reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
aga - nie zmarnują się - uzywaj pieluch jako podkład pod przewijak, bierz do lekarza, noś na ramieniu w czasie odbijania dziecka... a potem doskonale sprawdzaja sie jako śliniaczki :tak:

reklama
cholera mnie weźmie :angry:

pamiętacie jak kiedyś był temat pościeli, gatunków bawełny i cen ?
ja kupiłam taki komplet
http://www.allegro.pl/item476915723_posciel_3el_120x90_na_suwaczki_darland_nowe_wzory.html
i trochę narzekałam, że bawełna twarda.
liczyłam na to, że po praniu i prasowaniu będzie lepiej.
wyprałam tą pościel i teraz - cholera jasna - nie mogę tego wyprasować :angry:
nie wirowałam na jakiejś szalonej prędkości, a pościel wygląda jak psu z gardła wyciągnięta. prasuję najgorętszym żelazkiem, używam pary, spryskiwałam wodą.
nie mogę tego wyprasować !!!
ratunku !!!
Któraś z Was to przechodziła już ???
może macie jaiś sposób do doprowadzenia tej pościeli do stanu wyglądu normalnego ?

dla porównania:
mam pościel droższą: http://www.allegro.pl/item467410474_pieeekna_posciel_3_el_mis.html
nie ma porównania nawet !!!
prasuję się idealnie.

żałuję, że kupiłam tą za 57 złotych :-(
głupie 37 złotych oszczędności - do dupy interes :baffled:

kurde, ja mam Aga tak jak Ty, jedną tą droższą i jedną tańszą, ale jeszcze nie prałam.
Załamałaś mnie :-( Zresztą jak przyszedł ochraniacz na łóżeczko z tej "tańszej" wersji to już wyglądał jak psu z gardła wyciągnięty a ten z drewxu nawet małego zgniecenia nie widać. Mało tego ja z tej tańszej wersji wziełam dodatkow rożek i podkład na przewijak :wściekła/y:

Ja tam nie mam takiego problemu, wybrac droższa czy tańszą :-p. Zobaczymy jak ta bawełna którą mam po uszyciu sie zachowa.

Nie byłam dzis na zakupach, nie chciałam Janka wyciągac na tę pogodę, on drobny, jeszcze by mi go zwiało ;-p. Może jakimś cudem jutro uda nam się podjechac.

Mam super flanelkę na poscielkę, taka w pasy, nietstety z różem, ale co tam. Kupiłam ją w ciuchlandzie, to było chyba przescieradło, ale do łóżka giganta. Zapłaciłam za nią 5 zł i własnie ogladnęłam po raz enty. Fajna :-D. No i z resztek mam tez faja pomarańczową. Nie kupuje poscieli, coś pokombinuje. Kurcze, jakby mi sie jakimś cudem udało dojechec w okolice Rózyckiego, tam taki fajny sklep jest z resztkówkami. Ale chyba nie będę miała jak :-(.

Kluliczeku jak ja Ci zazdroszę tej smykałki do krawiectwa. Ja mam do tego dwie lewe ręcę, a wręcz bardzo się denerwuję przy przyszyciu guzika :sorry2:
Mam dobrą koleżanką, która dla rozszerzenia swoich zdolności zapisała się na miesieczny kurs krawiectwa (a tak ogólnie studjuje pedagogikę). Uwiebia szyć i robić obrazki haftem krzyżykowym. Z mężem starlai się o dziecko, ale z uwagi na policystyczne jajniki - rozpoczeła poważne leczenie, którego zadaniem będzie wywoływanie owulacji. Dlatego z jednej stropny ją roizumiem że musi mieć non stop zajęcia - aby ciągle o tym nie myśleć.

Ale i tak wielki pokłon dla Ciebie że masz chęci...

Ja miałam też z tańszych pościeli( ale nie od tego co Ty aga_q ), kilka dziewczyn tu je kupowało...i wyprałam w 40st proszek + płyn, wirowanie dałam 700 moc i wszytko pięknie mi się później wyprasowało..może ta moja troszkę lepszej jakości.. :tak:

Ja mam jedą pościel narazie kupioną z AMY jest dosyć droga więc myślę ze jest fajna! chciałam dokupić drugą tańszą ale może faktycznie lepiej dołoże i kupie z Glucka albo Feretti chce jakąs różową bo tą mam Gold India taka kremowa ecru

ja też jak na razie mam jedną pościel z glucka - podoba mi się to w niej, że poszewka na ochraniacz jest zdejmowana :tak: też zastanawiam się nad drugą i myślałam właśnie o tej feretti - tam też poszewka przy ochraniaczu jest zdejmowana :-)

reklama
Ja mam taką: ~ 10-CZ POŚCIEL 90x120 MAMO-TATO + 2 GRATISY !! (436998361) - Aukcje internetowe Allegro i jeszcze jej nie prasowałam, ale po wypraniu nie wygląda wcale źle. Trochę pomięta, ale absolutnie nie żeby aż "psu z gardła"...

W ogóle to dorobiłam się dzisiaj w aptece Fridy. Jeśli komuś w Warszawie po drodze (Kluliczek?) to polecam aptekę przy Al. KEN 105, na początku Ursynowa jeszcze przed kościołem - ktoś mi ją polecił i naprawdę mają dobre ceny, często taniej niż w aptekach internetowych. Frida na przykład była tańsza niż najtańsze na allegro: po 20,97 zł :-)

A co do pieluszek tetrowych to Aga nie przejmuj się, ja kupiłam 50 szt. :-):-) Ale z góry się nastawiam, że co najmniej 10 szt. zostawię w szpitalu, bo w szkole rodzenia położne prosiły, żeby ich wspomóc, bo im nieustająco brakuje...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry