl czyli ok,ale po 60 min. 193 mg/dl i chyba jest za wysoki,mam napisane powyżej normy i zaczynam się martwić :-:)-:)-( Jutro wizyta,niech mi ktoś powie,co oznacza ten wynik,bo zaczynam sie martwić:-:)-:)-(
Agieszka ja miałam na czczo 82, a po godzinie 156 i musiałam powtórzyć z większą dawką glukozy, bo ten drugi wynik był za wysoki. Nie martw się, bo mi drugie wyniki wyszły idealne, a wcześniej wyczytałam w Internecie, że wyniki glukozy 50g często są zakłamane i nawet Towarzystwo Diabetyków nie popiera tego badania, więc poproś może lekarza o powtórzenie badania. I jeszcze jedno: ja na pierwszym badaniu weszłam nie po godzinie, tylko 5 minut wcześniej i przez to też mógł wyjść taki wynik za pierwszym razem/

Agnieszka napisz jak było na wizycie i czy ta glukoza okazała się w normie!
Agate to fajnie że masz okazję zobaczyć swojego maluszka:-)też bym chciała a wizytę mam dopiero za 3tyg

Agieszka ja miałam na czczo 82, a po godzinie 156 i musiałam powtórzyć z większą dawką glukozy, bo ten drugi wynik był za wysoki. Nie martw się, bo mi drugie wyniki wyszły idealne, a wcześniej wyczytałam w Internecie, że wyniki glukozy 50g często są zakłamane i nawet Towarzystwo Diabetyków nie popiera tego badania, więc poproś może lekarza o powtórzenie badania. I jeszcze jedno: ja na pierwszym badaniu weszłam nie po godzinie, tylko 5 minut wcześniej i przez to też mógł wyjść taki wynik za pierwszym razem/
Dlatego jutro rano idę zrobić obciązenie glukozą 75,zebym miała na popołudnie wynik i z dwoma pójde do lekarza i zobaczymy co mi powie:-:)-:)-( Nie będę czekać,chcę od razu wiedzieć:-(

Dlatego jutro rano idę zrobić obciązenie glukozą 75,zebym miała na popołudnie wynik i z dwoma pójde do lekarza i zobaczymy co mi powie:-:)-:)-( Nie będę czekać,chcę od razu wiedzieć:-(
Agnieszka to lepiej już dzisiaj nie jedz nic słodkiego i tylko lekką kolację. A jutro wejdź lepiej 5 minut później do pobrania, niż wcześniej. Powodzenia, będzie dobrze :-)
Ja też się martwiłam tym pierwszym wynikiem, a potem wszystkie wyszły w normie (na czczo 86, po 1h - 167 (norma do 180), a po 2h - 125 (norma do 140))

nie wiem dlaczego Wam lekarze radzili nie jeśc nic słodkiego, skoro to jest zakłamanie wyniku. Właśnie o to chodzi, aby jeśc normalnie, bo przecież na codzień nie stosujesz diety bezcukrowej.

nie wiem dlaczego Wam lekarze radzili nie jeśc nic słodkiego, skoro to jest zakłamanie wyniku. Właśnie o to chodzi, aby jeśc normalnie, bo przecież na codzień nie stosujesz diety bezcukrowej.

mi nic lekarz nie mówił, czy jeść coś słodkiego, czy nie, a sama wieczór przed glukoza wciągnałam 2 kawałki ciasta czekoladowego :-) i wynik był bardzo dobry

reklama
Do góry