reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
A ja nawet imienia nie mam, a to chyba ważna część wyprawki ;-)

Przy okazji - z nietypowych elementów "wyprawki" (przypominam tutaj, bo nie wszystkie czytacie wątek prawny):

do szpitala trzeba mieć z pracy podbitą książeczkę ubezpieczeniową. Pieczątka w książeczce jest ważna niestety tylko 1 miesiąc!

Jeśli macie nieaktualną, to lepiej lećcie do pracy podbić, zwłaszcza jeśli obawiacie się, że wylądujecie w grudniu na porodówce... Ważne zwłaszcza dla tych, które do gina chodzą prywatnie :-)

no i ja mam takie odczucie ze zapomne czegos i ciagle wydaje mi sie ze zapomne czegos do szpitala...nie wiem czym sie zamartwiam przeciez jesli nawet zapomne to ktos mi doniesie co za problem? chyba robimy sobie problemy z niczego...lubimy sie zamartwiac\czy co?

Pytanie o podkłady ginekologiczne zapuściłam bo w amoku zakupów na Allegro kupiłam 4 paki :tak::-D:szok: :-D.
Też słyszałam, że główkę maleństwa smaruje się gdy wyjdzie ciemieniucha.
Dzisiaj zaczęłam delikatnie pakować torbę do szpitala. Jak nic będę musiała wziąć walizeczkę podróżną :crazy:. Nie da się tego pomieścić w jednej torbie :sorry:

a no wlasnie...polozne w szkole rodzenia sto razy powtarzaly zeby nie brac ze soba walizek jak w podroz tylko jedna zwykla torba wystarczy...i teraz pytanie jaka to jest zwykla torba dla nich? dla mnie zwykla to jest taki bagaz podreczny...ale jak w torbe podreczna mozna zmiescic wszytsko?nie bede wymienac wszystkiego ale przeciez sam szlafrok, pieluchy, rozek, kapcie zajmuja juz naprawde sporo miejsca...

ja chyba już to pisałam, ale powtórzę - koleżanka była spakowana w dwie torby (jak się okazało nie tylko Ona bo kilka dziewczyn też) i ja też tak zamierzam zrobić :tak: tak jak już wspomniano - sam szlafrok, ręczniki, pieluchy, podkłady - to tak naprawdę już jest jedna porządna torba :-p

z tego co wiem to w niektórych szpitalach nie są zadowoleni widząc dużą torbę i obradzają takie działania...
zamiast tego trzeba wziąć rzeczy tylko niezbędne a reszta ma być doniesiona przez rodzinę...

pewnie co szpital to obyczaj - trzeba się zorientować jak to wygląda i już - ta koleżanka w krakowie w Ujastku rodziła - nikt jej nie zakazał wnieść tych dwóch torb :tak:

poza tym - co to znaczy rzeczy niezbędne? - jak dla mnie wszystko jest niezbędne :p

Ostatnia edycja:
reklama
chodzi o rzeczy przydatne do porodu, na pierwszy dzień dziecka itp...nie trzeba od razu mieć wszystkich zapasów ze sobą...;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry