reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

ja też musze wybrac się do jakiegoś hipermarketu...zawsze tanio, a coś brakującego można dobrać...

...no i torbę do szpitala musze kupić, bo mam plecak ze stelażem tylko-ale by się w szpitalu zdziwili, jakbym z takim wpadła...:-)

reklama
Nie orientujecie się może ile takich pieluszek zabrać do szpitala ? (myślę o jednorazowych bo jak dzieciaczki będą na sali z mami to trzeba je tam poprzewijać) Zupełnie nie wiem co wziąć bo jak kiedyś rodziłam to tym wszystkim zajmował się szpital.
to zalezy ile bedziesz w szpitalu, trzeba srednio liczyc na zmaine pieluszki co 2-3 godziny lub po kupce od razu; maksimum pieluszka powinna byc na pupie 4 godziny od zalozenia.

W tym szpitalu co rodziłam nie trzeba było akurat mieć swoich pieluch, pielęgniarki używały tetrowych, ja jej wcale nie przewijałam.Ale teraz będę najprawdopodobniej rodzić w innym ale zaczynałam od pampersów newborn co wchłaniają rzadką kupkę, a dwójki są od 3 do 8kg, niewielka różnica. Dopiero potem, chyba po 4 zmieniłam na inne pieluchy tańsze, bo pampresy nr 3 mi nie odpowiadały do tego są najdroższe ze wszystkich.

Podkładów poprodowych tamtym razem kupiłam dwie paczki i było mi za mało, w szpitalu bylam tydzien i zuzylam 4paczki, teraz kupilam juz 4, z reszta jeszcze w domu je wykorzystam..No i fajne te majtki jednorazowe, teraz kupilam tez jedne wielorazowe na sprobowanie.

Xmamuska a masz butelki i mleko?Planujesz karmić butelką?
Ja mam termosy Natalki i to trzy:szok:bo w końcu za trzecim razem dopasowałam termos do wielkości butelki, zawsze kupowałam na oko, lepiej wziąć ze soba butelkę do sklepu. Teraz myślę czy kupować butelki i smoczki i mleko początkowe i laktator...miałam taki coś za 30 zł odciągacz, szkodą,że nie kupiłam jakiegoś lepszego, teraz bym nie musiała kupiować no i koszty by się podzieliły na dwie córcie:-)
Brakuje mi jeszcze staników

Skakanka butelkę kupuję 1 z AVENTU tom średnią, termosy też miałam 2 ale Sandrunia po nich skakała i nic się nie uchowało, cały styropian w środku popękał:baffled: Nie kupuje mleka sztucznego, ponieważ planuje karmić jak najdłużej piersią:tak::-) A laktator mam z AVENTU po Duśce i nie kupuje nowego:no: Butelka mi będzie służyć tylko do pokarmu odciągniętego na wypadek jak bym musiała wyjść na dłużej:tak: lub do herbatki:-D

A dziś dokupiłam zieloną gąbkę w kształcie misia, na którą się kładzie dzidzie w wanience:-)

Xmamuska ja też planuję karmić jak najdłużej piersią:tak:Fajnie,że masz ten laktator.
Też muszę jeszcze kupić tą gąbkę, jakoś tym razem czuję się taka nieprzygotowana:eek:i że czegoś ciągle mi brakuje...

Xmamuska ale to chyba normalne przy drugiej ciąży, już wiemy co nas czeka mniej więcej,że sobie poradzimy bo już sobie poradziłyśmy przy opiece maleństwa a pierwszy poród to wielka niewiadoma ale właśnie przez to czuję się teraz nieprzygotowana bo nie poświęcam już tyle czasu na myślenie o tym wszystkim, kupowanie bo dużo rzeczy już mam co nie znaczy,że wszystko ale jakoś podchodzę bardziej lekko,że jakoś to będzie jak nawet czegoś nie mam to przecież można dokupić zawsze:-)Poza tym teraz nie mam tyle czasu, wcześniej siedziałam w domu i nie miałam nic do roboty to mogłam oglądać,zastanawiać się co kupić, w każdym tygodniu interesowałam się jak już dzidzia wygląda itd A teraz będzie dwoje "na głowie" i trzeba podzielić swój czas między nimi,żeby żadne nie było zbyt stratne choć ta druga dzidzia już od początku jest trochę stratna przynajmniej na czasie jaki jej poświęcę albo bardziej Natalka na tym ucierpi:-(

Muszę dokupić wanienkę bo pękła i przecieka...i tą gąbkę i staniki i nie wiem co z tym laktatorem i może osłonki na piersi i nie wiem co jeszcze:-DPiszę,żebym nie zapomniała..

Nie mam pojecia ile Pampersow wziasc do szpitala dla malucha. Jak myslicie jak wezme ta mala paczke 1 to wystarczy?

reklama
Aph a mówili Ci,że trzeba wziąć pampersy?Jak trzeba to zależy ile będziecie to weź może paczkę(do czego się spakujesz?;-)), a zawsze mąż może donieść.

Do góry