reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wczoraj cały dzień machałam żelazkiem :szok:
oczywiście z przerwami ;-)
wyprasowałam już prawie wszystkie rzeczy - zostały mi śpiworki do spania, rożek, kołderka do wózka, kilka ciuszków, które się suszą - w sumie drobiazgi.
wraz z kompletowaniem rzeczy dla Maleńtasa postępuje mi przemeblowywanie pokoju i przyrost mebli :eek:
dzisiaj zamówiłam kolejną komdę z 4 szufladami i chyba będziemy musieli ją jakoś połączyć w jedną całość ze stojącą już taką komodą - pewnie przez postawienie na niej - bo nie mam kawałka wolnej podłogi w sypialni :no:

reklama
Kuleczka 28 to duza przesada - sama nie dasz rady małej wykapac w tej temp bo zasłabniesz... 25 wystarczy a i tak mozna ducha wyzionąc... wiem co mowie...

Z tego co mam zapisane:
- temperatura powietrza przy kąpieli - około 22 stopnie
- temperatura wody 37-38 stopni
- temperatura w pokoju, w którym śpi dziecko - 18-21 stopni

Główkę smaruj tylko Oliwką . Bużkę smaruj kremem przed wyjściem na spacer.Jeżeli używasz oliwki zapomnij o pudrze w tym samym , czasie bo inaczej odparzysz dziecku skórę.

Ja to kurczę i oliwkę i puder i balsam kupiłam hehe nieźle zobaczymy co spasuje...wszystko wzięłam z Nivea... noi sudocrem

Co do zakupów jutro jadę po kołyskę już się nie mogę doczekać. Z ciuszkami się ledwo zmieściłam. Ale wszystko wyprane i wyprasowane.
Piszecie o kąpieli., kobietki nie wpadajcie w panikę . Jeżeli wam jest ciepło to dziecku też. Nie warto przesadzać z tymi ustaleniami , warto zawierzyć instynktowi.
Dziecko odczuwa wasz nastrój , jeżeli przy kąpieli WY będziecie zrelaksowane wasze maleństwo to odczuje.

temperatura wody moim zdaniem jest za niska dziecko bedzie marzło i bedzie płakac woda ma miec tem taka jak ty lubisz sie kapac(oczywiscie nie wrzatek)
i ma jej byc duzo a nie na tyle by plecy zamoczyc... dzieci lubia sie kapac pod warunkiem ze jest im przyjemnie reszta kto chciałby sie moczyc w zimnej kałuzy;-)

i bardzo dobrze ze kupiłaś zawsze się przyda. Używaj ale nie wszystkiego na raz. Ja przez okres pielęgnacji starałam się używać jak najmniej kosmetyków. Używałam kosmetyków Bambino . (Oliwkę , mydełko krem ), pudru nie użyłam ani razu nawet nie kupiłam. Nim miałam własne dziecko pracowałam przez kilka lat jako opiekunka.

Brawo Madzia o to chodziło. Ja nawet kilka razy kąpałam się z moim synkiem , uwielbiał to. Wiedział że wtedy jest dużo wody i piana. Ciężko mu było odmówić . Miał tak słodkie argumenty i tyle pomysłów żeby wskoczyć do wanny. Zal mi tego czasu. On tak szybko urósł i dwoje a właściwie troje w wanie to tłok.

Ostatnia edycja:
reklama
Jula do dzisiaj uwielbia sie z nami moczyc tylko teraz ze mna jej troche ciasno... |Jest kochana jak myje plecki braciszkowi;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry