reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

aph tez pojęcia nie mam, ale to chyba też od szpitala zależy...

Ja tak troszkę zmienię temat. ostatnio skurcze tak jak zwykle przy miesiączce. jak na razie np. raz dziennie, albo i wcale. są dość bolesne i krótkie, co wy na to?

przy natępnej wizycie zapytam położnej, ale może się spotkałyście z czymś takim?

reklama
Skakanka, mam zamiar zmiescic sie do takiej sportowej torby, ale pieluchy zawsze mozna wziasc osobno w rece, jak beda zapakowane.
Pieluchy podobno trzeba, tylko slyszalam od jednej mamy, ze jakis przydzial jest, a co wiecej to swoje trzeba miec. A od innej, ze trzeba miec wszystkie swoje. :dry:

Kasiulka nie jestem pewna co to moga być za skurcze, czy nie miałaś wcześniej juz np twardnienia brzucha i rozciągających się wiązadeł i dopiero teraz je masz bo ja mam już długo. Albo może to skurcze przepowiadające ale od kiedy mogą się pojawić to nie wiem.Ale zawsze warto się zapytać położnej i nie wiem czy sprawdzi Ci też czy nie ma rozwarcia np.

Aph to weź paczkę na początek i już, apteka pewnie w szpitalu jest jakby co a poza tym paczka starczy myślę na trzy dni bo tak jest ich chyba 21?tak 10 dziennie:-)a może ciut więcej.U mnie stosują tetrę, jak tetrowe wszystkie poszły do prania to powiedzieli,żeby dać swoje pampersy.

Aha to paczka nie starczy na 3 dni:-):szok:już mi się wgłoiwe miesza od tego kompa,spadam i aż 10 dziennie idzie,no ale tak sobie przypominam,szok:szok:no ale z 7 to na pewno.

ja kupilam 20 pieluch tetrowych,poza tym planuje uzywac pampersow,do szpitala biore tylko bielizne osobista,kosmetyki,pizamke ,dres i podpaski bo reszte tu maja,ale na wszelki wypadek mam tez majtki jednorazowe,do dzidziusia ubranka potrzebuje tylko na wyjscie:-)

Kasiulka to mogą być skurcze przepowiadające. lepiej spytaj.

Też nie wiem ile czego zabrać, bo nawet nie wiem gdzie będę rodzić. Skakanko nie wiesz, jak to jest w Oświęcimiu? Co dają, a co trzeba mieć?

Xmamuska ale to chyba normalne przy drugiej ciąży, już wiemy co nas czeka mniej więcej,że sobie poradzimy bo już sobie poradziłyśmy przy opiece maleństwa a pierwszy poród to wielka niewiadoma ale właśnie przez to czuję się teraz nieprzygotowana bo nie poświęcam już tyle czasu na myślenie o tym wszystkim, kupowanie bo dużo rzeczy już mam co nie znaczy,że wszystko ale jakoś podchodzę bardziej lekko,że jakoś to będzie jak nawet czegoś nie mam to przecież można dokupić zawsze:-)Poza tym teraz nie mam tyle czasu, wcześniej siedziałam w domu i nie miałam nic do roboty to mogłam oglądać,zastanawiać się co kupić, w każdym tygodniu interesowałam się jak już dzidzia wygląda itd A teraz będzie dwoje "na głowie" i trzeba podzielić swój czas między nimi,żeby żadne nie było zbyt stratne choć ta druga dzidzia już od początku jest trochę stratna przynajmniej na czasie jaki jej poświęcę albo bardziej Natalka na tym ucierpi:-(

Mam dokładnie tak samo:-)

Musimy mieć dużo cierpliwości do naszych dziewczynek żeby nieczuły się odtrącone i niekochane jak przyj na świat nasze drugie pociechy!!!!! Moja Sandrunia jest troszkę starsza i więcej rozumie ale na pewno będzie ciężko:-)

xmamuśka, ja też sie o to martwię, tzn. czy Olcia będzie bardzo zazdrosna i czy ja dam sobie z tym radę. Niestety tak to jest, że jedynak, mały czy duży, jest zawsze jedynakiem. Do tej pory cała nasza uwaga skupiona była na nich a teraz to się zmieni. Naprawdę się boję, czy zdołam ją przekonać, że przecież kocham ją najbardziej na świecie, ale dzidzia też potrzebuje miłości i opieki. Mam nadzieję, że mi się to uda, ale naprawdę mam tremę.... no i stracha:szok: :szok:

reklama
xandii ja też się tego bardzo boję tym bardziej że Sandrunia ma 2,5 roczku i wiesz jak to jest twoja Ola ma troszkę więcej latek i więcej rozumie:tak: Boję się że poczuje się odtrącona i niekochana a przeciesz tak nie jest, Kocham ją najbardziej na świecie, jak nikogo innego i nigdy to się nie zmieni,ale czy ona ma tego świadomość:confused: Pewnie jeszcze nie i tego się właśnie obawiam, nie chcę jej zranić:no::no: Czasami to aż mi się płakać chce jak sobie pomyśle że mogłaby się poczuć niekochana:zawstydzona/y::-:)-:)-(

Do góry