reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

a ja dzis miałam mieć połówkowe ale mój lekarz uciekł mi na jakąś operację w klinice....buu...i przedświatecznie Dzidzi nie widzieliśmy.......czekamy do wtorku..

reklama
Uff, udało mi się dostać na usg do przychodni, mimo że nie byłam zapisana.:tak:
Z dzidziusiem wszystko w porządku, wg tego usg termin przesuwa mi się na 1-go maja, hehe.:-D
Lekarz stwierdził, że z fusów wróżyć nie będzie i nie poda płci. Niby worka mosznowego nie widzi, ale coś dynda między nogami, choć może to być pępowina, bo jakoś tak się zakręciła.:-:)-:)no:
Hm. No ale najważniejsze, że dzidka zdrowa.

Uff, udało mi się dostać na usg do przychodni, mimo że nie byłam zapisana.:tak:
Z dzidziusiem wszystko w porządku, wg tego usg termin przesuwa mi się na 1-go maja, hehe.:-D
Lekarz stwierdził, że z fusów wróżyć nie będzie i nie poda płci. Niby worka mosznowego nie widzi, ale coś dynda między nogami, choć może to być pępowina, bo jakoś tak się zakręciła.:-:)-:)no:
Hm. No ale najważniejsze, że dzidka zdrowa.
Ale pępowiny rozpoznać nie mógł ?U mnie od razu gin powiedział,ze pępowina miedzy nogami wszystko zasłania.Pępowinę sama bys poznała,bo widać jak pulsuje;-)chyba,że usg miał kiepskie,a to juz co innego.Ale ważne,ze dzidzia zdrowa.

No nie mógł, z resztą wogóle był jakiś dziwny i sprzęt też miał kiepski, tzn ten sprzęt usg;-);-);-)
Zdjęcie mam ale niewyraźne więc nawet wklejać nie będę:-(

Myślę, że to ten z gatunku ostrożnych, stwierdził, żebym zrobiła usg po 34 tyg to wtedy wszystko będzie wiadomo na pewno. No ale ja tyle nie wytrzymam...:no::-(

Myślę, że to ten z gatunku ostrożnych, stwierdził, żebym zrobiła usg po 34 tyg to wtedy wszystko będzie wiadomo na pewno. No ale ja tyle nie wytrzymam...:no::-(
Tyle to za długo,w życiu bym nie wytrzymała.Mi jak teraz gin w styczniu nie powie,to jadę na 3d/4d,bo wyprawke bym chciała szykować.Ja mojej córci płec poznałam w 18-ym tygodniu.Tylko to było 8 lat temu,sprzęt był gorszy itp.Musiałam miec szczęście,bo teraz poznam w 20 tyg., o ile się uda:eek:

No nie mógł, z resztą wogóle był jakiś dziwny i sprzęt też miał kiepski, tzn ten sprzęt usg;-);-);-)
:laugh2::rofl2::rofl2::rofl2::-D:-D:-D:laugh2:;-)
Po raz kolejny stwierdzam, że jeśli nie zapłacimy za usg kupę kasy, to o płci możemy pomarzyc. Widzę, że dziewczyny, które poszły na 3d/4d bardzo szybko poznały płec. Ja też bym nie wytrzymała do 34 tygodnia, to już wolałabym chyba miec niespodziankę.
zabkamala Gratulacje;-):-)

reklama
Ja szczerze mowiac nie znam osoby, ktorej by lekarz na polowkowym usg na 100% plci nie powiedzial...

Zabkamala i dziewczyna przed nia, ktora pisala, ze bedzie miec dziewczynke. Gratuluje poznanych plci.

Zabklamala to ze ja sie pomylilam, to nie znaczy, ze metoda guzka nie dziala... Bo badania byly robione na bardzo duzej grupie kobiet i we Francji i w USA, z bardzo malym bledem, ktory nie wynosil nawet 1%. I dzieki tej metodzie, coraz wiecej kobiet zna plec bardzo wczesnie juz od usg z przeziernosci karkowej. Dowod pytanie mojej ginekolog, po tym wlasnie usg: "i co bedzie dziewczynka, czy drugi chlopak"? Jakby to bylo cos naturalnego, ze juz moge to wiedziec. Twoj lekarz przebakujac ci na usg z przeziernosci, ze to raczej chlopak musial te metode stosowac, bo w takim wieku organy plciowe dziewczynki i chlopca sa takie same, roznia sie tylko stopniem nachylenia. A jak ktos pisze, ze lekarz mu mowil, ze na usg z przeziernosci karkowej, widzial jajeczka i fujarke, to dla mnie glupoty pisze i nie wiem jaki lekarz moglyby tak mowic... Tylko, ze te metode stosuje specjalista od usg na zywo, a nie laik z jednego zdjecia, czesto nie najlepszej jakosci i w nieodpowiednim ujeciu... I wtedy sie ta metoda sprawdza... Na jednym zdjeciu to moglo sie dziecko tak poruszyc, ze guzek mogl pojsc w dol jak akurat bylo ono zrobione. A ja to wiesz moglam wziac za guzek nawet cos co guzkiem nie bylo... Np. pepowine, czy nozke... To co ja robilam, kazda z was mogla zrobic na swoim zdjeciu sama...

A ja dzis odebralam wyniki z glicemii i sa zle, tzn. mam te cukrzyce ciazowa...

Do góry