Wiecie- moja księgowa podbiła mi bez daty i powiedziała, że jak będę potrzebować to po prostu mam nie zapomnieć wpisać...No przecież w ciąży co miesiąc podbijanie to paranoja, przecież jesteśmy chronione i wiadomo, że nikt nas w tym czasie nie zwolni i że ubezpieczenie trwa..
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Kluliczek
Babka z laską
A ja mam ubezpieczenie u męża i jakby co to porzuci mnie na porodówce i skoczy po podbicie, trudno. Bo najpierw nam zginęła, potem cały czas zapominalismy a teraz on między 8 a 16 bedzie w pracy dopiero w piatek.
Porzadkuje ubranka, nie mogę części znaleźc :-/, ale reszta przygotowana do prasowania. Na poczatek wyjęłam te 50-56 i 62, małych mam trochę, więc mogę rodzic
.
Tomek odebrał przechodnią kołyskę, groszek będzie 4 dzieckiem w niej lulanym. Muszą z moim tatą troche popracowac, ja musze kupic materac i dorobic ochraniacze no i musimy ją zmieścic. Myślałam, że mniejsza będzie a ma 105 na 55, wiec niewiele mniej niż łóżeczko. Nie wiem jak się upchniemy, Opisa eksmituje pod komputer.
Porzadkuje ubranka, nie mogę części znaleźc :-/, ale reszta przygotowana do prasowania. Na poczatek wyjęłam te 50-56 i 62, małych mam trochę, więc mogę rodzic
![język :-p :-p](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/p.gif)
Tomek odebrał przechodnią kołyskę, groszek będzie 4 dzieckiem w niej lulanym. Muszą z moim tatą troche popracowac, ja musze kupic materac i dorobic ochraniacze no i musimy ją zmieścic. Myślałam, że mniejsza będzie a ma 105 na 55, wiec niewiele mniej niż łóżeczko. Nie wiem jak się upchniemy, Opisa eksmituje pod komputer.
Dokładnie, według mnie to szkoda miejsca na tyle pieczątk. Ja też podbijam w pracy bez daty, jak jest taka potrzeba to wpisuje datę.Wiecie- moja księgowa podbiła mi bez daty i powiedziała, że jak będę potrzebować to po prostu mam nie zapomnieć wpisać...No przecież w ciąży co miesiąc podbijanie to paranoja, przecież jesteśmy chronione i wiadomo, że nikt nas w tym czasie nie zwolni i że ubezpieczenie trwa..
marylion74
Zadomowiona(y)
To ja też muszę wyprosić o taką formę.Dobry pomysł.
Dokładnie, jak ktoś ma chody w kadrach lub nieortodoksyjną kadrową/księgową, to jest to najlepsze wyjście ;-)Wiecie- moja księgowa podbiła mi bez daty i powiedziała, że jak będę potrzebować to po prostu mam nie zapomnieć wpisać...No przecież w ciąży co miesiąc podbijanie to paranoja, przecież jesteśmy chronione i wiadomo, że nikt nas w tym czasie nie zwolni i że ubezpieczenie trwa..
A zmieniając temat: dziewczyny, co robicie z metkami przy ciuszkach? Zostawiacie czy obcinacie? I jeśli obcinacie, to skąd potem pamiętacie, co było w jakim rozmiarze i jak należy prać/prasować itp.?
mamjakty
styczniówka 2009
ja tak jak pisałam, mam dużo ciuszków od kuzynek i one nie obcinały metek, więc jak ja kupiłam pare ciuszków to też nie obcinam - mam nadzieję, że nie będą te metki drażnić małej, ale skoro te kuzynki z metkami zakładały ciuszki dzieciom i nic im nie było to chyba będzie dobrze ;-)![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
klaudia011
Fanka BB :)
ja mam ostatnią część ciuszków do prasowania i biorę się za segregowanie rozmiarkami...dzisiaj mąż ma złożyć łóżeczko..
A jutro wypłatę mam odebrać i idę na resztę zakupów...może pokupię już wszytko!
A jutro wypłatę mam odebrać i idę na resztę zakupów...może pokupię już wszytko!
Melulu jak metka byla wystająca, to obcielam, ale to byly sporadyczne przypadki. Po prostu porownuje je z rzeczami, ktore mają metki- stad wiem jaki to rozmiar. W sumie to te rozmiarowki sa tak rozne, ze pewnie nie bedziemy na nie patrzec. Jak porownuje ciuszki, to czasem 56 jest wieksze, niz 62.
reklama
Rondzia
Fan(ka)
U nas jest troche inna sytuacja bo wciaż sa ksiazeczki RUM i bez ubezpieczenia jej nie dostaniesz wiec jest jedynym wymaganym dokumentem. Zawsze mam na wszelki wypadek wlozone w okladke ostatnie RMUA wiec sie nie martwie przypadku kiedy zabraknie w ksiazeczce kuponow...
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.