reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Witajcie!
Dzisiaj zrobilam test z glukozą i wiecie,dziwny wynik wyszedł.Na czczo 93mg a po 2 godz 49mg.Strasznie niski poziom glukozy :-(.wieczorem zadzwonię do gin i zapytam czy czasem nie powtórzyć badania?

Ja naczczo - mam 79 mg
a po glukozie - 46 mg

lekarz mowił ze ok! nie ma sie czym martwic, wrecz przeciwnie :)

reklama
ja narazie nie miałam takich badań:baffled:
Jak pierwsza ciąża,to małe ryzyko,z tym ,że ja w pierwszej ciązy miałam na pewno kilka razy robione badania na przeciwciała.Po urodzeniu okazało się,że córka ma odczynnik Rh+,więc konflikt przy nastepnej ciązy na bank.I dostałam ten zastrzyk.Teraz robię co miesiąc badania z racji tego,ze tamten zastrzyk był prawie 8 lat temu.

Witam :-) Ja dziś mam wizytę, z której bardzo się cieszę....Od soboty mam dziwne skurcze...nie potrafię się wyprostować jak mnie złapie:-(Trwa to jakieś sekundy ale bardzo mnie to niepokoi bo strasznie to dziwne....Tymbardziej że mam krótką szyjke....:-(Byle do 15;00 i może się dowiem o co chodzi....:-(

Witam :-) Ja dziś mam wizytę, z której bardzo się cieszę....Od soboty mam dziwne skurcze...nie potrafię się wyprostować jak mnie złapie:-(Trwa to jakieś sekundy ale bardzo mnie to niepokoi bo strasznie to dziwne....Tymbardziej że mam krótką szyjke....:-(Byle do 15;00 i może się dowiem o co chodzi....:-(
Udanej wizyty ci życze i oby te skurcze nie nie okazały sie niczym groźnym...powodzonaka

Ja mam nastepną wizyte 5 marca, dzidzia spora przez 4 tygodnie podwoiła swoją wagę , ale mam nadzieje, że większa od Zuzi nie będzie, termin wg USG przesunął mi się na 29 kwietnia ale nie biorę tego pod uwagę ważniejszy z OM:-). :tak:

Jaszczurka powodzenia na wizycie :tak: Miłego podglądania dzidzi :-D Ja idę za tydzień w poniedziałek - już się nie mogę doczekać :tak: Może wreszcie dowiemy się co dzidzia ma między nóżkami ;-)

Moja ginka powiedziała, że ten z pierwszego USG. Mi też przez kilka ostatnich wizyt wychodzi na USG że mała szybko rośnie i przeważnie jest tak na tydzień, a nawet półtora tygodnia większa. Mimo to gin powiedziała, że terminu nie przesuwamy. A może dzidzi się wczesniej urodzi jak taka duża :-)

reklama
jak to jest z tym terminem porodu? który jest najbardziej "prawdopodobny"? z OM, z 1, 2, czy 3 USG?
mi gin powiedział, że jeśli kobieta miała cykle regularne to z OM. w moim przypadku tak niestety nie było.
w karcie ciązy wiadomo mam wpisane termin z OM, ale też gin mówił o tym usg bodajrze z 7-10 tygodnia

Do góry