reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Cześć!
Po powtórzeniu glukozy wynik mam dobry 85,a poprzednio 49.Cieszę się,że już nie muszę pić tego ohydztwa.Przed południem dopadł mnie straszny ból zęba i musialam wybrac sie do dentysty.
Ehh...co ja tam przezyłam.Bolała mnie 8 i niestety stomatolog wysyłał mnie do chirurga żeby usunąć,ale ja niestety boję się usuwac zęby mądrości,bo znieczulenie jak przestaje działać to podobno ból okropny,a apap i tak nie pomoze to wole po porodzie zając sie ty zebem,i dentysta postanowil go leczyc...bez znieczulenia zatruwał mi zęba.Bolało zaje******!! Mój M został w poczekalni.Po wyjściu z gab oznajmił mi,że nie da rady być przy porodzie,bo gdy slyszył moje krzyki u dentysty to juz mu się słabo robiło :)) Ale serio wolę rodzić dzieci niż przezywac katusze u dentysty.
współczuje wizyty u dentysty,sama przez to przrechodziłam jakieś 3 tyg temu. Niestety też miałam leczone bez znieczulenia i nic przyjemnego:no:
Dziewczyny czy któraś z was ma założony passer(krążek) na szyjkę macicy ? Bo ja prawdopodobnie będę miała i nie wiem jak to jest,czy to coś boli i czy ogólnie jakieś zalecenia są ?
U mnie też była ewentualność że będzie potrzebny passer albo szew...ale po ostatniej wizycie lekarz powiedział że nie ma takiej konieczności. Też miałabym go zakładanego w gab i lekarz powiedział ze to nic nie boli.
Agnieszko o jaką masz długość tej szyjki???
Ten pessar mam mieć założony w gabinecie i jest płatny.Bez znieczulenia.Nie wiem tylko,czy to coś boli.Szyjka nie jest jeszcze aż taka krótka,ale dzidzia jest zdecydowanie za nisko i cały czas uciska szyjkę,co ja sama czuję.To,że potrafi wypaść pessar,to nie wiedziałam:szok: Żeby założyć szew trzeba sie położyć w szpitalu,a wolałabym tego uniknąć,stąd pessar.
Gdybym miał mieć zakładany jednak ten passer to wybrałabym jego aniżeli szew...też wole omijać szpital a jego zakłada sie w gab...jedyny minus to taki że jest płatny.
A co do tego że może wypaść też nie słyszałam,ale wydaje się mi że jak jest dobrze dopasowany i założony to raczej nie spadnie.

reklama
Szyjka ma ponad 3 cm,więc nie jest tak źle,dlatego dopiero na 2 marca jestem umówiona,oczywiście,gdyby coś niepokojącego się działo,to wcześniej.Wskazania bardziej ze względu na ułożenie dziecka,jest nisko,nie chce ułożyć się wyżej i przez to uciska mi szyjkę,co grozi rozwarciem

Dzisiaj przeszłam samą siebie..............miałam wizytę i poszłam na nią bez badań bo....ich nie zrobilam....bo pomyslałam że dzis się dowiem dokładnie jakie i zrobię sobie ale przeciez nastepna wizyta za miesiąc .....boże ale ze mnie dupa wołowa......
Na dodatek zapytałam ile Mała waży i zagadalismy lekarza i sie nie dowiedziałam,,,,,,miał mi przesłać wymiar sms ale zapomniał mój lekarz.............. i nie wiem jaka moja Dzidzia duża...... Mój gin ciągle zmienia aparaty usg i znowu nie mam fotki małej eh.......chyba sie gdzieś wybiorę............

