reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

znacie jakiś dobry sposób na zmniejszenie krwawienia dziąseł?

Mi zwykle pomagało używanie pasty do zębów Parodontax - po około trzech dniach używania całkowicie przestały mi krwawić :tak: Jednak teraz w ciąży znów zaczęły mimo używania pasty... Ale kto wie czy w pewien sposób nie hamuje tego krwawienia? - może gdybym jej nie używała, to by było jeszcze gorzej :confused:

A, i jeszcze jednym minusem jest jej okropny smak :-(

reklama
Mam pytanie, czy któraś z was miała w czasie ciąży leukocyty w moczu? Ja wczoraj odebrałam wyniki i niestety ponad normę. Dzis idę do lekarza, wiem, że to on podejmuje decyzję co dalej z tym robić.
Ale chciałam zapytać czy któras z was tak miała i jak sie to skonczyło. Bo na internecie juz sie naczytałam o zakażeniach płodu, przedczesnych porodach itp i troche sie przestraszyłam ;/

Na suwaczku piszą o wadze dziecka... Moja ma teraz 970 gram, troszkę ponad średnią krajową :-)

26 - 27 Tydzień

Waga płodu w tym czasie wynosi od 800 g. do 950 g.. Płuca znacznie się rozwijają, ale nie są jeszcze w stanie samodzielnie funkcjonować.

Maredo

Z czego wynika, ze 900 gram u Julinex w 27 tygodniu ciazy plus 3 dni, to chyba nie tragedia?

ja praktycznie w każdych wynikach mam leukocyty , erytrocyty i bialko ( chcociaz ostatnio białka juz nie mam ) ale lekarz jak narazie nic z tym nie robi

nic :baffled: i nie wiem co dalej, na szczęście ostatnie badania minimalnie się poprawiły wiec chyba wszystko wraca do normy, obecność leukocytów może świadczyć o infekcji dróg moczowych, ja zażywam urosept i zuwavit

Ja od wczoraj wieczorem męczę się strasznie z jakimś cholernym zatruciem pokarmowym, choć nie jadłam nic innego niż zawsze...:-(
Cała noc nie przespana i do tego te wymioty...martwię się strasznie o bobaska choć Mała kopała całą noc (odkryłam jej porę największej aktywności :p). Jeść nic nie mogę bo czuję, że wszystko zwrócę od razu, poza tym żołądek tak mnie boli że wogóle szans nie ma...no i kibelek co 10-15 minut...oj masakra. Dobrze że dziś akurat wizyta u ginekologa, mam nadzieję że coś mi przepisze i co najważniejsze powie czy z Majeczką wszystko w porządku bo to najbardziej mnie martwi:-(

reklama
Do góry