reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
my pierwszy raz obcięliśmy pazurki po 2 tygodniach a tak zakładaliśmy te łapki niedrapki. Paznokietki są bardzo mięciutkie.

reklama
Też tak sądzę. Ja sobie wrzuciłam do torby parę najmniejszych skarpetek, które włożę małemu na łapki. Nie kupowałam rękawiczek, bo słyszałam, że bardzo łatwo je zrzucić.

A ja zostałam obdarowana tymi łapkami niedrapkami. Zobaczymy jak to się będzie sprawdzać.

Madzia od razu bedziesz obcinac paznokcie? Chyba trzeba 2-3 tyg. odczekac, a przez ten czas zakladac te male rekawiczki na lapki. Podobno paznokcie sa bardzo miekkie po porodzie, bo dlugo w plynach byly i nasiąkly ;-)

Moim zdaniem to przesada czekać 2-3 tygodnie. Nie robi się tego w szpitalu, ze względu na potencjalne źródło zakażeń przy skaleczeniu (stąd niedrapki), ale ja obcięłam synkowi zaraz po powrocie do domu i młodej też tak zrobię. Bez sensu, moim zdaniem, trzymać dziecko w rękawiczkach przez kilka tygodni.

Dziewczyny, mamy gdzieś jakąś zbiorczą listę pod tytułem
TORBA DO SZPITALA ?

Chciałam skonsultować takową ze swoją, bo wczoraj np się złapałam, że nie miałam na niej szczotki do włosów ;-):-D

Właśnie ja nie wiem w jakich ilościach i co mam wziac do tego szpitala. Przede wszystkim jakie ubranka?

U mnie w szpitalu nie dają ubranek i tak się właśnie zastanawiam co i w jakich ilościach wziąc.

reklama
U nas na szkole powiedzieli, żeby zabrać 3 komplety ubranek.
A i przygotować pierwszy w oddzielnej torbie, żeby nie krzyczeć z łóżka porodowego na męża, że nie te ubranka wyjął ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry