reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja dzisiaj kupiłam poduszkę - klin, za którą chodziłam już jakiś czas, ale ciągle nie było. Brakuje mi jeszcze dwóch dużych rzeczy: wanienki oraz zapasowej pościeli (mam tylko jedną poszewkę).

I klapek do szpitala pod prysznic - w domu miałam takie piankowe, które mój kot zużył sobie do ostrzenia pazurków i teraz nagle okazuje się, że o tej porze roku nigdzie nie ma fajnych klapek, poza sklepami sportowymi, gdzie kosztują powyżej 50 zł :-(

reklama
Mi też brakuje klapek do szpitala, i koszuli do porodu..no i apteki jeszcze nie odwiedziłam.
A dla Maluszka jakiś ciepły kocyk muszę kupić...w pn pewnie spóźnioną wypłatę dostanę więc pójde na ostatnie zakupy!

mi chyba już nic nie brakuje, chociaż np tej poduszki-klin nie kupowałam, tak samo poduszki do karmienia - najwyżej potem dokupię jak będzie taka potrzeba. a drugiej poszewki na zmianę też jeszcze nie mam, ale na początku to i tak chyba Mała będzie opatulona w rożku spała - tak mi się zdaje przynajmniej...
a klapki tacie podkradnę, ma takie jedne na plażę, trochę dużawe sa na mnie, ale co tam :-)

Hmmm... Ja kupiłam klapki w jakims markecie.

A kocyki sa na wagę w leclercu lub cerfurze, podobno tez i dziecięce ciepłe, ale nie ma mowy bym sie wybrała. No i w realu ciuszkowa wyprzedaż, moja mama dzis była a ja byłam tak padnieta i obolała, ze nie powiedziałam jej o bluzeczkach dla Janka, a były polarki za 5 zł, akurat na wyciurchanie po domu jakby zimno było...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, w związku z decyzją o kupnie pościeli, proszę jeszcze raz o opinie - gdybym chciała kupić porządną, to która jest najlepsza? Gluck, Feretti, Amy? Bo w końcu nie wiem... Wszystkie były polecane, ale która wygrywa? :-)

I jeszcze jedno - czy jeśli mam kołderkę 120x90, a wszystkie wyżej wymienione poszewki są 135x100 to znaczy, że muszę kupić kolejne wypełnienie do kołderki? :-( Poza tym co ja zrobię z taką ogromną kołderką w łóżeczku 120x60?

Melulu ja mam feretti jedna,a druga z baby's zone wypralam tylko feretti i super. z tej jestem zadowolona:tak:

Melulu - ja mam wypełnienie 120x90 i takie powłoczki kupowałam.
może jestem skrzywiona, ale nie podoba mi się powłoczka 135x100 na kołdrze 120x90. jakoś za bardzo nie lubię takich luzów i nawet sobie bym nie ubrała kołdry w za dużą poszwę, a co dopiero dziecku.
z moich pościelowych zakupów zadowolona jestem tylko z tego kompletu:
http://www.allegro.pl/item520230911_pieeekna_posciel_3_el_mis.html
dokupowałam też falbankę pod materacyk: http://www.allegro.pl/item471782628_dekoracja_przescieradlo_z_falbana_drewex_at.html
i skusiłam się na pościel do wózka:
http://www.allegro.pl/item467410486_pieeekna_posciel_do_wozka_i_kolyski_mis.html

===============

co do klapek - może przemyśl wyjazd do Outeltu w Piasecznie - dla Ciebie z Urysynowa to nie jest aż taka wyprawa. a tam jest sporo sklepów z butami - nie tylko sportowych. ja tam kupiłam sobie klapki przecenione z 70 zł na 15 ;-)

Melu mnie najbardziej podoba sie Ferretii jesli chodzi o jakosc.. Amy sztywna jakas.. Co do wypełnienia to lepiej miec na wymiar inaczej zawsze gdzies cos wisi... Ja tym razem mam wiekszy rozmiar ale przy Julce miałam poszewki i wypełnienie na 120... Poszukaj sobie takiej poscieli... zamiast kupowac nowe wypełnienie...ja miałam jakiejs polskiej pirmy i lepsze sa niz te drogie do dzis na działce uzywam powłoczek i kołderki - teraz młody tam odziedziczy...

a jesli chcesz kupic nowe wypełnienie to super kołderka i podusia jest wjusku razem 140 zł..

Witam Was dziewczyny. Od jakiegoś czasu podczytuję forum, nie bez powodu również jestem styczniową mamą(termin na 30 stycznia).
Mam pytanie dotyczące rożka- becika jakiej firmy kupić. Wprawdzie przerobiłam już ten temat 2 razy (dwójka dzieci 9 i 6 lat) ale już trochę czasu mineło i straciłam rozeznanie w "maluszkowych sprwach":-)

reklama
Ja mam po corce becik z Glucka ten wiazany i teraz go tez bede uzywac- wole ten niz na rzepy same...gatunkowo ok po praniu usztywnienie wywaliłam od razu...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry