reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Życie z dzieckiem z Zespołem Downa - czyli nie taki diabeł straszny jak go malują...

No i w końcu nie napisałam wtedy ;-)
A więc powiem Wam, że jest lepiej niż myślałam :-D Powiem nawet, że z trójką jest łatwiej jak z dwójką i powiem Wam, że chcę jeszcze czwartego dziecka :-) Może nie tak od razu, ale wiem, że kiedyś jeszcze będzie :-)
Oliś z Jessicą super przyjęli młodszą siostrzyczkę, Oliś jak to facet może bez większego entuzjazmu, ale jak tylko Laura leży w leżaczku to nie opuszcza jej na krok :-D Jessica za to jest super starszą siostrą i we wszystkim chce mi przy małej pomagać :-) Ciągle chce Laurę przytulać, całować, dawać jej smoczka (chociaż Laura smoczka nie chce ;-) ) i generalnie już mamusia i tatuś nie są ważni, tylko "Lala" :-D Ledwo oczy otworzy już jest "Lala" :-D Bardzo pozytywnie mnie te moje dzieciaki zaskoczyły :tak:
A co do Olisia to dzisiaj minął miesiąc jak chodzi do szkoły i cały czas jest szkołą zafascynowany :-) Ku mojej zgrozie wstaje pół godziny przed budzikiem i zamiast cicho w łóżeczku siedzieć to nawija, budzi Jessiczkę i mogę zapomnieć o dosypianiu ;-) Widzę, że powoli rusza do przodu z rozwojem :-) Rewelacji nie ma, ale zaczął coraz częściej stawać na prostych nogach, prostopadle do podłoże, opiera się rączkami o podłogę, głowę podnosi do góry i potrafi tak naprawdę długo stać :-) Co prawda jeszcze nie ma siły się podnieść i stanąć przy czymś, ale drobnymi kroczkami i do tego dojdziemy :tak: Bardzo dużo kopiuje też Jessiczkę, szkoda tylko, że w rozrabianiu ;-) Demolkę robią mi codziennie, kilka razy dziennie, wesoło mam z nimi :-D

A to moja (Nie)Święta Trójca :-D
P031011_17.58_%25255B02%25255D.jpg

P031011_18.29_%25255B01%25255D.jpg

I starszy brat czuwa ;-)
P031011_18.28_%25255B01%25255D.jpg

reklama
:-) witam wszytkie mamy maluchów z zd !
Jestem mama majki z zd - ur. 12,12,2006r
maja ma brata ( bez zd) -ur.07,11,2008r
JESTESMY Z żAR, BARDZO PROSZE O KROTKIE WPROWADZENIE MNIE DO WASZEGO FORUM NO I OCZYWISCIE CIESZE SIE ZE TU TRAFILAM ;-)

Hej Kasiu :-) Witaj wśród nas :-)
Pisz tutaj o wszystkim, o tym co Cię cieszy i o tym co Cię smuci, o wszystkich radościach i troskach dnia codziennego (chociaż oby tych trosk jak najmniej było ;-) ). Pochwal się tutaj Majeczką i braciszkiem :-)

Kacha jeszcze fotki, jeszcze!!!! Ja strasznie chce trzecie dziecko ale mój M nie chce..Ale tez nie wiem jak to z nim będzie..Zreszt jak bym chciała ale za 5,6 lat :-) Olis ma urode jak dziewczynka. No i gratulujemy postępów. :-)
Cudowni są :-)
Kaśka
witaj :-)

Oj mnie też długo nie było :/
Najmłodsza Larwa ma od jakiegoś czasu skok rozwojowy i żyć mi nie daje. Najlepiej jest na rączkach, a jak nie ma rączek to jest wielkie darcie ;-) Jessiczka zazdrosna i jak zajmuję się Laurą to robi wszystko, żeby na sobie skupić uwagę ;-) Jedynie Oliś w miarę grzecznym, piszę w miarę, bo zaczyna kopiować od Jessiczki te zachowania, których nie powinien :-) Ale zawsze to jakiś krok do przodu, bo po mnie nic nie chce kopiować ;-)
Coraz częściej chce być Szefuńcio w pozycji stojącej, co bardzo mnie cieszy, bo do niedawna jak tylko chcieliśmy go postawić to siadał z powrotem na pupie ;-) Teraz powoli kombinuje jak tu samemu pupę od podłoża oderwać i coraz częściej porusza się na czworaka, a nie na pupie (śmiejemy się z niego, że jest dupnym jeźdźcem, bo na pupie najlepiej się przemieszcza ;-) ).
Patrysiowa trzymam kciuki, za pomyślne, szybkie i bezbolesne rozwiązanie i trzymam kciuki za Maluszka :-)
A co słychać u pozostałych Mamuś?
Buziaki Wam wysyłam :-)

reklama
Kacha najlepsze życzenia dla Jessi :tak: Dużo zdrowia,radosnego,beztroskiego dzieciństwa i mnóstwo uśmiechu:-)
Cudne zdjecia Twoich wspaniałych dzieciaczków:tak:

Do góry