reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mi polozna powiedziala zeby uprac doslownie wszystko z czym maluszek bedzie mial stycznosc..czyli wszytskie jego rzeczy lacznie z rozkiem, kocykiem i nawet moje koszule, biustonosz, szlafrok...
Madziu ty sie nie obrazaj...po prostu siedzimy z mezem i wyobrazilimsy sobie jego w garniturze na porodowce i moja reakcje na jego widok...on wogole nie chodzi w garniturach tylko slub i pogrzeby- a wyglada komicznie w nich wiec widok przesmieszny...nie chcialam nikogo urazic....przepraszam...

reklama
nam w szkole rodzenia powiedzili zeby zabrac jedno male opakowanie najmneijszych pampersow- koniecznie w opakowaniu zeby nie trzymac luzem po siatkach bo tak jest higieniczniej...potem rodzina bedzuie donosic jakby co...

Mi sie zdaje, ze z pieluchami tetrowymi jest tak, jak z recznikami. Trzeb uprac, zeby dobrze wchlanialy wode. Chociaz moge sie mylic. Ja w kazdym razie upiore.
Do szpitala na poczatek wezme tak z 6-8 pampersow, a potem mi Pawel najwyzej dowiedzie. Nie chce upychac tej torby rzeczami, ktore bedą pozniej uzywane.
Melulu Oilatum jest baaardzo tluste, wiec zdaje mi sie,ze ta teoria z kapaniem raz na 2-3 doby moze byc sluszna ;-)

Melulu pieluszki tetrowe i flanelowe trzeba koniecznie uprać bo będą miały najbliższy kontakt z ciałkiem maleństwa - buziaczka wytrzeć, podłożyć pod pupkę jak pampesa zabraknie, ciałko osuszyć po kąpieli (położna tak polecała: ułożyć warstwami, najpierw pieluszka pod nią ręcznik. Mokrą pieluchę zabrać i dosuszać ciałko ręcznikiem).
Elka położna mówiła żeby zabrać sobie z 5 pampersów, :-) nie przyznawać się głośno że je masz;-) a jak Ci zabraknie to zawsze mąż może donieść/dowieźć.

Wszystkie rzeczy piorę w Jelp'ie 2 w1. Myślałam, że skoro zawiera w sobie środek zmiękczający to już wystarczy. Przy sweterkach okazuje się że nie, Trzeszczą aż mam ciarki :-). No to znowu wyjaz na zakupy mnie czeka :-p, ciągle czegoś za mało, ciągle czegoś brakuje. Masakra!!! A zakupy teraz tak męczą że szok :baffled:

Mam pytanko o szlafrok. Zastanawiam się czy wziąć nowy, który dostałam w prezencie czy lepiej stary. Nie chciałabym nowego ubrudzić krwią czy czymś tam :eek:. Chyba mam jakąś krwawą wizję porodu i tego co jest po :-D:-D:-D.

Kupiłam sobie podkłady ginekologiczne a w szpitalu jak rozmawiałam z położną kazała zabrać ze sobą pieluszki z belli. Ktoś wie może czym one się różnią??? Bella jest szersza, większa czy co???

może to zależy od preferencji personelu....ja ciągle słyszę tylko o pampersach...
ale myślę o wypróbowaniu kilku marek....

wczoraj doszła do mnie paczka z zakupów; podgrzewacz, termometr, podkłady i itp...
na razie mam kłopot z upchnięciem tego w szafkach (w następnym tygodniu dodam szafę do pokoju:-))

te pieluszki belli sa łatwo dostepne. Nie wiem na o ile sa lepsze, bo ja stosowałam tylko je i były super. Kolezanka narzekała na podkłady, że mniej sie sprawdzają, ale o co chodzi to nie wiem.

reklama
Kupiłam sobie podkłady ginekologiczne a w szpitalu jak rozmawiałam z położną kazała zabrać ze sobą pieluszki z belli. Ktoś wie może czym one się różnią??? Bella jest szersza, większa czy co???

Na pielęgniarka od noworodków powiedziała, że pieluszki newborn najlepiej kupić belli lub huggies, bo ponoć pampersy czasem uczulają. Mają jakąś siateczkę w środku która uczula. Ale tylko te newborn, inne już są ok.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry