reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moj zestaw do torby szpitalnej:
Dla mamy:
- badania: grupa krwi, HBS, WR, mocz, morfologia, USG, wymaz z szyjki
- dowód osobisty
- zaswiadczenie ze szkoly rodzenia(dzieki temu mam porod w 1os. sali o 100zl taniej)
- książeczka ubezpieczeniowa lub inny dokument świadczący o ubezp.
- karta przebiegu ciąży
- woda do picia( 4 butelki)
- dwie koszule nocne
- stara koszula do porodu
- szlafrok
- grube skarpety
- ciapki, klapki
-przybory toaletowe( szczotka do zębów, pasta do zębów, żel do mycia twarzy,
żel pod prysznic, krem do twarzy, balsam do ciała, szampon do wlosów,
szczotka,suszarka)
- dwa ręczniki
- ręcznik papierowy
- majtki siatkowe
- biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne
- pieluszki higieniczne Bella baby 2 op.
- woda w aerozolu
- do mycia krocza: mydło Biały Jeleń i Tantum Rosa rozrobione w butelce
- inne: sztućce, kubek, telefon, ładowarka, aparat
Dla dziecka:
- kocyk
- 3 pieluszki tetrowe, 2 flanelowe
- 10 pieluch jednorazowych
- linomag maść
- chusteczki nawilżane Bambino
- ręcznik z kapturkiem
- ubranka: 5 pajacy, 5 koszulek, 3 czapeczki, 3 pary rękawiczek, 3 pary skarpetek
Dla taty:
- sole trzeźwiące ;-)
- wygodne ubranie( garnitur nie jest wskazany)
- ciapki
- kanapki, napoje
- pieniądze!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czyli jak macie napisane np. 5 szt śpiochów i kaftaników to bierzecie 5 na 62 i 5 na 56? czy tylko na jeden rozmiar??

Witam, wlasnie wrocilam ze spotkania z polozna. Wiec mam juz swoja. Dowiedzialam sie ze musze miec jakas stara koszule do rodzenia, dokumenty, klapki, koszule do karmienia, sztucce i kubek no i tam przybory szlafrok cos do zarcia i takie dorbiazgi, Zadnych podkladow nie trzeba, recznikow i innych. Wszystko jest w szpitalu.
Dla dziecka tez nie trzeba zadnych ubran tylko rekawiczki niedrapki, skarpetki i pampersy. Kosmetyki i cala reszta jest. A i podala mi sklad masci posladkowej takiej szpitalnej ktora mozna zamowic w aptece. Co prawda to prawda zaden sudocrem sie nie rowna. Jutro wam podam bo dzisiaj siedze po ciemku i juz nie chce mi sie szukac...

Kaludia ja biore 56- 3 sztuki i 62-2 sztuki. Jakby zabraklo, to Pawel mi dowiezie z domu.

Celinka uwierz mi jak ci sie dziecko urodzi nawet 58 czy 68 to i tak na poczatek w ty 56 bedzie sie topic. A juz te kilka dni pierwsze w szpitalu to na bank. Male jest podkulone i wszystko sie majta...

Ja mam skompletowany na razie mini 56, a jak dociagne do świat to zmienie na zwykłe 56.

Ide na allegro kupic usztywniany rożek, nie mam siły szukac usztywnienia od Jankowego. A mój kochany mąż własnie dał do łapek Jankowi królika Witusiowego, choc tyle razy prosiłam by tego nie robił. Jutro czeka mnie mycie potwornie obsliniopnych uszy i tłumaczenie czemu nie jest to jego zabawka :baffled:. Choc może nie, bo własnie gada ze swoja krową, tylko czemu szczeka do niej???

bo teraz wszyscy musza byc uniwersalni i krowa sczzekac powinna umiec! 21 pierwszy wiek! Unia!

reklama
w mojej szkole radzili żeby ubranka na każdy dzień włożyć do osobnego worka/ siatki- wtedy w jakiejkolwiek chwili można je wziąć bez pomyłki :-).
Ja nie chcę brać swoich do szpitala, planuje tylko na wyjście...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry