reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

ehh może i lekarka miała gorszy dzień.. a może nie - kto to zgadnie.. ale jeśli ma problemy a ustaleniem płci w momencie kiedy są ku temu wszelkie predyspozycje to mogłaby jasno powiedzieć, że nie jest specjalistką w tej dziedzinie i tyle!
malina na 3D na bank zobaczysz płeć, tym bardziej, że wiek ciąży już masz odpowiedni.. ale w tej kwestii dobrze by wypowiedziała się nasza specjalistka od wszelkich usg czyli komi :-D

reklama
Na 3 d w takim wieku, to mysle, ze juz dokladnie zobaczy. Ale i na zwyklym powinna, jak bylo dobrze ulozone, to przeciez kazdy czlowiek normalny by zobaczyl, ziarenka kawy z meskim wydluzonym organem, chyba nikt by nie pomylil. A w takim wieku tak to wlasnie juz wyglada. Co innego jak zasloniete nozkami, czy pempowina, moze tak bylo i temu nie byla pewna? Ale jak przodem i odkryte to normalnie to nie ma zadnych watpliwosci.

Piszac czlowiek normalny, nie mialam na mysli, ze lekarka nie jest normalna. ;-)Tylko chodzilo mi o to, ze nie lekarz tylko normalny czlowiek. To tak, zeby nie bylo niedomowien. ;-)

gratuluje wszystkim dziewczynkowym mamusiom- szczesciary!
ja juz tak sie zafiksowalam na tej guzkowej diagnozie dziewczynkowej, ze rozpoznanie chlopca na polowkowym byloby dla mnie niezlym szokiem :szok:
ale nie ma tego zlego... pomysl malina, bylas juz mama chlopczykowa, teraz pobedziesz troche dziewczynkowa... w jednej ciazy. takie doswiadczenie.
nie no wiem, ze moze to glupie ale ja tak sobie to wlasnie tlumacze, ze jak sie na polowkowym okaze (a to za ponad 3 tyg dopiero:wściekła/y:) ze bede miala synka to przeciez tez nie bede zalamana a takie doswiadczenie ciazowo-dziewczynkowe tez fajne.

Malina no to faktycznie kobieta miała chyba gorszy dzień... Ja też bym się wściekła:no:. Ostatnio doszłam do wniosku, że jak nie pójdę na 3d i nie zapłacę 250 zł, to nie dowiem się kto mieszka w moim brzuszku. Wizytę mam 29 grudnia i jak nic z tego nie będzie, to po N>Roku wybiorę się do LuxMedu, bo ostatnio otworzyli u mnie na osiedlu. Orientuje się może któraś ile tam kosztuje 3d?? Wiem, że któraś z Was pisała, że ma tam abonament z firmy...

Wczoraj zrobiłam sobie mocz ogólnie i byłam w szoku, bo wyniki były już po 3 godzinach:szok:. No i pomimo, że zażywałam Furagin, to nadal mam liczne bakterie:-:)eek:. A tak na marginesie, to ph nadal 5,0:sorry:

hejka malina no to wiesz ja bym cos tej abbce powiedzala albo naskarzyla sie na nia w recepcji jak tak mozna!!!!!!!

na USG 3 D super bedzie widac plec ale na 2D tez super,widzialyscioe zdjecie meo s\ynka 1 Krystianka i na 2 D bylo dobrze widac

Nie no na polowkowym to dobrze widac, chyba, ze nie widac wcale. A skoro mowila o 70%, to znaczy, ze cos tam widziala, ze nie bylo calkiem zasloniete, no chyba, ze lubi zgadywac. Ja bym raczej bardziej wierzyla opinii z polowkowego niz z 3-go miesiaca ciazy. Z tym, ze mogla sie postarac i powiedziec na 100%, a nie na 70%, chyba, ze nie mogla, ze cos tam przykrywalo. A tak to zawsze jest te 30% niepewnosci. A co sadzi maz, ktory widzial dziecko na monitorze?

moj maz z synkiem od razu poznal ze chlopiec,ale kurde jak to tak ze nawet nie widzialas nic,nie no ja bym tak tego nie zostawila

To i ja kolejna majówka się pochwalę - wczoraj byliśmy na usg 3d i mimo że znaki na niebie i mąż ciągle paplający mówili o "ptaszku" to będzie CÓRCIA :) i dobrze bo o imię dla chłopca była wojna, a tak jesteśmy chociaż zgodni ;-)
Chciałabym wrzucić fotkę ale mam tylko film i nie wiem jak z niego zrobić jpg żeby tu wrzucić.

reklama
Puść film na kompie, wciśnij pauzę w odpowiednim momencie i naciśnij na klawiaturze PrintScreen, potem włącz painta albo PhotoFiltre i wklej.

Do góry