reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Tak, i łapki niedrapki lub skarpetki, które będą służyły jako łapki.
Napiszę jak nam podała pielęgniarka noworodkowa:
-body + śpiochy/pajacyk (3 komplety)
-czapeczka
-łapki niedrapki lub skarpetki które będą służyły jako łapki
-rożek
-kocyk
-pielucht tetrowe 5 szt
- pieluchy flanelowe 3 szt
-paczka pieluch jednorazowych + chusteczki nawilązjące

Na wyjście też przygotowałam mężowi wszytko w oddzielnej reklamówce i schowałam w szafce, żeby biedak się nie motał co zabrać.
-kombinezonik
-czapeczkę zimową
-rękawiczki
oraz w razie czego ubranka 1 komplecik
pajacyk +body

Ja mam przygotowane 4 pajace, 4 body długi rękaw, 2 komplety kaftanik spiochy (jakby okazało się, że szpital jednak wymaga takiego kompletu :baffled:), czapeczka cieniutka i welurkowa, 4 skarpetki grubsze, 4 cieńsze/niedrapki. Rożka nie biorę raczej, mam przygotowany kocyk. Na wyjscie poinformowałam mamę, że jak urodze na dniach to ma dac maleńki kombinezonik. Sama się pakuje jutro, mam przygotowane kilka rzeczy, z listy która mam ze szpitala, a która okazała sie do d***, bo nie ma na niej wiekszości.

Może trochę wstyd się przyznać, ale....ja jeszcze nie jestem przygotowana jak chodzi o torbę do szpitala :rofl2:

Ja mezusiowi przygotowalam torbe, zeby zabral z domu do szpitala jak ja z malym bede wychodzic- tam jest kombinezon,czapeczka, kocyk, krem do twarzy itd. Szkoda mi miejsca w torbie do szpitala, szczegolnie ze ten kombinezon jest doyc obszerny.

U nas komplet to: pajac, kaftanik, czapeczka, rekawiczki i skarpetki. Kazali przygotowac z 5 zestawow.

Ostatnia edycja:
a u nas komplet: spiochy, kaftanik, koszulka, czapeczka, skarpetki x3

a oprócz tego rożek, pieluchy tetrowe 5szt, paczka pampersów, chusteczki nawilżajace i maść do pośladków

reklama
Może trochę wstyd się przyznać, ale....ja jeszcze nie jestem przygotowana jak chodzi o torbę do szpitala :rofl2:

Ja dopiero przedwczoraj wzięłam się za pranie i pakowanie i zajmie mi to jeszcze z tydzień co najmniej ;) Też myślałam, że mam jeszcze dużo czasu, ale teraz mnie skurcze trochę postraszyły i pogoniły. ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry