reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Tak, połówkowe. Ale dziecko wcale nie było odwrócone tyłem, właśnie dlatego to mnie tak wkurzyło. Mój A. stał za nią i dokłądnie widział jak dziecko było ułożone. A chodzę do prywatnej przychodni, gdzie mam wykupiony abonament...normalnie załamka
Postanowiłam po nowym Roku udać się na następne usg - tym razem 3D, ciekawe, czy na takim można dojrzeć płeć, no mam nadzieję, ze tak, bo jak nie to oszaleję - mam teraz odwrotną proporocję niż ostatnio: 70% na dziewczynkę a 30% chłopiec...no super, a tak chciałam wiedzieć przed świętami...ehh
Malina ja też nie znam płci,po Nowym Roku będę dzwonić i umawiać się na usg 4d do salve,bo coś czuję,ze też nie poznam za szybko płci,a chciałabym jakieś zakupy porobić i ogólnie WIEDZIEĆ

reklama
bobas.jpg.jpg

Innym programem to zrobiłam, ale ważne że udało się wrzucić moją dziewczynkę;-) Pomyłki tu chyba być nie może ??? ;-)
Moja ma 300gram już i odpowiada wlk 20 tyg dzidziusia ( na suwaczku jest inf że ma "tylko" 200g).

Ostatnia edycja:
Hejka Dziewczynki :-)

No u mnie - już częściowo mi przeszło. Co do wrażeń mojego A. - niesety on tez był zdezorientowany - na poczatku badania twierdził, że widzi ptaszka a potem już wcale i tez zaczął snuć domysły, że chyba dziewczyna. No nic - kończę współpracę z tą panią. Od Nowego Roku przechodzę do nowego lekarza prowadzącego - to było i tak nieuchronne bo z końcem roku kończy mi się abonament w Medicoverze i chcę przejśc pod opieke lekarza ze szpitala w którym zamierzam rodzić. Więc wczorajsza wizyta tylko utwierdziła mnie w tym postanowieniu. Na razie próbuję się zapisac na nowe usg..bez skutku (cholercia - telefonu nie odbierają...)

Malina ja też nie znam płci,po Nowym Roku będę dzwonić i umawiać się na usg 4d do salve,bo coś czuję,ze też nie poznam za szybko płci,a chciałabym jakieś zakupy porobić i ogólnie WIEDZIEĆ

Agnieszka - wczoraj dzwoniłam do Salve - mają wolne terminy juz od 4 stycznia i koszt to chyba 200 PLN (ale ja pytałam o 3D) nie wiem czy 4d to co innego?

hejka malina no to wiesz ja bym cos tej abbce powiedzala albo naskarzyla sie na nia w recepcji jak tak mozna!!!!!!!

na USG 3 D super bedzie widac plec ale na 2D tez super,widzialyscioe zdjecie meo s\ynka 1 Krystianka i na 2 D bylo dobrze widac

Dzięki Komi za pocieszenie:-) - na pewno powtórzę to usg

A TAK W OGÓLE - TO BARDZO MOCNO TRZYMAM KCIKASY ZA DZISIEJSZE WASZE USG!!!!

Ostatnia edycja:
Agnieszka - wczoraj dzwoniłam do Salve - mają wolne terminy juz od 4 stycznia i koszt to chyba 200 PLN (ale ja pytałam o 3D) nie wiem czy 4d to co innego?
4d to w ruchu jest w czasie rzeczywistym.Wyślij mi proszę na pw do nich numer telefonu,to nie będę musiała szukać w necie.
To super,ze nie trzeba długo czekać.Ja dopiero po 7 stycznia mogę się umówić,bo wtedy będę mieć 20 tygodni

Już po połówkowym :-)
Dzieciak zdrowy, wszystkie markery w normie - ponoć baaardzo fotogeniczny :tak:
U mnie metoda guzkowa się nie sprawdziła (jednak Agate nie miała racji), :-D bo chłopczyk - z tylu ujęć mieliśmy możliwość pooglądania "małego", że nie ulega wątpliwości i na 100% mogę spokojnie zacząć oglądać się za ubrankami. Cieszymy się z mężem strasznie - dziewczynka nas przerażała :sorry:
Dobrze, że wszystko dobrze.

Zabkamała - gratuluje udanej wizyty i zazdroszczę pewności co do płci!!!! No to czeka Cie niezłe szaleństwo zakupowe!!!!! :-)

Już po połówkowym :-)
Dzieciak zdrowy, wszystkie markery w normie - ponoć baaardzo fotogeniczny :tak:
U mnie metoda guzkowa się nie sprawdziła (jednak Agate nie miała racji), :-D bo chłopczyk - z tylu ujęć mieliśmy możliwość pooglądania "małego", że nie ulega wątpliwości i na 100% mogę spokojnie zacząć oglądać się za ubrankami. Cieszymy się z mężem strasznie - dziewczynka nas przerażała :sorry:
Dobrze, że wszystko dobrze.

gratulacje!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry