reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
fuuujjjj, jak pomyślę, że jem taką śmietanę:sorry:, grrrr:-p
Mnie się kiedyś obiło o uszy, ale myślałam, że to taki starodawny "babciny" przykaz. Nikita od lekarza dostałaś taki nakaz??

Mnie swędziało w okolicy pępka i użyłam kremu do twarzy mojej babci - tłustego, nagietkowego do każdego rodzaju cery :D Przeszło. Na boli oliwkową ziajkę - nie miałam swojego kremu i musiałam czymś się ratować. Przeszło i do dzisiaj nie swędzi. Morał - im bardziej tłuste kremy tym lepsze.

A ta śmietana??

Śmietana rewelacyjnie poprawia wyniki krwi, jest to sposób sprawdzony i bardzo skuteczny. Mój lekarz go zaleca od czasu gdy ciąży mojej mamy (czyli mnie :-p), a ona jadła tylko bułki ze śmietaną i miała najlepsze wyniki krwi jakie tylko można mieć. Może mu powiem że to byłam ja :-D
Niezależnie jaka smietana - kwaśna, słodka, jaką kto lubi. Ja uwielbiam kwaśną, wieczorem zjadam zimne ziemniaki jak z obiadu zostaną polane śmietaną, w barze zamawiam śmietanę do frytek i maczam sobie, ale rzeczywiście ostatnio tego zapomniałam i wyniki krwi drastycznie spadły.

I to ja właśnie już kiedyś pisałam o śmietanie :-)

eeee no to rewelacja dla mnie taka dieta :) tylko, że "niestety" tfu,tfu wyniki mam dobre a cholesterol (rodzinnie) wysoki pomimo diety, więc śmietanę widze raz na parę miesięcy :(

eee. Ja ze śmietaną wcale się nie widzę. Jak widzę na pudełku ile to tłuszczu zawiera to mi się juz odechciewa śmietany. Chociaż.. placki ziemniaczane ze śmietaną to bym zjadła..... ahh.:sorry:

Dziewczynki znacie coś skutecznego i bezpiecznego na katar w ciąży...? Męczy mnie od wczoraj chyba się podziębiłam, gardło też pobolewało ale na to mam bioparox ale nie wiem co na ten katar :(

reklama
Do góry