reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wszystkie hipermarketowe jednorazówki mogą uczulać, bo są wybielane chlorem...
Polecam ekologiczne pieluszki jednorazowe, np Moltex, które nie są wybielane chlorem, mają szarawy kolor. Nie mają też chemicznego żelu pochłaniającego mocz i zapach (to też może uczulać).

Pampersy 2 lata temu się u nas nie sprawdziły, bo newborny nie miały gumki elastycznej na pleckach, i cała płynna kupka pleckami nam wypływała.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się źle wyraziłam :-). Chodziło o mnie po porodzie. Czy jest jakaś różnica w podkładach ginekologicznych a tych pieluchach belli? Położna mnie zagięła żeby tych podkładów g. nie kupować (już dużo za późno:sorry:) tylko te gigant podpaski/pieluchy z belli. Ciekawa jestem czy są większe, bardziej chłonne czy co?

ja mam i takie i takie - tzn podkłady i te belli i większej różnicy nie widzę :tak: może faktycznie belli sa szersze trochę ;-)
ja kupiłam pampersy dla małej - jakoś wcześniej te głównie polecałyście :-p teraz to po ptokach :sorry: ale moja koleżanka też pampersy u małej używa i nie narzeka :tak:

Ja dla siebie zakupy muszę zrobić w przyszłym tygodniu, dla Jacusia kupiłam Happy newborn, za studenckich czasów, jako niania używałam pieluch happy i moje nianiowe dziecko nie miało żadnych kłopotów ze skórą na pupci;-)Wtedy to dopiero te "happy"wchodziły, więc liczę, że jeżeli ich jakość się szmieniła to tylko na lepsze;-)w razie czego bedę w praktyce weryfikować.

dziewczyny a jakie sobie na pierwszy rzut ubranka szykujecie? tzn chodzi mi o rozmiary...bo ja dosrtalam mnostwo ciuszkow od kolezanki i wlasnie siadlam nad tymi torbami i nie mam pojecia jak to ugryzc...dostalam ciuszki o 0 do 2 latek wiec musze je przejrzec i czesc zostawic jako pierwsza partia a reszta do toreb i na poddasze z powrotem...tylko nie moge sie zdecydowac do jakiego rozmiaru sobie zostawic...

ja zostawiłam sobie do 62 i część na 68 - bo niektóre małe mi się wydawały :tak: ja też dostałam kilka pudeł z ciuszkami, ale przebieranie ich już za mną :-)

zastanawiam się co do szpitala dla małej wziąć - naszykowałam kilka bodziaków z długim rękawem, pare pajacyków, pare śpiochów i dwie takie bluzeczki rozpinane - czytałam żeby zabrać jakieś koszulki bawełniane, ale w sumie ja takich nie mam - chyba można takie koszulki bodami zastąpić, no nie? ;-)

Mojego Michasia Huggisy uczulaly ale tylko te granatowo - rozowe. Pampersy sie sprawdzily. Do szpitala bralam jedna paczke tych jedynek i cala nie zeszla. Reszte zostawilam pielegniarkom na wypadek jakby komus zabraklo. Tak samo z gaciami poporodowymi, Tez zostawilam bo po co mi w chalupie. Pieluchy tetrowe bede prac a nawet co jakis czas gotowalam..
Ubranka do szpitala mam z glowy bo u nas nie trzeba.

a gacie poporodowe bierzecie takie jednorazowe czy siateczkowe takie co przepierac mozna? podobno te jednorazowe slabo sie tyleczkow trzymaja i wypada zawartosc czasami...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry