reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

znacie jakiś dobry sposób na zmniejszenie krwawienia dziąseł?

Mi zwykle pomagało używanie pasty do zębów Parodontax - po około trzech dniach używania całkowicie przestały mi krwawić :tak: Jednak teraz w ciąży znów zaczęły mimo używania pasty... Ale kto wie czy w pewien sposób nie hamuje tego krwawienia? - może gdybym jej nie używała, to by było jeszcze gorzej :confused:

A, i jeszcze jednym minusem jest jej okropny smak :-(

reklama
Mam pytanie, czy któraś z was miała w czasie ciąży leukocyty w moczu? Ja wczoraj odebrałam wyniki i niestety ponad normę. Dzis idę do lekarza, wiem, że to on podejmuje decyzję co dalej z tym robić.
Ale chciałam zapytać czy któras z was tak miała i jak sie to skonczyło. Bo na internecie juz sie naczytałam o zakażeniach płodu, przedczesnych porodach itp i troche sie przestraszyłam ;/

Na suwaczku piszą o wadze dziecka... Moja ma teraz 970 gram, troszkę ponad średnią krajową :-)

26 - 27 Tydzień

Waga płodu w tym czasie wynosi od 800 g. do 950 g.. Płuca znacznie się rozwijają, ale nie są jeszcze w stanie samodzielnie funkcjonować.

Maredo

Z czego wynika, ze 900 gram u Julinex w 27 tygodniu ciazy plus 3 dni, to chyba nie tragedia?

ja praktycznie w każdych wynikach mam leukocyty , erytrocyty i bialko ( chcociaz ostatnio białka juz nie mam ) ale lekarz jak narazie nic z tym nie robi

nic :baffled: i nie wiem co dalej, na szczęście ostatnie badania minimalnie się poprawiły wiec chyba wszystko wraca do normy, obecność leukocytów może świadczyć o infekcji dróg moczowych, ja zażywam urosept i zuwavit

Ja od wczoraj wieczorem męczę się strasznie z jakimś cholernym zatruciem pokarmowym, choć nie jadłam nic innego niż zawsze...:-(
Cała noc nie przespana i do tego te wymioty...martwię się strasznie o bobaska choć Mała kopała całą noc (odkryłam jej porę największej aktywności :p). Jeść nic nie mogę bo czuję, że wszystko zwrócę od razu, poza tym żołądek tak mnie boli że wogóle szans nie ma...no i kibelek co 10-15 minut...oj masakra. Dobrze że dziś akurat wizyta u ginekologa, mam nadzieję że coś mi przepisze i co najważniejsze powie czy z Majeczką wszystko w porządku bo to najbardziej mnie martwi:-(

reklama
Do góry