reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
JA na razie ulozylam na przewijaku wszystko, co juz mam do torby. To, czego nie mam jest zapisane na kartce i przy najblizszych zakupach( moze dzisiaj) kupie co trzeba. Tylko mam problem z torba, bo nie wiem w ktorą to spakowac, a nowej nie chce kupowac.

reklama
ja podobnie jak Celinka mam już rzeczy naszykowane, które chcę zabrać do szpitala, brakuje mi rzeczy kosmetycznych trochę, ale też w najbliższym czasie je zakupię :tak:
a moja koleżanka miała dwie torby ;-)

u nas w szpitalu - nawet jak sie przyniesie rzeczy ze sobą w torbie "podróżnej" i tak kaza wszystko do worów jednorazowych przeniesc. Takze ja biore tzw "reklamowke" bleee. Ponoc tak jest bardziej higienicznie......................:eek:
Ej a męzowi co spakowac? :-DKapcie jednorazowe dostanie albo sie kupi w automacie... chyba ze kanapki..........?? Jak sie je bedzie mialo sile zrobic... sama nie wiem.

Ej a męzowi co spakowac? :-DKapcie jednorazowe dostanie albo sie kupi w automacie... chyba ze kanapki..........?? Jak sie je bedzie mialo sile zrobic... sama nie wiem.

U nas na szkole mówili,żeby mężowi spakować t-shirt, kapcie i ewentualnie spodnie dresowe, lub spodenki, żeby się biedak nie męczył, jak by w garniaku mu przyszło przez poród przechodzić.

u nas tez swoje ciuszki maz ma miec na przebranie .. Moj piotrek przyjechał do porodu w marynarce i pod krawatem... o 3 w nocy...;-)

Nie wiem czy o tym była mowa wcześniej (bo tak tu podczytuję z doskoku :zawstydzona/y: - chroniczny brak czasu i mały wstręt do komputera) położna z mojej szkoły rodzenia kazała sobie wziąć torebkę suszonych jabłek. Należy je zjeść po porodzie, jak już będzie można. Jabłka mają popchać to co zalega w jelitach, a mamy na to chyba 8 godzin. Ciekawa jestem czy w tych jelitach cokolwiek zostanie :sorry::sorry::sorry: .

A ja mam pytanko: czy pierzecie (nowe i nieużywane) rożki i kocyki??? Może pytanie banalne ale tak się zastanawiam co zrobić z kocykami??? można lać płyn zmiękczający do płukania? jak tak to jaki? sweterki wyprałam w proszku dla dzieci (niby 2 w 1 ze środkiem zmiękczającym) a w dotyku stały się trzeszczące i okropne:-(

Ja w dwie torby przewiduję się spakować.

W weekend kupię dla siebie potrzebne kosmetyki a pozostałe rzeczy już mam.
Ciekawe jakie to uczucie patrzeć codziennie na te walizki i zastanawiać się... dzisiaj, jutro a może z tydzień :eek:
...emocjonalnie nigdy nie będę na to gotowa :sad:

reklama
Kasiu ja piore wszystko.
Wczoraj znajoma powiedziala mi,ze po porodzie na nią nie dzialaly nawet czopki glicerynowe. Nie mogla sie wyproznic 6 dni...pomogly jej dopiero czopki bisacodyl.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry