reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

ja u świeca bylam:tak:tylko nie bralam obrazowania 3D tylko zwykle USG ale na tym dobrym sprzecie bo takie mam w pakiecie firmowym, a bylam w cendtrum damiana na TBS

reklama
i teraz tak planuje USG na 8 kwietnia a potem juz ostanie przed porodem chyba na 6 maja czyli w 34 tyg i 38 tyg

komi, ja chodzę państwowo i teraz miałam 3 USG, które powinnam zrobić miedzy 28-35 tyg, wiec nie sadze żeby lekarz dal mi skierowanie jeszcze na jedno USG, zwłaszcza ze czeka się na nie minimum 4 tygodnie ( a następna wizyta w 34tyg)

Też chodzę państwowo i do tej pory miałam 5 USG i wiem że napewno będę miała jeszcze 2 przed porodem. Jedno w 31 tyg i później przed porodem żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, ułożenie, wagę itp. Co do ilości tych USG to zapewne wszystko zależy od lekarza, swoją drogą u Was na USG czeka się aż 4 tygodnie?! Strasznie długo...

tam gdzie ja chodzę jest tak jakby "siec" przychodni i tylko w 1 robią USG takie dokładne wiec pewnie dlatego takie terminy:-(

U mnie jest tak, że na każdej wizycie (średnio co miesiąc) lekarz sprawdza na usg jak się ma mały, jak łożysko i ilość wód płodowych i trwa to może z 2-3 minuty. Ogólnie to miałam 2 dokładne usg w 13 i 22 tygodniu ciąży i pewnie ostatnie będzie tak w 36-37 przed samym porodem.

Ogólnie to jestem w 30 tyg ciąży a Synek wagowo jest już na 31 tydzień bo waży 1700g... Mam nadzieję że do 4 kg nie uda mu się rozrosnąć :-D:-D:-D:-D

eh ty szczęściaro.. fajnie, że masz ten pakiet i często możesz chodzić do Święca..
ja mam wizytę w poniedziałek więc zobaczymy co tam słychać :-D mój nowy gin robi mi usg przy każdej wizycie..

awru-to no super ze masz na kazdej wizycie USG ,ale Świec jest naprawde super lekarzem,wczorajsze USG trwalo 30 min:tak:

Moja lekarka też przy każdej wizycie sprawdza na USG serduszko dzidziusia, robi to od USG połówkowego i trwa ono max. 2 minuty. A te 5 USG co miałam to takie duże były, bobas był mierzony, sprawdzane organy czy wszystko jest na swoim miejscu i odpowiedniej wielkości. Babka od USG liczyła nawet palce u rączek i nóżek :p

reklama
Witam:-( Dziewczyny pomóżcie....Nie wiem czy to normalne....Od jakiegoś czasu ciągle budzę się z wilgotnymi majtkami i po siusianiu zawsze leci mi biało- przeźroczysta ciecz....:-(Mówiłam o tym lekarzowi ale stwierdził ze to upławy, początkowo się zmartwił że mogą to byc wody płodowe...ale na szczęście nie:-:)szok: Ma też tak któraś z Was? Bardzo się boję :-:)-(

Do góry