reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Byłoby pięknie gdyby mój poród był podobny do porodu mojej mamy...i mnie, i siostrę urodziła w niecałą godzinę, po prostu wystrzeliłyśmy jak się czasem śmieje :p
no to ja też bym się cieszyła. Ja ważyłam 2700, siostra 2900. Mama cały czas chodziła po korytarzu, tylko na parte położna ją zaciągnęła przerażona na fotel, że za chwilę będzie rodzic, a ona sobie w najlepsze chodzi:-D. Po 30 minutach byłam na świecie;-).

reklama
no to ja też bym się cieszyła. Ja ważyłam 2700, siostra 2900. Mama cały czas chodziła po korytarzu, tylko na parte położna ją zaciągnęła przerażona na fotel, że za chwilę będzie rodzic, a ona sobie w najlepsze chodzi:-D. Po 30 minutach byłam na świecie;-).

Oj życzę nam takiego szybkiego porodu :) Dlatego mam nadzieję, że to jak rodziła matka przekłada się na córkę :p

łeee - to ja tak nie chce... Urodziłam się bardzo szybko ale min. w wyniku zatrucia mamy szpitalną sałatką po której mama dostała skrętów żołądka i innych atrakcji;-)

A potem był szok poporodowy, drgawki i inne słabe akcje...

nie wiem ile prawdy w tym ze jezeli matka rodzila szybko to i corka tak samo i na odwrot ale u mnie dokladnie tak bylo i to sie sprawdzilo,moja mama bardzo szybko urodzila mnie a mego brata ktory przyszedl na swiat 8 lat pozniej jeszcze szybciej:-)no ale same powiedzcie czy porod ktory trwa 4 godzinki to nie szybko porod:-)? moj wlasnie tyle trwal,

ja mam nadzieję, że nie odziedzicze predysapozycji do porodów po mamie. Niestety nie zdołała żadnego urodzić samodzielnie i zawsze kończyło się CC, a muszę dodać że ma czwórkę dzieci!!!!!
Z tego co mówiła kończyło się u niej na bólach z krzyża, a z tym się urodzić nie da ;/ Podobno potem lekarze stwierdzili ze ma cos tam nie tak z miednicą i nie ma mozliwość samodzielnie rodzić. Po moim urodzeniu lekarz jej powiedzial, ze zmiany w miednicy, które powodują potem problemy z porodami moga wynikac na przyklad z tego, że w dziecinstwie dziecko za wczesniej było sadzane na sile. Efekt tego gadania lekarza byl taki, że moja mam pilnowala mnie do ukonczenia 5 miesiaca zebym nie siedziala ;)
Tak czy inaczej trzymam kciuki zeby udalo mi sie urodzic SN

wiecie dziewczyny wczoraj spotkałam moja koleżankę i ona ma termin na 4 maja byla na usg ostatnio w środe i małuch tzn synus waży 1040g;) i lekarka jej powiedziała że jest duzy i może urodzic juz w połowie kwietnia, jest zaskoczona naprawdę... ciekawe ile bedzie wazyc moja malutka...

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:-)
A co do porodów to ja nie odziedziczyłam po mamie.Moja mama miała 2 porody sn
A ja niestety cesarkę i teraz się obawiam ze to samo będzie:-(

reklama
Do góry