reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Watek Porodowy

Darina to miałyśmy troszkę podobne sytuacje. A powiedz mi jak się czujesz po tych nacięciach, bo ja jestem teraz 3 tygodnie po i nadal niekiedy mam problem z siadaniem....

A powiedzcie mi dziewczyny coś... tak intymnie pojadę trochę,... tam gdzie jest cewka moczowa i łechtaczka to mam takie wrażenie jakbym to miała wszystko cofnięte do środka... i troche mnie pobolewa... czy to jest normalne? czy to potem wraca do normy?? czy któraś też tak miała?

ja tak mialam chociaz ja mialm cesarke ale u mnie to bylo spowodowane cewnikowaniem chyba:baffled::baffled::baffled: minelo chyba po 4 tygodniach ale glupie uczucie faktycznie bylo:baffled::baffled::baffled:

reklama
Agatkas ja też po 3 tygodniach miałam problem z siadaniem ale teraz już nie (5 tydzień) z dnia na dzień będzie lepiej zobaczysz. Mi najdłużej przeszkadzało nacięcie na pośladku no i najdłużej się goi, Ja sobie zaparzałam w dużej misce korę dębu i siadałam pupą w te zioła to mi pomogło ale nie wolno za często bo podobno bardzo wysusza ja stosowałam 1-2 razy dziennie.

dziewczyny potrzebuj porady, na wypisie ze szpitala mam napisane że na kontrolę powinnam się zgłosić po 4 tygodniach, moja położna mi to odradziła i powiedziała żeby poczekać jak się skończy okres połogu czyli 6 tygodni u mnie to akurat teraz ale ja się umówiłam dopiero na za 2 tygodnie bo akurat taki termin mi pasował, czy myślicie że nic się nie stanie ja pójdę dopiero po tych 8 tyg czy lepiej przełożyć wizytę na wcześniejszy termin bo ja już sama nie wiem co mam zrobić. proszę poradźcie coś.

Jeśli nic Ci nie dolega i nie masz jakis niepokojących Cie objawów to myslę że spokojnie możesz poczekac do umówionego terminu. ja urodziłam 23 listopada a jeszcze nie byłam u gina bo jak ona przyjmuje to ja nie mam z kim dziewczyn zostawic a jak ja mogę to jej nie ma. A jak kiedys udało mi się wszystko zgrac to akurat dostałam okresu:crazy:

Spokojnie darina możesz poczekać do umówionej wizyty. 6 tygodni to takie minimum, kiedy należy odbyć kontrolę (wcześniej to chyba nie bardzo ma sens, bo macica się jeszcze obkurcza), ale dłużej spokojnie można poczekać, a dwa tygodnie to niewiele.

Jak ja Wam wszystkim strasznie zazdroszczę,że miałyście swoje dzieciaczki na brzuszkach...Że jak tylko się urodziły to je widziałyście...

Anoli tylko,że Ty miałaś cesarkę.Siłą rzeczy nie mogłaś widzieć malutkiej...Ale jak tylko już mogłaś to Ci ją dali...A ja rodziłam naturalnie...

reklama
Do góry