reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
z tymi ubrankami to dziwna sprawa, bo czasem rozmiar 56 jest większy od 62 :baffled: ja tak na oko biorę, raczej te najmniejsze, jakby co to mąż mi dowiezie i już.
a mam pytanie do Celinki o ten wymaz z szyjki - ja miałam wymaz z pochwy robiony na te bakterie - to o to chodzi?

reklama
wlasnie a co do tych badan...to rozumiem ze musza byc to ostatnie wyniki ale tak konkretnie jest czas kiedy one powinny byc robione zeby do porodu nie były "przeterminowane"?

chodzi o wszystkie wyniki robione w czasie ciazy nie tylko ostatnie-przynajmniej tak jest u mnie...

Mamjakty wlasnie nie jestem pewna jak to jest z tymi wymazami. We wtorek ma mi lekarka robic, to sie jej spytam co i jak.
Do tej pory mi sie zdawalo, ze trzeba zabrac ostatnie badania, a przez Waszą dyskusje zaczelam sie zastanawiac. Tez siemusze o to spytac...

Ja sobie wklejałam wszystkie dotychczasowe wyniki badań do oddzielnego zeszytu. Teraz po prostu wezmę go ze sobą i niech lekarz wybiera sobie, które badania chce widzieć. Przynajmniej niczego przez to nie zapomnę :-D

Nie wiedziałam że trzeba mieć te badania. Wyniki mam wpisane w karte ciaży i musi wystarczyć, bo powyrzucałam te wszystkie karteczki.

Ja własnie sie pakuje... ale oczywiscie okazalo sie, ze reczniki ciemne trzeba przeprac bo akurat w koszu byly no i kosmetyczka troche przykurzona wiec ja szczotka musialam potraktowac. Stanika nie mam jeszcze w pon zamierzam kupic.... Wczoraj wsiadlam do naszego drugiego samochodu starego dziada i juz mialam jechac po ostatnie zakupy swiateczne i stanik do karmienia a on ani ani nie zamierzal odpalic. Akumulator zdechl. :dry: Reczniki i kosmetyczka schna. Po za tym spakowana.

Mam pytanie co do torebki i portfela (dowod w portfelu). Czy bierzecie ze soba torebke? Czy wszystkie dokumenty komorke, karte ciazowa, dowod, macie spakowane osobno razem z innymi rzeczami do szpitala i torebki nie bierzecie?
Potrfel zabieracie? Czy zostawiacie mezowi.... czy w domu?

Pytanie 2: Jak wyglada sytuacja z kapiela po porodzie? Kiedy mozna przemyc krocze?

ja tam zadnej torebki nie biore. tylko dokumenty . pieniedzy tez nie. bo u nas tak jest,ze dzidzia od razu jest z mama i nawet na chwile sie nie rozlaczamy wiec nie potrzebne mi pieniadze

reklama
Ja tez torebki nie biore, tylko by przeszkadzala. Wezme jakies 20 zl tak, zeby miec " na wszelki wypadek".

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry