reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kobiety a nie prosciej isc z recepta ze szpitala do apteki a nie kombinowac w domu...;-)
Celinka pomysł z wazeniem bardzo mi sie podoba:tak:

reklama
ja w sumie bedę sie czuła zdecydowanie lepiej jak pojdzie sie z receptą i ktoś fachowy mi to przygotuje dokładnie:-)

ja kupiłam fiolet na spirytusie. I nie bać się tego kikuta ten pierścień w środku trzeba porządnie wypędzlować patyczkiem. Maluszka to nic nie boli.

czyli grunt to odwaga...hihi no zobaczymy jak u mnie to z tą odwagą będzie , najwyżej poszukam dzielnej mamusi albo cioci jakiejś :-)

U mnie położna mówiła, żeby się nie bać tego spirytusu i zrobić nawet roztwór 80%. Lepiej mocniejszy niż za słaby, bo co najwyżej skórka się troszkę przesuszy, a tak to może się niepotrzebnie babrać.

ja kupiłam fiolet na spirytusie. I nie bać się tego kikuta ten pierścień w środku trzeba porządnie wypędzlować patyczkiem. Maluszka to nic nie boli.
w mojej szkole rodzenia, fioletu nie polecali- bo nie widać efektu:tak: ...

Oliwii bardzo szybko kikut odpadł, nic się nie babrało po fiolecie. Ciuszki też czyściutkie bo przecież pampers zasłania pępek. A pępek pędzlowałam przy każdej zmianie pieluszki.

Ja mam te nasączone gaziki bo mi aptekarka wcisnęła:tak:oni nie mają gotowego roztworu więc sie zakręciłam i zakupiłam to co było...:zawstydzona/y:bo ja już w końcu nie wiem czy mam kupić spirytus normalnie w spożywczaku?????

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry