reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
dziewczyny a ja mam takie pytanie Bephanten to się używa za każdym razem jak się dizdzię przewija czy w momencie jak się zacznie coś dziać np. jak dzidka ma jakieś odparzenia itp.
I co najlepsze:
Bepanthen, Linomag czy Sudocrem?
A który z nich można stosować na sutki?
Kurcze już normalnie sie pogubiłam całkiem :zawstydzona/y:

acha i ile sztuk tych majtek siatkowych trzeba zakupić? :confused::happy2:

Mnie się wydaje ,że stosujemy te kremy co jakiś czas jak coś złego się dzieję..bepanthen jest maścią na sutki również więc mi się wydaję ,że warto się zaopatrzyć-ja miałam wczoraj kupić no i zapomniałam:zawstydzona/y:a oprócz tego mam sudokrem bo sama używałam do buzi i jest ok!!!

anik - na sutki bepanthen, można go też u dziecka używać - na ulotce jest napisane, że można używac po każdej zmianie pieluchy :tak:można go tez używac przy różnych otarciach i pęknięciach skóry - więc chyba fajny się wydaje. Ja kupiła tez linomag - zobaczymy co lepiej się sprawdzi ;-) a sudocrem to zalecane jest żeby użyć jak juz jest cos nie tak ;-) ja na razie go nie kupowałam.
siatkowych majtek mam trzy sztuki - zawsze można je przeprać, na pewno szybko wyschną, bo w końcu siatkowe są :-)

anik - na sutki bepanthen, można go też u dziecka używać - na ulotce jest napisane, że można używac po każdej zmianie pieluchy :tak:można go tez używac przy różnych otarciach i pęknięciach skóry - więc chyba fajny się wydaje. Ja kupiła tez linomag - zobaczymy co lepiej się sprawdzi ;-) a sudocrem to zalecane jest żeby użyć jak juz jest cos nie tak ;-) ja na razie go nie kupowałam.
Zgadzam się z Mamjakty. Sama też kupiłam Bephanten (bo na sutki) i Linomag (ale maść - bo polecali w szkole rodzenia). A Sudocrem będę używać, jak już będą odparzenia, bo w szkole rodzenia mówili, że on jest za mocny na stosowanie jako profilaktyka (choć znam mamuśki, które stosowały go na co dzień).

hihih no to fajowo przynajmniej z majtami nie przesadziłam.....
ja mam i linomag i sudocrem i do zestawu w takim razie kupię bepanthen bo ostatnio tak mnie suty swędzą, że sama je sobie prawie poraniłam :szok: drapiąc się w nocy, więc chyba zacznę używać ten Bepanthen nieco wcześniej.
Acha a czy słyszałyście o butelkach i smoczkach z medeli? Podobno są takie że dzidiza nawet jak je z butelki to tak musi mocno ciągnąć ze wcale się nie oducza ssać piersi tak jak to jest z innymi butlami.
No i zaopatrzyłam się w kosmetyki Nivea dla dzidki (tylko trochę drogie) musze wypróbować nast. razem jakieś inne. A wy dziewczyny jakie macie ?
kurcze powolutku powolutku i prawie wszytsko będę mieć :blink: :blink: :blink:

ja osobiście nie słyszałam tego o akcesoriach medeli - i tak juz kupiłam z aventu ;-)
kosmetyki też z nivea kupiłam :-) i oiltaum :tak: tylko chusteczki nawilżane z pampersa mam. ja już chyba mam wszystko - no zobaczymy w praktyce :tak:

Ja też mam Nivea dla dzidzi:tak:i kuupiłam jeszcze Sudocrem i ten bephanten muszę kupić, bo podobnież dobry i na sutki i dla dzidzi!
A wczoraj mi mama w aptece kupiła majtki jednorazowe bo akurat ktoś kupował w aptece to i ona mi kupiła.. może sie sprawdzą..
Butelkę mam jedną z Aventu i smoczki też Avent..
Chusteczki pampers noi pieluszki tez pampers..mała paczka bo nie wiadomo czy nie bedą uczulać!
Oilatum mam bo sama używam! A co do spirytusu to nie mam właśnie.. ale moze cos w szpitalu doradzą..:tak:

reklama
Z bepanthenem uwazajcie jak bedziecie kupowac bo jest masc i krem. Z tym ze masc jest na sutki a krem wlasnie na dupcie. Chociaz ten od sutkow tez mozna na dupcie stosowac.
Na poczatek najlepsza jest masc posladkowa a dopiero pozniej inne specyfiki..
Butelki i smoczki kupilam Tommi Tippe a Madela byla "bardzo modna" 4 lata temu. Niestety nie uzywalam wiec nie doradze...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry