reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
z tymi ubrankami to dziwna sprawa, bo czasem rozmiar 56 jest większy od 62 :baffled: ja tak na oko biorę, raczej te najmniejsze, jakby co to mąż mi dowiezie i już.
a mam pytanie do Celinki o ten wymaz z szyjki - ja miałam wymaz z pochwy robiony na te bakterie - to o to chodzi?

reklama
wlasnie a co do tych badan...to rozumiem ze musza byc to ostatnie wyniki ale tak konkretnie jest czas kiedy one powinny byc robione zeby do porodu nie były "przeterminowane"?

chodzi o wszystkie wyniki robione w czasie ciazy nie tylko ostatnie-przynajmniej tak jest u mnie...

Mamjakty wlasnie nie jestem pewna jak to jest z tymi wymazami. We wtorek ma mi lekarka robic, to sie jej spytam co i jak.
Do tej pory mi sie zdawalo, ze trzeba zabrac ostatnie badania, a przez Waszą dyskusje zaczelam sie zastanawiac. Tez siemusze o to spytac...

Ja sobie wklejałam wszystkie dotychczasowe wyniki badań do oddzielnego zeszytu. Teraz po prostu wezmę go ze sobą i niech lekarz wybiera sobie, które badania chce widzieć. Przynajmniej niczego przez to nie zapomnę :-D

Nie wiedziałam że trzeba mieć te badania. Wyniki mam wpisane w karte ciaży i musi wystarczyć, bo powyrzucałam te wszystkie karteczki.

Ja własnie sie pakuje... ale oczywiscie okazalo sie, ze reczniki ciemne trzeba przeprac bo akurat w koszu byly no i kosmetyczka troche przykurzona wiec ja szczotka musialam potraktowac. Stanika nie mam jeszcze w pon zamierzam kupic.... Wczoraj wsiadlam do naszego drugiego samochodu starego dziada i juz mialam jechac po ostatnie zakupy swiateczne i stanik do karmienia a on ani ani nie zamierzal odpalic. Akumulator zdechl. :dry: Reczniki i kosmetyczka schna. Po za tym spakowana.

Mam pytanie co do torebki i portfela (dowod w portfelu). Czy bierzecie ze soba torebke? Czy wszystkie dokumenty komorke, karte ciazowa, dowod, macie spakowane osobno razem z innymi rzeczami do szpitala i torebki nie bierzecie?
Potrfel zabieracie? Czy zostawiacie mezowi.... czy w domu?

Pytanie 2: Jak wyglada sytuacja z kapiela po porodzie? Kiedy mozna przemyc krocze?

ja tam zadnej torebki nie biore. tylko dokumenty . pieniedzy tez nie. bo u nas tak jest,ze dzidzia od razu jest z mama i nawet na chwile sie nie rozlaczamy wiec nie potrzebne mi pieniadze

reklama
Ja tez torebki nie biore, tylko by przeszkadzala. Wezme jakies 20 zl tak, zeby miec " na wszelki wypadek".

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry