reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

ja u świeca bylam:tak:tylko nie bralam obrazowania 3D tylko zwykle USG ale na tym dobrym sprzecie bo takie mam w pakiecie firmowym, a bylam w cendtrum damiana na TBS

reklama
i teraz tak planuje USG na 8 kwietnia a potem juz ostanie przed porodem chyba na 6 maja czyli w 34 tyg i 38 tyg

komi, ja chodzę państwowo i teraz miałam 3 USG, które powinnam zrobić miedzy 28-35 tyg, wiec nie sadze żeby lekarz dal mi skierowanie jeszcze na jedno USG, zwłaszcza ze czeka się na nie minimum 4 tygodnie ( a następna wizyta w 34tyg)

Też chodzę państwowo i do tej pory miałam 5 USG i wiem że napewno będę miała jeszcze 2 przed porodem. Jedno w 31 tyg i później przed porodem żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, ułożenie, wagę itp. Co do ilości tych USG to zapewne wszystko zależy od lekarza, swoją drogą u Was na USG czeka się aż 4 tygodnie?! Strasznie długo...

tam gdzie ja chodzę jest tak jakby "siec" przychodni i tylko w 1 robią USG takie dokładne wiec pewnie dlatego takie terminy:-(

U mnie jest tak, że na każdej wizycie (średnio co miesiąc) lekarz sprawdza na usg jak się ma mały, jak łożysko i ilość wód płodowych i trwa to może z 2-3 minuty. Ogólnie to miałam 2 dokładne usg w 13 i 22 tygodniu ciąży i pewnie ostatnie będzie tak w 36-37 przed samym porodem.

Ogólnie to jestem w 30 tyg ciąży a Synek wagowo jest już na 31 tydzień bo waży 1700g... Mam nadzieję że do 4 kg nie uda mu się rozrosnąć :-D:-D:-D:-D

eh ty szczęściaro.. fajnie, że masz ten pakiet i często możesz chodzić do Święca..
ja mam wizytę w poniedziałek więc zobaczymy co tam słychać :-D mój nowy gin robi mi usg przy każdej wizycie..

awru-to no super ze masz na kazdej wizycie USG ,ale Świec jest naprawde super lekarzem,wczorajsze USG trwalo 30 min:tak:

Moja lekarka też przy każdej wizycie sprawdza na USG serduszko dzidziusia, robi to od USG połówkowego i trwa ono max. 2 minuty. A te 5 USG co miałam to takie duże były, bobas był mierzony, sprawdzane organy czy wszystko jest na swoim miejscu i odpowiedniej wielkości. Babka od USG liczyła nawet palce u rączek i nóżek :p

reklama
Witam:-( Dziewczyny pomóżcie....Nie wiem czy to normalne....Od jakiegoś czasu ciągle budzę się z wilgotnymi majtkami i po siusianiu zawsze leci mi biało- przeźroczysta ciecz....:-(Mówiłam o tym lekarzowi ale stwierdził ze to upławy, początkowo się zmartwił że mogą to byc wody płodowe...ale na szczęście nie:-:)szok: Ma też tak któraś z Was? Bardzo się boję :-:)-(

Do góry