reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja wychodząc ze szpitala ubrałam się w ciuchy z ciąży bo to nie realne żeby w swoje zaraz wejść.

tak mi się właśnie to rzuciło w oczy i wydaje mi się przesadzone.
zawsze ileś kilogramów zostaje - one nie ulotnią się z porodem.
poza tym często ciało jest jeszcze opuchnięte, bo gospodarka wodą też musi dojść do równowagi.

reklama
widze ze z wątku szpitalnego zrobił sie drugi zakupowy.. moze o zakupach jednak bedziemy dziewczyny pisały tam gdzie trzeba bo potem szukajc czegoś same sie pogubimy;-)

hihi - słuszna słuszna - to chyba ja tak namieszałam :zawstydzona/y: ale jak już sie jeden temat ciągnie to tak dziwnie na innym wątku kończyć :zawstydzona/y::sorry2: dobra, to tutaj już tylko o torbie do szpitala ;-)

P.S. fajne te rozwiązania wynalazłaś kuleczka ;-) i Ty daga też fajne zakupki sobie sprawiłaś.

a czy Admin nie może kawałka wyciąć i zrobić z tego wątku o zakupach babskich - dla dużych Dziewczynek ;-)
i tam byśmy pisały o tym co sobie kupujemy, a nie o śpioszkach i pajacykach :cool2:

No to wracamy do tematu ,,torba do szpitala,, :-)
Czy te majtki siatkowe jednorazowki to sie kupuje po to, zeby je po prostu wywalic, jak sie zafajdaja? Czy maja tez jakis inny cel? Lepiej chyba przepuszczaja powietrze? Ale jak sie w nie wlozy wklad, to i tak nie ma chyba znaczenia? Tak sobie wlasnie siedze i dumam... rany ale mam problemy, hihi :-D

ja tam miałam 2 pary siatkowych i jak sie ubrudziły to je przepierałam i były na zaś .. Ca napewno lepsze nawet z podkładem niż te jednorazowe z fryzeliny bo w tym jak w kondomie czowiek się czuje.. Siatkowe są naprawde przewiewne i bardzo delikatne..

no właśnie te siatkowe sa wielorazowe a te jednorazowe to nie wiem z czego są, ale chyba nie są siatkowe - ja też już zaopatrzyłam się w te siatkowe - śmieszne takie, nawet majtek nie przypominają :tak:

a ja mam pytanko....
Jak już maluszek będzie w domu i przykładowo, będe chciala ugotowac obiad :D a nie chce wózka tachać na pięterko to w czym położyć dziecko, tak aby było w zasiegu mojego wzroku? Czy leżaczki dla takich maluchów są OK? Czy może jest na to jakis magiczny sposob, ktory mnie nowicjuszce nie przychodzi do głowy?

reklama
no w takiej sytuacji to mi do głowy właśnie leżaczek tylko przychodzi - ewentualnie to łóżko turystyczne, tylko ono dużo więcej miejsca zajmuje niż leżaczek.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry