reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Tego się właśnie obawiam, że muszę to zwyczajnie przeczekać...najgorsze jest to, że nawet najbardziej miekkie chusteczki dla mnie są już jak papier ścierny...koszmar :(

reklama
hej, wczoraj poszłam do lekarza - nie do swojego prowadzacego - ale zapisałam sie w Luxmedzie - na taką zwykła wizytę - bo znowu mam taką grzybicę, ze masakra...:szok:

szalenstwo - wybiorę wszystkie leki - a w tydzien pozniej znowu mam nawrot tego paskudztwa..

ale lekarz mnie zbadał, zważył :(, zmierzył cisnienie, tetno małej... i zapisał badania sam z siebie - bardzo miło bylam zaskoczona...

nawet usg...

no i sie umowiłam na 9 marca - na rano i z tymi wynikami pojdę wieczorem do mojego lekarza prowadzacego

A ja bym dala rade takiej bitej smietanie, najlepiej z goframi ze swierzymi truskawkami, lub galaretka owocowa z owocami. Szkoda, ze tego nie moge.

tak, ale ile można takiej śmietany??
ok, raz bita smietana do deseru ale żaby bułkę ze śmietaną?
oj to nie dla mnie.. :-:)no:

A ja dzis robiłam sobie badania i obciązenie glukozą,nie było tak źle;-) Popołudniu odbieram wyniki i jutro wizyta przed 18-stą.Okaże się się czy szyjka się coś skróciła i czy krążek będzie potrzebny.

A my dzis po poludniu idziemy na to usg 3D-4D. Ale to pozniej jak maz wroci z pracy. Mam nadzieje, ze bebe ladnie sie nam pokaze i bedziemy mieli ladne zdjecia.

A ja właśnie odebrałam wyniki z testu obciązenia glukozą 50.Wynik przed 87 mg/dl czyli ok,ale po 60 min. 193 mg/dl i chyba jest za wysoki,mam napisane powyżej normy i zaczynam się martwić :-:)-:)-( Jutro wizyta,niech mi ktoś powie,co oznacza ten wynik,bo zaczynam sie martwić:-:)-:)-(

reklama
A ja właśnie odebrałam wyniki z testu obciązenia glukozą 50.Wynik przed 87 mg/dl czyli ok,ale po 60 min. 193 mg/dl i chyba jest za wysoki,mam napisane powyżej normy i zaczynam się martwić :-:)-:)-( Jutro wizyta,niech mi ktoś powie,co oznacza ten wynik,bo zaczynam sie martwić:-:)-:)-(

Aga poczekaj do wizyty bo ja też tak miałam - napisane na wynikach ze norma od 50 do 90, a ja miałam 140 i się przestraszyłam. potem okazało się że to też norma, bo to drugi pomiar czy coś tam - juz sama nie wiem. Podsumowując było wszystko ok. a te widełki na kartce z wynikami to nie wiem skąd oni brali w tym laboratorium - bo nawet na specjalistycznych stronach w necie było napisane że norma - do 140.

Do góry