reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Michas tez mial silikonowego nuka. Najlepsze bylo ze kazalam mezu do szpitala przyniesc a najpierw wyparzyc. Wiec wyparzyl i przyniosl ten maly smoczek ... w litrowym sloiku..

Ja mam jeden kauczukowy anatomiczny z nuka i dwa silikonowe okrągłe spłaszczone z fisher price'a:-)jak wypróbowywałam osobiście to fajnie sie cmoka obydwa:-p:-p:-p:-p:-Dtyle tylko ,że ze z fisher'a maja takie duże skrzydełka,że małej na pół buzi będą wystawały:-D:-D:-D

no to smoczek jakiś jeden kupię - wolę mieć na wszelki wypadek ;-)
właśnie jestem na etapie tworzenia listy kosmetyków - już prawie skończona jest :-) tak się zastanawiam - może warto kupić kosmetyki z jednej linii - np nivea? tam też są jakieś mydełka do kąpieli, albo płyny - zamiast tego oilatum - są też jakieś mleczka do ciała i w sumie na odparzenia też coś jest :sorry2: właśnie się nad tym zastanawiam...

no to smoczek jakiś jeden kupię - wolę mieć na wszelki wypadek ;-)

też kupiłam ''na wszelki wypadek''.
silikonowe.

zamiast tego oilatum

nie wiem Mamajakty - ja bym nie ryzykowała brakiem oilatum, bo to bardzo polecana emulsja do kąpieli jest przez wiele mam :tak:
może nie jest najtańsza, ale z opisu wynika, że bardzo wydajna.
jedna nakrętka na wanienkę;
na emulsje do ciała uważaj - bo niektóre są od ukończenia 1 miesiąca życia.

Mamjakty z doswiadczenia osoby z AZS moge Ci powiedziec, ze nie ma nic lepszego do nawilzania skory w trakcie kąpieli, niz Oilatum.

no w sumie racja ;-) to zostanę przy oilatum - może sama ta emulsja wystarczy i nie będzie już trzeba niczym nawilżać ciałka..? słyszałam, że im mniej kosmetyków tym lepiej - pewnie coś w tym jest..

wydaje mi się że po Oilatum można sięgnąć dopiero jak coś się dzieje ze skórką a tak to po co skórę przyzwyczajać do ciągłego nawilżania. Skóra powinna sama sobie radzić.

My Oilatum stosowaliśmy tylko wtedy kiedy coś się działo. Na początku skórka maluszka się łuszczy szczególnie na stopach ale jest to normalne, przy każdym przewijaniu posmarowałam nóżki małej oliwką lub parafiną i było ok.

Tak Oilatum jest bardzo polecane, jeszcze nie słyszałam żeby wywołało jakieś uczulenie u niemowląt. Ja tez mam zamiar kupić i przez jakiś czas używać tylko Oilatum. Odradzam natomiast Nivea i Jonsona bo podobno wywołuje alergie.

Co do smoczka, sama kupiłam 2 silikonowe, tak jak wcześniej pisałam z timme tippe, koleżanki mi je polecała.

Dziewczyny kupujecie jakąś ceratę pod prześcieradło, czy jest to rzeczywiście przydatne?

reklama
Daga ja slyszalam,ze skora noworodka bardzo czesto jest sucha i trzebają nawilzac. Nie wiem ile w tym prawdy, ale uznalam to za pewnik ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry