reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja kupuje jedna posciel bo jedna mam po Michasiu i nie widac ze uzywana. Ochraniacz pralam w calosci. Jest miekki i pranie nie stanowi problemu, tak samo jak prasowanie.
Pieluch flanelowych kupie 4 moze 5 bo tyle mi starczalo. Sluzyly glownie zeby polozyc na poduszke czy na materac i latem do przykrycia. Tetrowych za to kolo 40 - do wycierania, bekania itd...
Upatrzylam pizamy do karmienia na allegro i zamowie w przyszlym tygodniu. Mam z poprzedniej ciazy koszule do karmienia ale jakos nie lubie z gola d.. W szpitalu sie sprawdza a pozniej w domu przerzuce sie na pizamy... No i chyba musze kosmetyki zaczac kupowac, szlafrok i cala reszte...

reklama
no trafilam i tutaj...ile ja jeszcze musze rzeczy kupic!!! ratunku! jutro zaiwaniam do sklepu....

A ja kupiłam dzis bawełnę. Wprawdzie jak już dopadłam sklepu to brzuch miałam twardy i było mi tak ciążowo, że wzór wybierał Tomek, ale mam ją. trochę się zfrajerowałam, bo kupiłam sobie dodatkowo 1 mb flaneli, a jest naprawdę fajna, mogłam kupic z 2, nie zmarnowała by się, ale trudno. Postaram się namówic Tomka na jeszcze jeden wypad gdzie indziej, bo tu miałam mały wybór wzorów.
Pileuch dla Janka miałam razem 60, najpierw 50 i 10 dokupiłam. Jak któras zmasakrowała się za bardzo, to ja wywalałam. teraz dokupiłam chyba 20, ale nie jestem pewna (skleroza...) i chiałam jeszcze z 10 dokupic na bazarku, ale niestety nie dałam rady.
Flanelowych mam kilka.
Rożek mam, ale usztywnienie gdzies wsadziłam i nie mogę znaleźc :crazy:. Mam jeszcze mniejszy bez usztywnienia, kupiłam razem z paka używanych ubranek. No i teraz chyba uszyję sobie taki cienki rozko-kocyk.

Ja chyba ze swojego wypiernicze usztywnienie bo dopiero w rozku to sie balam komukolwiek podac dziecko. Na styk go nie zwiazesz w rozku a jak zawiazac luzno to mialam wrazenie ze mi sie wyslizgnie.

ja ma rożek ale bez tego usztywnienia- jak myślicie czy można je gdzieś
dokupić/ zrobić??
i jaki powinien być najlepszy rozmiar? 62/68 czy tez 80??:baffled:

Leika gatunkowo posciel z Feretti wygląda bardzo dobrze( cena robi swoje ;-) ), ale jeszcze jej nie pralam, wiec nie moge na razie tak na 100% jej ocenic.

Zamówiliśmy w końcu wózek...jednak będzie X-lander XA teraz tylko czekać aż przyślą go do domku!

reklama
Ja doszłam do wniosku ,że mój rożek jest dla niemowlaka hipopotama:szok:jak byłam w piątek na porodówce to maluchy w tych małych się topiły:-D:-D:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry