- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
marylion74
Zadomowiona(y)
Tak, i łapki niedrapki lub skarpetki, które będą służyły jako łapki.
Napiszę jak nam podała pielęgniarka noworodkowa:
-body + śpiochy/pajacyk (3 komplety)
-czapeczka
-łapki niedrapki lub skarpetki które będą służyły jako łapki
-rożek
-kocyk
-pielucht tetrowe 5 szt
- pieluchy flanelowe 3 szt
-paczka pieluch jednorazowych + chusteczki nawilązjące
Napiszę jak nam podała pielęgniarka noworodkowa:
-body + śpiochy/pajacyk (3 komplety)
-czapeczka
-łapki niedrapki lub skarpetki które będą służyły jako łapki
-rożek
-kocyk
-pielucht tetrowe 5 szt
- pieluchy flanelowe 3 szt
-paczka pieluch jednorazowych + chusteczki nawilązjące
marylion74
Zadomowiona(y)
Na wyjście też przygotowałam mężowi wszytko w oddzielnej reklamówce i schowałam w szafce, żeby biedak się nie motał co zabrać.
-kombinezonik
-czapeczkę zimową
-rękawiczki
oraz w razie czego ubranka 1 komplecik
pajacyk +body
-kombinezonik
-czapeczkę zimową
-rękawiczki
oraz w razie czego ubranka 1 komplecik
pajacyk +body
Kluliczek
Babka z laską
Ja mam przygotowane 4 pajace, 4 body długi rękaw, 2 komplety kaftanik spiochy (jakby okazało się, że szpital jednak wymaga takiego kompletu
), czapeczka cieniutka i welurkowa, 4 skarpetki grubsze, 4 cieńsze/niedrapki. Rożka nie biorę raczej, mam przygotowany kocyk. Na wyjscie poinformowałam mamę, że jak urodze na dniach to ma dac maleńki kombinezonik. Sama się pakuje jutro, mam przygotowane kilka rzeczy, z listy która mam ze szpitala, a która okazała sie do d***, bo nie ma na niej wiekszości.
![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
Ja mezusiowi przygotowalam torbe, zeby zabral z domu do szpitala jak ja z malym bede wychodzic- tam jest kombinezon,czapeczka, kocyk, krem do twarzy itd. Szkoda mi miejsca w torbie do szpitala, szczegolnie ze ten kombinezon jest doyc obszerny.
U nas komplet to: pajac, kaftanik, czapeczka, rekawiczki i skarpetki. Kazali przygotowac z 5 zestawow.
U nas komplet to: pajac, kaftanik, czapeczka, rekawiczki i skarpetki. Kazali przygotowac z 5 zestawow.
Ostatnia edycja:
klaudia011
Fanka BB :)
a u nas komplet: spiochy, kaftanik, koszulka, czapeczka, skarpetki x3
a oprócz tego rożek, pieluchy tetrowe 5szt, paczka pampersów, chusteczki nawilżajace i maść do pośladków
a oprócz tego rożek, pieluchy tetrowe 5szt, paczka pampersów, chusteczki nawilżajace i maść do pośladków
reklama
Może trochę wstyd się przyznać, ale....ja jeszcze nie jestem przygotowana jak chodzi o torbę do szpitala![]()
Ja dopiero przedwczoraj wzięłam się za pranie i pakowanie i zajmie mi to jeszcze z tydzień co najmniej
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.