reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Ja już po wizycie. Mały rozwija się idealnie, niestety nie wiem ile waży itd, bo dr sprawdzał tak orientacyjnie, ale termin z kolejnego usg wychodzi na 26.04. Szyjka w porządku, brzuszek akurat miałam miękki, ale i tak mam brac nadal magnez 3 x dziennie. Na bakterie nie dostałam nic, bo lekarz musi zobaczyc wynik, więc jak będę już miała, to mam wysłac skan, a później zgłosic się po receptę. Słyszeliśmy serduszko i też pięknie, miarowo bije:tak:.
Następna wizyta 9 marca i wtedy bedziemy robic ktg i umówimy się na oglądanie szpitala.

Krewetka ja już od paru lat używam pasty elemex, ale dziąsła i tak mi krwawią. Zresztą moje zęby to porażka, więc na nie działa tylko dentysta:sorry:.

Estragon super że wszystko u Was ok:)

Ja tez mam od początku leukocyty w moczy nieznacznie ponad norme, natomiast z morfologii to już na maxa. Nic z tym nie robiłam, ostatnie badania na szczęście wyszły lepiej. Dodatkowo robiłam CRP żeby sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego.
Tysia mi lekarz powiedział tylko że dla kobiet w ciąży podawane normy przez laboratorium nie są aktualne.

Hej:-)

Ja z rana zaliczyłam badania, mocz, morfologia i test z obciążeniem glukozą 75g.
Nie bylo to takie zle, moze dlatego ze pani wcisnela mi cytrynke:tak:

A na krawawienie dziasel polecam KIN GINGIVAL, plyn do plukania jamy ustnej.
Polecila go mojemu mezowi ostatnio dentystka, a kupywalo sie go w sklepie zaopatrujacym stomatologow.
Produkt godny polecenia:tak:

znacie jakiś dobry sposób na zmniejszenie krwawienia dziąseł?
Ja nie znam niestety, a szkoda bo też mam ten sam problem. W ciąży bardzo często dopada nas - przyszłe mamusie taka nieprzyjemność :baffled: W I ciąży też miałam ten problem, wiecie jak przeszło? Jak się Kamil urodził hihihi

estragon dobrze, że wszystko u Was w porządku ;)

estragon fajnie, ze wszystko w porządku, no i kurcze będziesz kwietniówka jak nic :-p
ja dziś wieczorem mam wizytę:-) już się nie mogę doczekać :tak:

reklama
witajcie:-)

kurcze jak te tygodnie szybko leca ja nie moge:-)

ja wizyte mam 16 lutego,kurde czy was tez tak boli krocze,normalnie jagby mnie ktos tam kopnal:wściekła/y:

Do góry