reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Miałam dziś usg i wizytę u swojego lekarza prowadzącego...

wiesci mam w sumie stabilne...

mała wciaż jest spozniona o 10 dni

ale w ciagu ostatnich 4 tyg (od ostatniego usg) dysproporcja sie nie powiekszyła... i to mnie bardzo cieszy, bo lekarz powiedział, że odkładamy temat...

Wazy teraz 900 g

czeka mnie coprawda usg za nastepne 4-5 tyg - jeszcze raz kontrolne w kierunku hipotrofi... ale jakos juz mi ulżyło na sercu

Morfologia w normie
Mocz w normie
Szyjka sie nie skróciła
Leki rozkurczowe działają
Glukoza 50 g po 1h - 106
Toxo - negatywna

następna wizyta za miesiac 9 marca :)

Lekarz pokazywał mi buzkę w 3d małej, ale złosliwie zasłoniła oczy i nos rączką.

Ostatnia edycja:
reklama
Julienx ostatnio chyba była większa różnica?
Ja się nie znam ale skoro mogą być dzieciaczki o 10 dni do przodu do do tyłu chyba też, po prostu filigranowa kobietka będzie;-)I waga 900g to chyba całkiem ok? Super że wyniki w porządku i byle dalej do przodu:tak:
Estragon daj znać jak po wizycie

julienx to fajnie ze jest wszystko dobrze, dobrze ze wyniki też ok. a co do małej to mój jak byłam na wizycie kontrolne to buzie zasłonił a nogi rozłoży tak dla pewności ze chłopak jest.

U mnie niestety zaczął się okres leżenia i odpoczywania...moje ciśnienie zaczęło wariować na szczęście już jest ok. ale miałam już jechać do szpitala do tego te bóle brzucha i twrdnienie...:no:
teraz jadę na nospie 3 razy dziennie oby tylko nie trafić do szpitala:baffled:
martyna też miałam problem z twardnieniem i bólami brzucha, mi Nospa nie pomogła. Gin zalecił mi Luteinę dowcipną i powiem szczerze spodziewałam się większej poprawy,ale lepsze to niż nic. Co do ciśnienia to Ci nie poradzę nic bo u mnie jest jak u człeka w stanie agonalnym.... czyli potwornie niskie.
Natomiast z bolesnym twardnieniem to się najlepiej skonsultuj z lekarzem. Kurcze i nie idź do szpitala, niech chłopaki siedzą spokojnie i czekają do maja ;)

Dziewczyny nie stresujcie się, wiem wiem łatwo mówić. Ja sama w ciąży kończyłam studia, młody się urodził w grudniu więc i blisko sesja była, do tego praca dyplomowa.... i praca na etacie. Sama się teraz dziwię jak ja to wszystko pogodziłam.....
Głowy do góry!!!

Tez 10 dni zamiast na 8 maja - na 18 maja

Najwazniejsze jak powiedział Pan doktor, ze roznica sie nie pogłębia

Julienx - to dobrze, że rośnie równo :-)
A to usg to jest to, które robi sie około 30tc?

Bo ja mam wizytę 17 lutego i się zastanawiam, czy mam się nastawiać na podglądanie Tosinki?

Julinex, ja sie nie znam, ale roznica 10 dni, to chyba zadna roznica. O tyle to moglo ci sie jajeczkowanie przesunac...:oo:

reklama
dziewczyny dobrze że wszystko dobrze, a jak dzidzia wieksza to chyba dobrze prawda? My jutro idziemy na wizyte do ginekologa i aż sie troche boje bo bede miec kogos nowego i jeszcze nie wiem kogo. ide tez do ortopedy po to zaswiadczenie do ciecia. Pozdrawiam i mzykam do nauki:((((((((

Do góry