A kiedy robi się pierwsze ktg???kurcze aż głupio pytać!!!ale nie wiem.
Tu jest artykuł o ktg a i babka która go napisała to nie byle kto
Badanie KTG | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A kiedy robi się pierwsze ktg???kurcze aż głupio pytać!!!ale nie wiem.
wielkie dzięki;-) zaraz zabieram sie do czytania.... dzisiaj mam już taki mętlik, że głowa mała...
Ja już mam od 17 tygodnia robione KTG.. ale u Niemców to standard i nie ma mowy aby było inaczej.. ale wiadomo w Polsce brak standardów opieki nad kobietą w ciąży..A kiedy robi się pierwsze ktg???kurcze aż głupio pytać!!!ale nie wiem.
Ja już mam od 17 tygodnia robione KTG.. ale u Niemców to standard i nie ma mowy aby było inaczej.. ale wiadomo w Polsce brak standardów opieki nad kobietą w ciąży..
Jak byłam z synem, to pierwsze KTG miałam na sali porodowej !!!! to był 38 tydzień.....
bo jeśli nie ma wskazań, to nie trzeba robić tego badania... Wystarczy że lekarz bada tętno serca i przepływy krwi. Jesli nie ma skórczów i ciąża przebiega prawidłowo to nie ma potrzeby robienia ktg. Piszą też o tym w tym artykule, który stronę wczesniej podawały dziewczyny
Badanie KTG | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie
To wspaniała wiadomość że wszystko jest dobrze ja też mam taki zestaw czyli nospa i magnez i jak narazie jest OK.I już po...wczorajsza wizyta okazała się szcześliwa....Skurcze okazały się powodem nerwowej sesji...:-(Muszę brać nospe i magnez 3 razy dziennie...i na tym koniec...:-)Co do Wojtusia... to rośnie jak na drożdzach...mały wg Usg ma 29 tygodni...o dwa tygodnie więcej- i jest taki śliczny :-):-):-)