reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Witam:-( Dziewczyny pomóżcie....Nie wiem czy to normalne....Od jakiegoś czasu ciągle budzę się z wilgotnymi majtkami i po siusianiu zawsze leci mi biało- przeźroczysta ciecz....:-(Mówiłam o tym lekarzowi ale stwierdził ze to upławy, początkowo się zmartwił że mogą to byc wody płodowe...ale na szczęście nie:-:)szok: Ma też tak któraś z Was? Bardzo się boję :-:)-(

To chyba normalne - czasem też mam troszeczkę takiej białej wydzieliny ale nie tyle zby miec mokra bieliznę. Mój gin na każdej wizycie coś tam mruczy że wydzieliny w sumie nie ma, albo że jest mała iość więc wygląda mi na to że to jakaś norma że coś tam się wydziela, ale go nie dopytywałam :tak:

reklama
To chyba normalne - czasem też mam troszeczkę takiej białej wydzieliny ale nie tyle zby miec mokra bieliznę. Mój gin na każdej wizycie coś tam mruczy że wydzieliny w sumie nie ma, albo że jest mała iość więc wygląda mi na to że to jakaś norma że coś tam się wydziela, ale go nie dopytywałam :tak:
Dziękuje troszke się uspokoiłam....Chyba już panikuje:zawstydzona/y:

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!
jaszczurka a co do tej wydzieliny to ja tez mam ,aż tez się zdziwiłam,ale jak by wody się sączyły to by chyba najpierw czop odszedł z krwią.Ale jak są upławy to chyba lekarz powinien dać na to coś,ja muszę teraz we wtorek lekarzowi o tym powiedzieć

martika-nie zawsze czop odchodzi,znajomej wody odeszly a czop nie,wiec roznie to bywa u mnie czop odchodzil tak na 2 tyg przed porodem i nie bylo w nim ani troche krwi,bylo to jak jajko bialka kurzego,zadnej krwi nic!

jaszczurka-tez takmam sa to uplawy:-),ale dla pewnosci zajdz do gina i niech zbada cie ginekoligicznie

Agate-no nie swruj nie widzisz siusiaka a to co zaznaczylam to co to?:eek:tam wzayej to worek mosznowy,tak lekarz mowil

Załączniki

• chlop.jpg
    chlop.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 46
taka wydzielina jest zupelnie normalna w ciazy. na skutek zmian hormonalnych zmienia sie srodowisko pochwy. ze wzgledu na silniejsze ukrwienie tkanek gruczoly sluzowe wydzielaja zwiekszona ilosc sluzu co objawia sie obfitsza wydzielina pochwowa. najczesciej jest ona bezbarwna, jasnozolta badz bialawa o lagodnym zapachu lub bezwonna. jesli wydzielina zmieni zabarwienie lub zapach a do tego pojawi sie swiad czy pieczenie to moze to swiadczyc o infekcji z czym oczywiscie nalezy sie udac do lekarza.
ilosc wydzieliny jest bardzo indywidualna sprawa. jedne kobiety maja jej bardzo malo a inne ciagle musza nosic wkladki. im blizej porodu tym ta ilosc moze sie zwiekszyc.

martika-nie zawsze czop odchodzi,znajomej wody odeszly a czop nie,wiec roznie to bywa u mnie czop odchodzil tak na 2 tyg przed porodem i nie bylo w nim ani troche krwi,bylo to jak jajko bialka kurzego,zadnej krwi nic!
QUOTE]
myślałam ze każdej kobiecie odchodzi czop z krwią,bo mi najpierw czop odszedł a potem wody leciały

nieeee,wlasnie dziwne to nie? ale mi odszedl zwykly czop i to dwa tyg odhcodzil,w ogole nie wiedzialam ze to czop a porod zaczal sie skurczami,wody przebijali mi na porodowce

Ja właśnie myślałam że to wody...bardzo się przestraszyłam i powiedziałam o tym lekarzowi...:szok:
Ale on mnie zbadał...zrobił USG i powiedział ze wód jest dużo więc to będą upławy dał mi tabletki dopochwowe...
Tylko że tabletki już się skończyły a ja nadal co jakiś czas mam wilgotne majtk:wściekła/y:
Ale z tego co pisałyście to chyba nie groźne....:-) Uspokoiłam się...:-)

Komi bo on taki okragly ten siusiak, nie siusiakowaty. :-D To pewnie takie ujecie z przodu, to tak wyglada. A o tym worku na gorze, to tak myslalam, ze to pewnie moszna.

reklama
Komi fajny siusiak;-) Gratuluję ujęcia :-) będzie co wspominać:tak:

Ja jestem dziś po glukozie i muszę przyznać, że nie było tak źle jak myślałam. Co prawda ręka mnie boli bo krew 3 razy pobierali ale poza tym ok. Nie wiem co wy dziewczyny piłyście ale ja dostałam pół litra "Lucozade energy" i po wypiciu tego czegoś czułam się strasznie pełna. W każdym razie wystarczyło mi do tej 12 aż wróciłam do domku i się najadłam.

Do góry