reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Watek Porodowy

reklama
Hehehhehe:) Ja już kiedyś pisałam, że nie ufam mężowemu w tej kwestii:) Wole mieć nierówno , nieładnie ale wszystko na swoim miejscu;)

Zgadzam się z Toba Agatko!!!:-D

to ja mam jeszcze pytanie z tym wietrzeniem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:piszecie o drugim dniu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a co z tymi odchodami połogowymi, jeśli nie korzystamy wtedy z bielizny:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:jakos nie umiem sobie tego wyobrazić....Sorki za to pytanie może to dla Was banalne ale dla mnie niestety nie....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:w ogole nie wyobrazam sobie tego wietrzenia w szpitalu....

to ja mam jeszcze pytanie z tym wietrzeniem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:piszecie o drugim dniu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a co z tymi odchodami połogowymi, jeśli nie korzystamy wtedy z bielizny:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:jakos nie umiem sobie tego wyobrazić....Sorki za to pytanie może to dla Was banalne ale dla mnie niestety nie....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:w ogole nie wyobrazam sobie tego wietrzenia w szpitalu....

Podpisuję się pod tym pytaniem:zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny, to przychodzi jakoś samoistnie, choć faktycznie może trudno to sobie wyobrazić wcześniej. Na prześcieradle łóżka są jeszcze dodatkowe nakładki - takie mini prześcieradełka pod tyłeczkiem, w razie czego. Ale te podkłady są na tyle szerokie i chłonne, że raczej nie ma problemu z "wyciekami". Ja w większości leżałam na pleckach, z nogami zgiętymi w kolanach, dzięki czemu właśnie dobrze się wszystko wietrzy. I oczywiście przykryta kołderką. Jedyny problem to wyprawa do WC, jak np. koleżanka z sali ma akurat odwiedziny :sorry2:No ale zawsze można albo przeczekać, a ja się nie da, to pod kołderką założyć majtki na ten czas. Ale naprawdę rana mniej boli, jak nie używa sie bielizny przez te pierwsze dni. Można sie przyzwyczaić, to nie jest takie straszne.

Do góry