reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
dziewczyny a ja mam takie pytanie Bephanten to się używa za każdym razem jak się dizdzię przewija czy w momencie jak się zacznie coś dziać np. jak dzidka ma jakieś odparzenia itp.
I co najlepsze:
Bepanthen, Linomag czy Sudocrem?
A który z nich można stosować na sutki?
Kurcze już normalnie sie pogubiłam całkiem :zawstydzona/y:

acha i ile sztuk tych majtek siatkowych trzeba zakupić? :confused::happy2:

Mnie się wydaje ,że stosujemy te kremy co jakiś czas jak coś złego się dzieję..bepanthen jest maścią na sutki również więc mi się wydaję ,że warto się zaopatrzyć-ja miałam wczoraj kupić no i zapomniałam:zawstydzona/y:a oprócz tego mam sudokrem bo sama używałam do buzi i jest ok!!!

anik - na sutki bepanthen, można go też u dziecka używać - na ulotce jest napisane, że można używac po każdej zmianie pieluchy :tak:można go tez używac przy różnych otarciach i pęknięciach skóry - więc chyba fajny się wydaje. Ja kupiła tez linomag - zobaczymy co lepiej się sprawdzi ;-) a sudocrem to zalecane jest żeby użyć jak juz jest cos nie tak ;-) ja na razie go nie kupowałam.
siatkowych majtek mam trzy sztuki - zawsze można je przeprać, na pewno szybko wyschną, bo w końcu siatkowe są :-)

anik - na sutki bepanthen, można go też u dziecka używać - na ulotce jest napisane, że można używac po każdej zmianie pieluchy :tak:można go tez używac przy różnych otarciach i pęknięciach skóry - więc chyba fajny się wydaje. Ja kupiła tez linomag - zobaczymy co lepiej się sprawdzi ;-) a sudocrem to zalecane jest żeby użyć jak juz jest cos nie tak ;-) ja na razie go nie kupowałam.
Zgadzam się z Mamjakty. Sama też kupiłam Bephanten (bo na sutki) i Linomag (ale maść - bo polecali w szkole rodzenia). A Sudocrem będę używać, jak już będą odparzenia, bo w szkole rodzenia mówili, że on jest za mocny na stosowanie jako profilaktyka (choć znam mamuśki, które stosowały go na co dzień).

hihih no to fajowo przynajmniej z majtami nie przesadziłam.....
ja mam i linomag i sudocrem i do zestawu w takim razie kupię bepanthen bo ostatnio tak mnie suty swędzą, że sama je sobie prawie poraniłam :szok: drapiąc się w nocy, więc chyba zacznę używać ten Bepanthen nieco wcześniej.
Acha a czy słyszałyście o butelkach i smoczkach z medeli? Podobno są takie że dzidiza nawet jak je z butelki to tak musi mocno ciągnąć ze wcale się nie oducza ssać piersi tak jak to jest z innymi butlami.
No i zaopatrzyłam się w kosmetyki Nivea dla dzidki (tylko trochę drogie) musze wypróbować nast. razem jakieś inne. A wy dziewczyny jakie macie ?
kurcze powolutku powolutku i prawie wszytsko będę mieć :blink: :blink: :blink:

ja osobiście nie słyszałam tego o akcesoriach medeli - i tak juz kupiłam z aventu ;-)
kosmetyki też z nivea kupiłam :-) i oiltaum :tak: tylko chusteczki nawilżane z pampersa mam. ja już chyba mam wszystko - no zobaczymy w praktyce :tak:

Ja też mam Nivea dla dzidzi:tak:i kuupiłam jeszcze Sudocrem i ten bephanten muszę kupić, bo podobnież dobry i na sutki i dla dzidzi!
A wczoraj mi mama w aptece kupiła majtki jednorazowe bo akurat ktoś kupował w aptece to i ona mi kupiła.. może sie sprawdzą..
Butelkę mam jedną z Aventu i smoczki też Avent..
Chusteczki pampers noi pieluszki tez pampers..mała paczka bo nie wiadomo czy nie bedą uczulać!
Oilatum mam bo sama używam! A co do spirytusu to nie mam właśnie.. ale moze cos w szpitalu doradzą..:tak:

reklama
Z bepanthenem uwazajcie jak bedziecie kupowac bo jest masc i krem. Z tym ze masc jest na sutki a krem wlasnie na dupcie. Chociaz ten od sutkow tez mozna na dupcie stosowac.
Na poczatek najlepsza jest masc posladkowa a dopiero pozniej inne specyfiki..
Butelki i smoczki kupilam Tommi Tippe a Madela byla "bardzo modna" 4 lata temu. Niestety nie uzywalam wiec nie doradze...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry