reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Witam:-)
ja po wcozrjaszym USG mega szczesliwa:tak:

maluch wazy 1150 g i jest o 6 dni straszy niz OM i termin z USG mam na 15 maja:-)

maluch tak sie ulozyl ze lekarz nie mogl podejrzec plci,zaslonil sie,to lekarz kazal mi raz na jeden bok sie klasc potem na drugi no az wkoncu ujrzal cudnego siusiaka:-D,smialam sie ze chlopak i taki nagle wstydliwy,twarzy nie widzialam bo jest skierowana w strone mego kregoslupa,ale lkezy sobie glowka w dol i niech juz tak zostanie

kolejne USG 8 kwietnia:-)

a to zdjecie siusiaczka:-)

Załączniki

• 2010-02-26 08;12;50.jpg
    2010-02-26 08;12;50.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 31
reklama
super ze wszystko porządku :-)

ja już nie będę mieć USG :-(

co do terminów, to lekarz powiedział ze nie ma się co przejmować ze dziecko jest starsze czy młodsze, najbardziej wiarygodny termin to OM i USG z ok 10 tygodnia , później dzieci rosną w rożnym tempie

krewetka-dokladnie o tym wiem ale u mnie jednak z synkiem sprawdzil sie termin z USG przez cala ciaze byl na 11 grudnia noi 11 grudnia urodzilam a z OM bylo na 7 grudnia,dlatego jakos bardziej trzymam sie treimnu z USG dlatego ze po porodzie mialam tylko raz okres,i nie wiem ile by trwal,jak dlugi cykl itp dlatego lekarz mowil ze sugeruje sie terminem z USG

Moim zdaniem krewetka powinnas miec jeszcze 2 USG tak jak ja, w 34 tyg noi w 38 aby sprawdzic ilosc wod,wage maluszka itp,moj lekarz nie robi mi USG ja chodze do innego lekarza i z walsnej woli,moj ginekolog uwaza ze 3 USG w ciazy wystarcza ale z synkiem mialam u niego tylko 2 USG! a ja uwazam ze od 30 tyg to trzeba miec usg,koniecznie!

moja znajoma ktora rodzic miala ze mna urodzila w 36 tyg coreczke ktora wazyla 1300 g waga nagle dla dziecka sie zatrzymala gdyz lozysko zaczelo obumierac i maluszekj od 30 tyg kiedy miala ostanie USG nie przybireral na wadze

komi, ja chodzę państwowo i teraz miałam 3 USG, które powinnam zrobić miedzy 28-35 tyg, wiec nie sadze żeby lekarz dal mi skierowanie jeszcze na jedno USG, zwłaszcza ze czeka się na nie minimum 4 tygodnie ( a następna wizyta w 34tyg)

Komi - moj lekarz ma taką maksymę "lepiej dwa razy za dużo... niż o jeden raz za mało..."

wszystko jest dobrze - jak jest dobrze... ale czasem jak grom z jasnego nieba... ciach ... niewiadomo skad cos sie nam przyplacze...

Ja mam wizyte u swojego gina 9 marca, ale chyba wczesniej pojde jeszcze do Luxmedu bo znow cos czuje ze przyplatała mi sie jakas infekcja... brrr... akurat sie do tego czasu przeleczę...

krewetka-ale mozesz isc prywatnie na zwykle USG,ja nie wyobrazam sobie abym do porodu nie zobaczyla juz syna,a skad wiadomo czy wszystklo ok,tak jak u mej kolezanki zaczelo obumierac lozysko noi co? dzieciak urodzil sie 1300 i potem 2 miesiace w inkubatorze lezal,ja tam nie slucham swego gina i ide na sug kiedy ja chce i czuje sie niepewnie,tez uwazam ze lepiej dwa za duzo niz o jedno za malo

reklama
Do góry