reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja mam jelp'a 2w1 ale do każdego prania dolewam jeszcze troszke płynu zmiękczającego tej samej firmy. Ładnie pachnie i wszystko jest mieciutkie. Zrobiłam jedno pranie bez tego płynu i rzeczy były lekko szorstkie.

reklama
nIE PIORE NOWYCH KOCYKÓW I ROZków a do kazdego prania zawsze dodaje płyn do płukania bo inaczej wszystko trzeszczy...

U nas w szpitalu jak czopki nie pomogły to łyzka oleju rycynowego na 100%

hahaha wlasnie sie zalewamy z moim mezem z tego meza co to o 3 w nocy w garniturze i pod krawatem wparowal na porodowke...mial gest kochana mial gest...jak bym parsknela smiechem jakby moj maz tak wparowal hahahaha

Emilka zabawne naprawde... |szcególnie jak ktos tylko tak sie ubiera to raczej nic nadzwyczajnego Marynarka to nie garnitur...

opowiedz tez cos fajnego reszta tez sie pozalewa...

Dziewczynym a dla malucha jakie bierzecie rzeczy takie "wyjściowe" czy raczej codzienne? Mam problem z wyborem!!!!!

jeju a u mnie jeszcze wszystko w powijakach...jak tylko sie wykuruję to biorę z was przykład dziewczyny i ostro biorę się za przygotowywanie wszystkiego:tak:!

Lista przyjętych przeze mnie rozwiązań:
Torbę zamierzam pakować w grudniu i to bardziej przed świętami niż za trzy dni... Poczucie, że przenoszę, mnie nie opuszcza ;-) Mnóstwa rzeczy jeszcze nie mam, m.in. przewijaka, więc nie mogę tak jak Celinka układać zapasów na przewijaku ;-)

Ciuszki do szpitala biorę codzienne, bo u mnie nie dają szpitalnych, więc trzeba mieć własne ciuszki na cały pobyt, nie tylko na wyjście. Poza tym o ile dziadkowie nie poszaleją na święta, to ja nie posiadam wyjściowych ciuszków - mam tylko zwykłe body, pajace, śpioszki itp.

A do prania używam Jelpa 2w1 i nie dolewam już dodatkowych środków zmiękczających, chociaż ostatnio zastanawiam się, czy porcji tych najmniejszych ubranek na sam początek nie wyprać w zwykłym Jelpie, bez totalnie żadnych zmiękczaczy.

I dwa pytanka:
- czy powinnam wyprać nowe pieluszki tetrowe przed pierwszym użyciem?
- dzisiaj dowiedziałam się, że znajomej lekarka powiedziała, że Oilatum wolno używać tylko raz na 2-3 dni. To prawda?

Melulu - pewnie prawda, bo to przecież zwykła parafina ciekła, nie wchłania się a zatyka pory i uniemożliwia skórze swobodną regulację - cieplną, wydalanie toksyn etc.

- czy powinnam wyprać nowe pieluszki tetrowe przed pierwszym użyciem?

Ja wyprałam wszystko, rożek, ochraniacz na materac, pościel, pieluszki tetrowe, flanelowe itd, bo mi jakoś strasznie nowością śmierdziały. A teraz ślicznie pachną;-)

reklama
Ja właśnie się uporałam z praniem i prasowaniem ciuszków. Pakowała się będę tak myślę, że około połowy grudnia. Wiecie zastanawiam się ile pieluch mam zabrać do szpitala, podobno wypuszczają już w trzeciej dobie a wieloródki w drugiej. I zastanawiam się czy pięć pampersów na dobę wystarczy?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry