reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
MELULU fajna pościel!!MAMJAKTY ja mam akurat nie zdejmowaną ale można cały ochraniacz prać! a tą drugą chce własnie jakąs taką różowa ale tylko ochraniacz i poszewki!KLULICZKU ja niestety nie mam drygu to szycia.. a chciałabym... jedynie babcia mojego męża ma... może ona nam uszyje... nie pomyślałam kurcze...a niedawno nam uszyła piękny komplet pościeli..chyba sie do niej uśmiechne

reklama
Wiecie ja kupiłam pościel w sklepie firmy "Klupś" to polska firma i ma trochę fajniejsze ceny. Za komplecik z ochraniaczem zapłaciłam 40 zł:)jakoś całkiem dobra i przyjemna w dotyku:)w piękne żyrafki z miśkami:)

Melulu ja nie miałam problemu z wyprasowaniem tej pościeli, więc myślę że u Ciebie też tak będzie!
Drugą mam z feretti - dżungla dostałam wczoraj więc jeszcze nie wiem jak ona po praniu i prasowaniu :-)

Tetrowych mam na razie 10szt ale myślę że jeszcze coś dokupię!
No i dostałam wczoraj listę co do szpitala dla Dzidziusia i muszę dokupić kaftaniki i koszulki po 3 szt.

a To moj zestawik do łóżeczka:-)

Załączniki

• 06a2_3.JPG
    06a2_3.JPG
    38,6 KB · Wyświetleń: 57
Princess bardzo ladny zestawik:-)

Ja kupilam jedną posciel Feretti i nie mam zamiaru na razie wiecej kupowac. Mam tylko jeden rozek i zastanawiam sie,czy dokupic jeszcze chociaz jeden, czy poczekac-jakby maly potrzebowal wiecej, to kupie w necie, a tak boje sie, ze nakupuje za duzo i np. nie bedzie chcial w tym spac.
Ile pieluch flanelowych kupujecie? W ogole do czego ich sie uzywa?? Ja kupilam 4 sztuki i nie wiem, czy wiecej potrzeba.

Ile pieluch flanelowych kupujecie? W ogole do czego ich sie uzywa?? Ja kupilam 4 sztuki i nie wiem, czy wiecej potrzeba.
Ja kupiłam pięć. Myślę, że będę ich używać jako podkładki i kocyki, zwłaszcza że jedna to nawet jest do kompletu do mojej pościeli do łóżeczka :-)

ja mam tylko dwie flanelowe i też zamierzam ich używać djako przykrycie albo podkładkę :tak: jak będę potrzebować więcej to dokupię ;-)
rożek też mam jeden i też zastanawiam się czy dokupić, tylko ja mam bez tego utwardzacza, usztywnienia czy jakoś tak (heh, zapomniałam fachowej nazwy...:zawstydzona/y:) no a może w sumie warto mieć taki właśnie...(?) pościeli też na razie nie będę dokupować - w razie potrzeby dokupimy - w sumie jak się rano upierze to przez dzień wyschnie :-D

rożek też mam jeden i też zastanawiam się czy dokupić, tylko ja mam bez tego utwardzacza, usztywnienia czy jakoś tak (heh, zapomniałam fachowej nazwy...:zawstydzona/y:) no a może w sumie warto mieć taki właśnie...(?)
W szkole rodzenia położna nam mówiła, że usztywniane rożki sprawdzają się zwłaszcza dla gości - jak boisz się, że wszyscy będą chcieli brać noworodka na ręce i mogą nieumiejętnie zrobić mu krzywdę, jak nie przytrzymają prawidłowo główki. W usztywnionym rożku główka jest podparta, więc dajesz gościom dziecko w opakowaniu :-) Choć oczywiście można też nie dawać dziecka w ogóle, jak robiła z zapamiętaniem moja znajoma - nie ma brania na ręce ani dotykania i koniec.
A do owijania na co dzień to się ponoć średnio sprawdzają, bo albo są za małe i dziecko się ziębi poza rożkiem, albo są za duże, więc dziecku w rożku wiatr hula...
pościeli też na razie nie będę dokupować - w razie potrzeby dokupimy - w sumie jak się rano upierze to przez dzień wyschnie :-D
Tylko weź poprawkę, że noworodka nie da się wyjąć z łóżeczka od rana do wieczora! Na początku śpi do 20 godzin na dobę! :-D

Ja kupilam jedną posciel Feretti i nie mam zamiaru na razie wiecej kupowac.

I jak? Zadowolona jesteś?
Ja się też nad tą pościelą zastanawiam, podoba mi się to, że z ochraniacza można zdjąć powłoczkę i swobodnie wyprać ją w pralce - pranie ręczne ochraniacza jest wielce upierdliwe...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry