reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mozesz mieć leżaczek, fotelik samochodowy albo samą gondolę z wózka.. mozesz też połozyć malucha na poduszke na ziemi..albo do kojca opcji jest wiele.. Na samym poczatku jest wiekszośc maluchów je i spi także niema takiego problemu ale potem gdy ilośc godzin snu sie zmniejsza wszędzie taszczymy nasze maleństwa:)

reklama
Sluchajcie, a co lepsze? Lezaczek czy hustawka? Czy w tym lezaczku bujaczku trzeba dzidzie hustac recznie, czy tak jak w hustawce husta sie sam? Bo chyba ten lezaczek jest praktyczniejszy, zeby go gdzies przeniesc, ale jak to jest z tym bujaniem?

-lezaczek- bujaczek praktyczniejszy trzeba bujać ale bez przesady przeciez nie wsadzisz dziecka na pól dnia do hustawki zeby sie bujało

Ca napewno lepsze nawet z podkładem niż te jednorazowe z fryzeliny
Nam położna na szkole rodzenia zabroniła kupować tych z flizeliny. Albo siatkowe, albo zwykłe bawełniane, albo najlepiej żadne, przy czym to ostatnie jest oczywiście niemożliwe, jeśli się leży na kilkuosobowej sali z tłumem gości :-)

Mamjakty właśnie opiekują się moja czteromiesięczną bratanicą, która przed momentem zasnęła właśnie w takim leżaczku-bujaczku:-) Cudna sprawa:tak: Już zdążyłam sprawdzić ceny na allegro i napewno sobie taki właśnie sprawię:tak::tak::tak:

Nam w szkole rodzenia też poradzili te siatkowe, ale podobno jest taki problem, że jak zobaczy Cię lekarz, albo nie daj Boże ordynator w jakichkolwiek majtkach to robi niezły dym:szok: Mądrale - ciekawe czy oni kiedyś próbowali chodzić z takimi "krokodylami" między nogami bez żadnego wsparcia:wściekła/y:

dzięki za odpowiedzi :-) jak zwykle jesteście niezastapione!!!
problem z leżaczkiem jest jeden - ponoć powinno się go używać dopiero od ok 3 miesiąca życia dziecka a wcześniej na krotko, bo nie jest to zbyt zdrowe dla kregosłupków naszych pociech. Także mi chodziło raczej o rozwiązanie na czas pierwszych miesięcy - ale tu chyba rzeczywiście najbardziej pomocna bedzie gondolka przenosna z wozka (ktory dopiero Rodzice nam kupią).

A na czas późniejszy kiedy Mała będzie już trzymać w miare główkę to leżaczek będzie najlepszy.
Jeszcze raz dzięki za rady - powoli zaczynam uświadamiac sobie że mało czasu zostało :szok: - a zakupów zrobionych nie mam żadnych. Czas to zmienić :)

Nam w szkole rodzenia też poradzili te siatkowe, ale podobno jest taki problem, że jak zobaczy Cię lekarz, albo nie daj Boże ordynator w jakichkolwiek majtkach to robi niezły dym:szok: Mądrale - ciekawe czy oni kiedyś próbowali chodzić z takimi "krokodylami" między nogami bez żadnego wsparcia:wściekła/y:
Ponoć standardem jest to, że na obchód się jest bez majtek, a potem ubiera się z powrotem. :-)

reklama
gemini bb jak będzie obchód to majtochy ściągniesz i po sprawie. Ja tak robiłam ale raz nie zdążyłam ściągnąć i nie robili problemu, same położne kazały zakładać jak chodzimy. A jak leżałam to sobie ściągałam i leżałam na podkładzie a rana wietrzyła się.

Te majtki siateczkowe są super miałam 2 pary i na zmianę je prałam. Są wysokie że jak kobieta jest po cc to nie uciskają rany.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry