reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
ja spakowałam torbe...dokładnie raz jeszcze wszytsko przejrzałam, spakowałam tylko to co radziły mieć położne z mojego szpitala...jakby co ktoś mi dowiezie cokolwiek co "wyjdzie w praniu"...ale i tak torba jest pokaźna :szlafrok, dwa reczniki, kapcie, ręczniki papierowe...juz samo to zajmuje duzo miejsca...

U mnie w torbie zmieściłam połowe rzeczy a drugą połowe mam w reklamówce a i to nie wszystko bo nie mam żadnych środków higienicznych i kosmetyków schowanych:-pW torbie mam 2 ręczniki, pampersy, papier toaletowy, podkłady poporodowe, ubranka młodej, chusteczki do pupci, pieluszki tetrowe i kapielowe okrycie..i to chyba wszystko a w reklamówce szlafrok + koszule + majtaski (bielizne)+ klapki = takie rzeczy które będę mogła załozyć ewentualnie na siebie od razu po przybyciu do szpitala, zresztą sama nie wiem jak to będzie.. wyjdzie w praniu..:confused:

ja tam do torby ktora zabiorę na poród zabieram tylko to co będzie mi potrzebne w tym czasie porodu i zaraz po nim. czyli koszula, szlafrok, woda, kapcie, bielizna, pampersy
a tak to resztę przywiezie mi mąż jak dzidzia będzie już z nami. moja siostra pobrała tylko najważniejsze rzeczy i torba nie była wcale duża a położna mówiła po co pani na sam poród tyle rzeczy, przecież mąż może w każdej chwili przywieźć a tak to ona musiała to nosić. jedynie poukładam to wszystko na jednej półce żeby wiedział co ma wziąć i nie zastanawiał się czy to wszystko

Lepiej spakowac w jedna torbe rzeczy niezbedne TYLKO do porodu a w druga rzeczy po porodzie (pieluchy, wkladki, ubranka itp.) Uniknie sie dzieki temu panicznego szukania w torbie rzeczy akurat potrzebnych jak bedzie skrecalo z bolu :szok: a poza tym szafki w szpitalach (na porodowkach) sa bardzo male i polozne czasem gonia takie rodzace z walizkami :zawstydzona/y: Te rzeczy PO zawsze moze przeciez miec Ukochany M w aucie i doniesc jak bedzie po wszystkim :tak: Ja tak zrobie - mam nawet trzy torby :zawstydzona/y: a w trzeciej rzeczy dla malutkiej do wyjscia ze szpitala (kombinezony i takie tam - ponoc idzie ostrrry mroz!!!) :szok:

dev006pp___.png

Ja mam malą torbe dla siebie i reklamówke z pieluchami, podkladami itp. To w koncu tylko kilka dni. Rzeczy na wyjście dla mnie i dla maluszka mi przywiozą.

reklama
Ja zapakowałam wszystko do jednej duzej torby podróżnej :tak: ale ciuchy dla mnie i dziecka to juz na wypis maz przywiezie...:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry