julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
współczuje wizyty u dentysty,sama przez to przrechodziłam jakieś 3 tyg temu. Niestety też miałam leczone bez znieczulenia i nic przyjemnegoCześć!
Po powtórzeniu glukozy wynik mam dobry 85,a poprzednio 49.Cieszę się,że już nie muszę pić tego ohydztwa.Przed południem dopadł mnie straszny ból zęba i musialam wybrac sie do dentysty.
Ehh...co ja tam przezyłam.Bolała mnie 8 i niestety stomatolog wysyłał mnie do chirurga żeby usunąć,ale ja niestety boję się usuwac zęby mądrości,bo znieczulenie jak przestaje działać to podobno ból okropny,a apap i tak nie pomoze to wole po porodzie zając sie ty zebem,i dentysta postanowil go leczyc...bez znieczulenia zatruwał mi zęba.Bolało zaje******!! Mój M został w poczekalni.Po wyjściu z gab oznajmił mi,że nie da rady być przy porodzie,bo gdy slyszył moje krzyki u dentysty to juz mu się słabo robiło ) Ale serio wolę rodzić dzieci niż przezywac katusze u dentysty.
U mnie też była ewentualność że będzie potrzebny passer albo szew...ale po ostatniej wizycie lekarz powiedział że nie ma takiej konieczności. Też miałabym go zakładanego w gab i lekarz powiedział ze to nic nie boli.Dziewczyny czy któraś z was ma założony passer(krążek) na szyjkę macicy ? Bo ja prawdopodobnie będę miała i nie wiem jak to jest,czy to coś boli i czy ogólnie jakieś zalecenia są ?
Agnieszko o jaką masz długość tej szyjki???
Gdybym miał mieć zakładany jednak ten passer to wybrałabym jego aniżeli szew...też wole omijać szpital a jego zakłada sie w gab...jedyny minus to taki że jest płatny.Ten pessar mam mieć założony w gabinecie i jest płatny.Bez znieczulenia.Nie wiem tylko,czy to coś boli.Szyjka nie jest jeszcze aż taka krótka,ale dzidzia jest zdecydowanie za nisko i cały czas uciska szyjkę,co ja sama czuję.To,że potrafi wypaść pessar,to nie wiedziałam Żeby założyć szew trzeba sie położyć w szpitalu,a wolałabym tego uniknąć,stąd pessar.
A co do tego że może wypaść też nie słyszałam,ale wydaje się mi że jak jest dobrze dopasowany i założony to raczej nie spadnie.