reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Hej ja po wizycie u ginki
obadala brzucho i kopniaka od córy dostala ( a co bedzie macac nie):-p
tetno ok...
dostalam skierowanie do anestezjologa na rozmowe... nie wiem czy to nie za szybko, mam wizyte 16 lutego :tak:, no i karteczke na nowy gorset dostalam bo tamten juz sie przymaly zrobil... wiec znowu musze tam jechac po odbior
nastepna wizyta 05 marca (wtedy co mam tez glukoze), na razie ok wszystko ;-)

Witajcie!
Dzisiaj zrobilam test z glukozą i wiecie,dziwny wynik wyszedł.Na czczo 93mg a po 2 godz 49mg.Strasznie niski poziom glukozy :-(.wieczorem zadzwonię do gin i zapytam czy czasem nie powtórzyć badania?

U nas też jest konflikt.W pierwzej ciąży 3 razy robiłam badania na przeciwciała. W pierwszej ciąży konflikt nie zagraża maleństwu,a po porodzie podaje sie immunoglobuline-ja jej nie dostałam.w obecnej ciąży miałam tylko jedno badanie na przeciwciała.

Konflikt serologiczny - Zdrowie - arykuł

no właśnie, ja mam Rh- a ojciec dziecka +, czy powinnam podczas ciąży zrobić jakieś badania?

z tego co pamietam to powinno sie robic badanie poziomu przeciwcial na poczatku ciazy i jesli nie wystepuja to potem drugie pod koniec, jesli wystepuja to co kilka tygodni powtarza sie badania i podejmuje leczenie. w pierwszej ciazy jednak rzadko sie zdarzaja jakiekolwiek powiklania. jesli wszystko jest ok to wynik drugiego badania koniecznie zalaczamy do dokumentow niezbednych przy przyjeciu do szpitala. jesli okaze sie ze dziecko urodzilo sie z czynnikiem dodatnim to w ciagu 3dob od porodu podaje sie matce immunoglobuline zeby zapobiec skutkom konfliktu serologicznego w kolejnej ciazy.

reklama
Do góry