reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
nie trzeba brać ze sobą wszystkich wyników badań-gdzieś mam listę tych które trzeba mieć ze sobą w oryginale-tylko kilka i na pewno jest wśród nich grupa krwi (niektóre z nich należy wykonać na kilka tygodni przed bo mają "ważność" przez ok trzy tygodnie- z tego co pamiętam) a reszta może być po prostu wpisana do karty ciąży:tak:

reklama
Ja się właśnie dziś spakowałam i wydląda to tak:

1) ja mam dużą walizkę
2) dla maleństwa mniejszą
3) i jeszcze wielką reklamówkę z poduszką do karmienia, jaśkiem i rożkiem - bo sie do walizki nie zmieściły :baffled:

torebki nie biorę - w małej kosmetyce wcisnę telefon, ładowarkę, kasę, dowód i inne dokumenty

AdiLea jak to powyrzucalas badania??:shocked2:
Plątały mi się jakieś papiery w torebce to wyrzuciłam. Takie zemnie mądre stworzenie. Ale chyba nie będe miała problemów bo mam zaplanowaną cesarkę i do szpitala przyjmie mnie mój lekarz.

Dziewczyny przerażacie mnie z tymi torbami. Ja się naiwnie łudzę że zmieszczę wszystko w jedną podręczną walizeczkę. I nie pomyślałam w ogóle o ręcznikach czy poduszce do karmienia:-p

A u mnie pranie stoi i czeka na wyprasowanie,a ja sił już nie mam:-(Muszę to zrobić, bo inaczej się zakurzą ubranka... Torba nietknięta, muszę lecieć w poniedziałek do apteki po resztę w Rosmanie kupię(np.wkładki laktacyjne). Jeden stanik mam, ale jeszcze jeden by się przydał. Piżamy dwie ma, ale jeszcze jedną dokupić trzeba by. Do 15 grudnia chcę być spakowana..
Wiecie, nawet nie ma siły myśleć o świętach tak bardzo absorbuje mnie ten mały człowiek w brzuchu...

no ja o niczym innym nie moge w pełni myślec....robie wszytsko z myslą o dzidzi....ale na tym etapie ciąży to chyba normalne ze mamy fioła...

Ja się właśnie dziś spakowałam i wydląda to tak:

1) ja mam dużą walizkę
2) dla maleństwa mniejszą
3) i jeszcze wielką reklamówkę z poduszką do karmienia, jaśkiem i rożkiem - bo sie do walizki nie zmieściły :baffled:

torebki nie biorę - w małej kosmetyce wcisnę telefon, ładowarkę, kasę, dowód i inne dokumenty
no to rzeczywiście bagaż niezły. ja jeszcze się nie spakowałam więc nie wiem ile mi to wszystko zajmie ale mam zamiar zmieścić się z jednej torbie podróżnej, takiej średniej wielkości. moja siostra jakoś się zmieściła, więc myślę że mi też się uda. wiadomo, że zawsze jak czegoś nie będę miała mąż może mi dowieść a tak od razu to wszystko brać to myślę że będzie kłopotliwe. zobaczymy jak to ze mną będzie. w przyszłym tygodniu zabiorę się za to i zobaczymy ile mniej więcej mi to zajmie. :-)

Kuleczka jestes pewna ze torebka zrobi ci roznice przy tym majdanie? ;-)
:-D:-D
ja też jeszcze się nie spakowałam, ale sądzę, że w dwóch torbach się zmieszczę, nie będę brała całej paczki pampersów, takich rzeczy jak szampon czy suszarka też nie - jak będe chciała umyć włosy to mąż mi przywiezie te rzeczy i pampersy też najwyżej będzie dowoził :tak:no zobaczymy ile mi tego wyjdzie - za tydzień myślę że już torby będa gotowe ;-)

reklama
Ja po rozmowie z polozna jestem raczej pewna ze sie zmieszcze w jedna torbe. Podrozna wieksza ale juz mniej wiecej wlozylam co trzeba i sie miesci. W domu zostawie tylko ciuchy do przywiezienia dla mnie i synka. I pamietajcie zeby pastelowych recznikow nie nabrac bo raz ze szkoda a dwa ze obciach bedzie gdzies rozwiesic do wyschniecia..

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry