reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

To wspaniała wiadomość że wszystko jest dobrze ja też mam taki zestaw czyli nospa i magnez i jak narazie jest OK.

Ja też biore te same leki:) ale powiem Wam że przezde mna teraz trudne dni egzaminy itd i aż sie boje żeby to małej nie zaszkodziło tym bardziej że ja wciąż mam zagrożenie przedwczesnym porodem:((((

reklama
Ja też biore te same leki:) ale powiem Wam że przezde mna teraz trudne dni egzaminy itd i aż sie boje żeby to małej nie zaszkodziło tym bardziej że ja wciąż mam zagrożenie przedwczesnym porodem:((((
To nie wiem - musisz się jakoś zmobilizowaźć i nie stresować,wiem że łatwo się mówi ale musisz myśleć o maluszku. A zzobaczysz że egzaminy też ci dobrze pójdą...tak więc wiecej optymizmy a wyjdzie wam to na dobre;-)

oj staram sie bardzo naprawde nie denerwować ale to są same ustne egzaminy oj zobaczymy mam nadzieję że razem z malutką sobie damy radę:) pozdr

Jaszczurka super że z maluszkiem dobrze i skurcze okazały się niegroźne:tak:

Ja będę miała ktg bardziej ze względu na zbadanie miarowości bicia serduszka bo gdy tylko położę się u gina aby sprawdzić serduszko to tak się kręci, że rytm ucieka... na usg to samo... mały kręciuszek

w pierwszej ciąży też ktg miałam robione dopiero w szpitalu i nie odczuwałam braku opieki... skoro wszystko jest w porządku to nie ma potrzeby podłączania na każdej wizycie

no właśnie z tym KTG, to ja myślałam, ze to się robi, jak coś jest nie tak, a mój gin powiedział, że od 31 t.c. będe chodziła na ktg, że on wszystkie swoje pacjentki wysyła :confused:

jaszczurka ciesze się z u Was wszystko w porządku a zestaw leków to chyba większość z nas ma ten sam ja go łykam już od 2 miesięcy a no-spe od 9 tygodnia.
katagorka sadze ze egzaminatorzy bieda wyrozumiali i dacie sobie rade trzymam kciuki za was Dziewuszki

jaszczurka, fornetka, nie tylko Wy, ja tez na magnezie jadę, nospę sobie darowałam, ale ostatnio chciałam sprawdzić, czy nadal będą te skurcze i ze 3 dni nie brałam magnezu, to czułam się ok, tylko często ciągnął brzuch tak w dół:-(

I już po...wczorajsza wizyta okazała się szcześliwa....Skurcze okazały się powodem nerwowej sesji...:-(Muszę brać nospe i magnez 3 razy dziennie...i na tym koniec...:-)Co do Wojtusia... to rośnie jak na drożdzach...mały wg Usg ma 29 tygodni...o dwa tygodnie więcej- i jest taki śliczny :-):-):-)
Gratuluję...super że wszystko w porządku.:tak:
Tak wogóle to witam!:-)
U mnie niestety zaczął się okres leżenia i odpoczywania...moje ciśnienie zaczęło wariować na szczęście już jest ok. ale miałam już jechać do szpitala do tego te bóle brzucha i twrdnienie...:no:
teraz jadę na nospie 3 razy dziennie oby tylko nie trafić do szpitala:baffled:
Pozdrawiam

reklama
Do góry