reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

Lorien a dlaczego pieluszki jednorazowe dopiero po porodzie:confused: co ma do tego płeć dzidziusia:confused: Pierwsze słysze:confused: aż jestem w szoku:confused::-)

reklama
A to te pierwsze pampersy dla dziecka są uniwersalne???????? Żółtodziub ze mnie, to moje pierwsze dziecko, jeszcze nie zwracałam uwagi na pieluchy dla maleństwa, myślałam że są podzielone na płcie.:confused:

No tak, wygłupiłam się, co????? :no:

Lorien wcale nie, bo jeszcze jakis czas temu faktycznie byly podzielone. Zreszta nie jestem pewna czy do tej pory jakies firmy nie robia innych pieluszek dla chlopcow i innych dla dziewczynek.

Już kiedyś pisałam, że człowiek uczy się całe życie, a jeszcze głupi umiera. Chyba muszę zrówcić większą uwagę na to, co z czym i do czego :-)

Lorien nic się niestało ja też pewnie wielu rzeczy nie wiem:tak: W pieluszkach jednorazowych niema znaczenia i podziału na chłopca i dziewczynkę:-) Dopier dla dzieci starszych hugis ma pieluszki z podziałką, to takie pieluszki majteczki dla dzieci uczących się załatwiać na nocniczek:-) ,ale tak prawdę mówiąc to one chyba niczym innym jak tylko kolorem się różnią:-D Przynajmniej ja niezauważyłam żadnej różnicy:tak:;-)

A to ciekawe, a dalej żyłabym w słodkiej nieświadomości.

Apropo pieluszek, co planujecie kupić na czas poporodowy?

Lorien, jeśli chodziło ci o marke pieluszek, to na poczatek pewnie kupię pampersy firmy "Pampers" , a potem jak dzidzia podrośnie to pewnie coś tam sobie dobierzemy. Ale chetnie poslucham co mają do powiedzenia dziewczyny z młodszymi dziecmi, bo mają świezsze doświadczenia

Ja jeszcze zakupów nie skończyłam, ale powolutku, powlutku zbliżamy sie do końca.W grudniu wszystko chce mieć gotowe:tak:

A pieluszki jednorazowe tj Huggis ostatnio paczkę dla noworodków kupiłam i wyciągnęłam z paczki jedna. żeby rozmiar zobaczyć.... malutka pieluszka dla prawdziwie maleńkiego maleństwa:-) :tak:

Jeśli chodzi o pieluszki to ja kupuje pamprsa nr 2:-) Hugisy troszkę uczulają:tak: nie zawsze ale zdarza się, moja Sandrunia to wogule ma pupcie tak wrażliwą że ja mogłam używać tylko pampersa bo od innych to odrazu odparzenie i krosty na cipeczce były:wściekła/y::no::szok:

reklama
Do góry