reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Tego się właśnie obawiam, że muszę to zwyczajnie przeczekać...najgorsze jest to, że nawet najbardziej miekkie chusteczki dla mnie są już jak papier ścierny...koszmar :(

reklama
hej, wczoraj poszłam do lekarza - nie do swojego prowadzacego - ale zapisałam sie w Luxmedzie - na taką zwykła wizytę - bo znowu mam taką grzybicę, ze masakra...:szok:

szalenstwo - wybiorę wszystkie leki - a w tydzien pozniej znowu mam nawrot tego paskudztwa..

ale lekarz mnie zbadał, zważył :(, zmierzył cisnienie, tetno małej... i zapisał badania sam z siebie - bardzo miło bylam zaskoczona...

nawet usg...

no i sie umowiłam na 9 marca - na rano i z tymi wynikami pojdę wieczorem do mojego lekarza prowadzacego

A ja bym dala rade takiej bitej smietanie, najlepiej z goframi ze swierzymi truskawkami, lub galaretka owocowa z owocami. Szkoda, ze tego nie moge.

tak, ale ile można takiej śmietany??
ok, raz bita smietana do deseru ale żaby bułkę ze śmietaną?
oj to nie dla mnie.. :-:)no:

A ja dzis robiłam sobie badania i obciązenie glukozą,nie było tak źle;-) Popołudniu odbieram wyniki i jutro wizyta przed 18-stą.Okaże się się czy szyjka się coś skróciła i czy krążek będzie potrzebny.

A my dzis po poludniu idziemy na to usg 3D-4D. Ale to pozniej jak maz wroci z pracy. Mam nadzieje, ze bebe ladnie sie nam pokaze i bedziemy mieli ladne zdjecia.

A ja właśnie odebrałam wyniki z testu obciązenia glukozą 50.Wynik przed 87 mg/dl czyli ok,ale po 60 min. 193 mg/dl i chyba jest za wysoki,mam napisane powyżej normy i zaczynam się martwić :-:)-:)-( Jutro wizyta,niech mi ktoś powie,co oznacza ten wynik,bo zaczynam sie martwić:-:)-:)-(

reklama
A ja właśnie odebrałam wyniki z testu obciązenia glukozą 50.Wynik przed 87 mg/dl czyli ok,ale po 60 min. 193 mg/dl i chyba jest za wysoki,mam napisane powyżej normy i zaczynam się martwić :-:)-:)-( Jutro wizyta,niech mi ktoś powie,co oznacza ten wynik,bo zaczynam sie martwić:-:)-:)-(

Aga poczekaj do wizyty bo ja też tak miałam - napisane na wynikach ze norma od 50 do 90, a ja miałam 140 i się przestraszyłam. potem okazało się że to też norma, bo to drugi pomiar czy coś tam - juz sama nie wiem. Podsumowując było wszystko ok. a te widełki na kartce z wynikami to nie wiem skąd oni brali w tym laboratorium - bo nawet na specjalistycznych stronach w necie było napisane że norma - do 140.

Do góry