Cześć!
Po powtórzeniu glukozy wynik mam dobry 85,a poprzednio 49.Cieszę się,że już nie muszę pić tego ohydztwa.Przed południem dopadł mnie straszny ból zęba i musialam wybrac sie do dentysty.
Ehh...co ja tam przezyłam.Bolała mnie 8 i niestety stomatolog wysyłał mnie do chirurga żeby usunąć,ale ja niestety boję się usuwac zęby mądrości,bo znieczulenie jak przestaje działać to podobno ból okropny,a apap i tak nie pomoze to wole po porodzie zając sie ty zebem,i dentysta postanowil go leczyc...bez znieczulenia zatruwał mi zęba.Bolało zaje******!! Mój M został w poczekalni.Po wyjściu z gab oznajmił mi,że nie da rady być przy porodzie,bo gdy slyszył moje krzyki u dentysty to juz mu się słabo robiło :)) Ale serio wolę rodzić dzieci niż przezywac katusze u dentysty.

to czemu Cie nie znieczulili.......................też mi leczyli własnie kanalowo i miałam znieczulenie, stoma powiedziała że można a z tego co mówiła to sie zna na rzeczy

Aga - super, ze maluszek rośnie zdrowo :-) Gratuluję :-)
Agnieszka77 - trzymam kciuki, by jednak twoja szyjka poradział sobie sama, bez tych zabiegów:-)

A ja jutro gnam na badania wątrobowe. W poniedziałek, na szkole rodzenia jeden z facetów przyszedł sam, bo jego żona wylądowała w szpitalu - WEWNĄTRZWATROBOWA CHOLESTAZA CIĘŻARNYCH inaczej zastój żółci. Objawem jest swędzenie skóry...Powiem WAm ,że tak się wystraszyłam, bo skóra mnie swędzi właśnie i choroba ta uaktywnia się w III trymestrze a lekarze często "zapominają" kierować na te badania
Dziś konultowałam ze swoim lekarzem telefonicznie i kazał robić testy. Boję się choć mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze a ja tylko przewrażliwieona jestem. Ale wolę dmuchac na zimne

Byłam u gina. Dał mi skierowanie na morfologię, mocz i oczywiście glukozę (50-tkę).
Poza tym wyżebrałam skierowanie na usg i muszę wyznaczyć termin. Mam nadzieję, że wreszcie poznam płeć. Zmacał mnie, stwierdził, że wszystko OK i spadówa. Wizyta za miesiąc.

Aga pięknie synuś rosnie:-)kilogram to już coś:tak:
Agnieszka oby się jeszcze udało uniknąć tych "udoskonaleń"
Oleśka fajnie że wszystko ok, glukoza do przeżycia:tak:
A co do płci to ja już chyba nie chce wiedzieć, mamy już część rzeczy oczywiście neutral, ewentualnie kilka niebieskich;-)no ale jak co córci założe niebieskie syna do różu zmuszać nie będę:-D

Ostatnia edycja:
Byłam u gina. Dał mi skierowanie na morfologię, mocz i oczywiście glukozę (50-tkę).
Poza tym wyżebrałam skierowanie na usg i muszę wyznaczyć termin. Mam nadzieję, że wreszcie poznam płeć. Zmacał mnie, stwierdził, że wszystko OK i spadówa. Wizyta za miesiąc.

Ja w poniedziałek mam gluzkoze 75....bleee...juz to swiństwo kupilam.....
czy w trakcie mozna przegryżć choćby suchara????????????ja nie umiem bez sniadania wyjść z domu, jak sie budze to jestem głodna :( boje sie że tam pawia puszcze :p hehehe i padne jak placek....

Aga fajnie że z Tomusiem wszystko dobrze:-) 19 też mam ktg... ale mysle że skurczy nie ma, bardziej sie martwię o szyjkę bo mój mały cały czas niziutko kopie...
Agnieszka ale szyjkę masz cały czas taką czy była dłuższa? bo u mnie 3cm to od początku ma...

Oleśka nie martw sie kg... po porodzie będziemy wspólnie się wspierać w gubieniu niepotrzebnego balastu:tak:

reklama
czy w trakcie mozna przegryżć choćby suchara????????????....
Nie ma takiej opcji. Mi jeszcze powiedział gin, że popołudnie i wieczór wcześniej mam nie jest nic słdkiego, a herbatę wypić gorzką. Bardzo dziękuję:no::no:
Oleśka nie martw sie kg... po porodzie będziemy wspólnie się wspierać w gubieniu niepotrzebnego balastu:tak:
No mam właśnie taką nadzieję...:-:)-:)-(

Do góry