reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

dlaczego piszę w wizytach lekarskich a nagłowek tematu jest porady prawne? :confused: Bo już zaczynam głupieć od tego forum

reklama
A ja właśnie odebrałam wyniki z testu obciązenia glukozą 50.Wynik przed 87 mg/dl czyli ok,ale po 60 min. 193 mg/dl i chyba jest za wysoki,mam napisane powyżej normy i zaczynam się martwić :-:)-:)-( Jutro wizyta,niech mi ktoś powie,co oznacza ten wynik,bo zaczynam sie martwić:-:)-:)-(
Agieszka ja miałam na czczo 82, a po godzinie 156 i musiałam powtórzyć z większą dawką glukozy, bo ten drugi wynik był za wysoki. Nie martw się, bo mi drugie wyniki wyszły idealne, a wcześniej wyczytałam w Internecie, że wyniki glukozy 50g często są zakłamane i nawet Towarzystwo Diabetyków nie popiera tego badania, więc poproś może lekarza o powtórzenie badania. I jeszcze jedno: ja na pierwszym badaniu weszłam nie po godzinie, tylko 5 minut wcześniej i przez to też mógł wyjść taki wynik za pierwszym razem/

Agnieszka napisz jak było na wizycie i czy ta glukoza okazała się w normie!
Agate to fajnie że masz okazję zobaczyć swojego maluszka:-)też bym chciała a wizytę mam dopiero za 3tyg

Agieszka ja miałam na czczo 82, a po godzinie 156 i musiałam powtórzyć z większą dawką glukozy, bo ten drugi wynik był za wysoki. Nie martw się, bo mi drugie wyniki wyszły idealne, a wcześniej wyczytałam w Internecie, że wyniki glukozy 50g często są zakłamane i nawet Towarzystwo Diabetyków nie popiera tego badania, więc poproś może lekarza o powtórzenie badania. I jeszcze jedno: ja na pierwszym badaniu weszłam nie po godzinie, tylko 5 minut wcześniej i przez to też mógł wyjść taki wynik za pierwszym razem/
Dlatego jutro rano idę zrobić obciązenie glukozą 75,zebym miała na popołudnie wynik i z dwoma pójde do lekarza i zobaczymy co mi powie:-:)-:)-( Nie będę czekać,chcę od razu wiedzieć:-(

Dlatego jutro rano idę zrobić obciązenie glukozą 75,zebym miała na popołudnie wynik i z dwoma pójde do lekarza i zobaczymy co mi powie:-:)-:)-( Nie będę czekać,chcę od razu wiedzieć:-(
Agnieszka to lepiej już dzisiaj nie jedz nic słodkiego i tylko lekką kolację. A jutro wejdź lepiej 5 minut później do pobrania, niż wcześniej. Powodzenia, będzie dobrze :-)
Ja też się martwiłam tym pierwszym wynikiem, a potem wszystkie wyszły w normie (na czczo 86, po 1h - 167 (norma do 180), a po 2h - 125 (norma do 140))

nie wiem dlaczego Wam lekarze radzili nie jeśc nic słodkiego, skoro to jest zakłamanie wyniku. Właśnie o to chodzi, aby jeśc normalnie, bo przecież na codzień nie stosujesz diety bezcukrowej.

nie wiem dlaczego Wam lekarze radzili nie jeśc nic słodkiego, skoro to jest zakłamanie wyniku. Właśnie o to chodzi, aby jeśc normalnie, bo przecież na codzień nie stosujesz diety bezcukrowej.

mi nic lekarz nie mówił, czy jeść coś słodkiego, czy nie, a sama wieczór przed glukoza wciągnałam 2 kawałki ciasta czekoladowego :-) i wynik był bardzo dobry

reklama
Do góry