reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Bardzo doceniam ten opis, bo przynajmniej znam sytuacje i powody, które sprawiły, ze podjęłas taką decyzje.
U mnie faktycznie jest inaczej, bo ten długi czas przyjmowania progesteronu wynika z faktu, ze dostałam go zaraz po ovitrelle, a nie jak zawsze -3 dni po. Mnie rowniez strasznie przymroczylo i nie wiem dlaczego nie zwróciłam na to uwagi i co więcej- dlaczego ja to zaczęłam przyjmować? Zaczęłam się zastanawiać czy skoro będę go przyjmować aż 15 dni to czy taka dawka nie przesunie mi sporo miesiączki? Biorę 3 razy dziennie. Dlatego tez rozważam skrócenie, no ale będzie to z innych powodów niż u Ciebie wiec jak coś sie stanie to nie napisze postu „ostrzegam przed @olka11135:) Nie mam także niedomogi wiec po najbliższej becie tak do tego podejdę.
Obstawiam, że przesunie i że podczas brania okres się nie pojawi, tylko właśnie dopiero po ostawieniu
Ja zrobię sobie test ostatniego dnia brania luteiny i będę się zastanawiać co dalej, jeżeli będzie ciąża.

Cześć wszystkim.jestem nowa na tym forum...
Temat wygląda następująco..jestem już mamą 6 letniej córki,z mężem staramy się powiększyć rodzinkę (od 2 cykli).
Moje cykle to 27 dni...pierwszy cykl ,nic,drugi hmm,spóźniona miesiaczka,nudności, bóle podbrzusza, testy ciążowe negatywne 😔.
Odwiedzilam gina.moze trochę z myślą że test się myli,niestety,dostałam dla mnie fatalna wiadomość,ciazy brak,za to duża torbiel na prawym jajniku,torbiel wielkości prawie 6 cm...ginekolog od razu mi wszystko wyjaśnił że może pęknąć,że moze się wchłonąć, że może rosnąć luz malec,ale też zaznaczył że torbiel powoduje trudności z zajściem w ciążę, dostałam też skierowanie na markery nowotworowe,wynik to 7,45 gdzie z opisu z laboratorium norma jest od 0-35, więc myślę że wynik nie jest zły...Ale czy kiedykolwiek uda mi się zajść w ciążę,czy ten jeden jajnik da radę co miesiąc wytwarzać pecherzyk?czy któraś z Was była w takiej sytuacji i się udało,czy musiała długo się starać?przyznam wam się szczerze że na dzieci dzisiejszy czuje się bezwartosciowa, jestem załamana tym wszystkim ...dzięki za jakiekolwiek informacje z waszej strony

Cześć wszystkim.jestem nowa na tym forum...
Temat wygląda następująco..jestem już mamą 6 letniej córki,z mężem staramy się powiększyć rodzinkę (od 2 cykli).
Moje cykle to 27 dni...pierwszy cykl ,nic,drugi hmm,spóźniona miesiaczka,nudności, bóle podbrzusza, testy ciążowe negatywne 😔.
Odwiedzilam gina.moze trochę z myślą że test się myli,niestety,dostałam dla mnie fatalna wiadomość,ciazy brak,za to duża torbiel na prawym jajniku,torbiel wielkości prawie 6 cm...ginekolog od razu mi wszystko wyjaśnił że może pęknąć,że moze się wchłonąć, że może rosnąć luz malec,ale też zaznaczył że torbiel powoduje trudności z zajściem w ciążę, dostałam też skierowanie na markery nowotworowe,wynik to 7,45 gdzie z opisu z laboratorium norma jest od 0-35, więc myślę że wynik nie jest zły...Ale czy kiedykolwiek uda mi się zajść w ciążę,czy ten jeden jajnik da radę co miesiąc wytwarzać pecherzyk?czy któraś z Was była w takiej sytuacji i się udało,czy musiała długo się starać?przyznam wam się szczerze że na dzieci dzisiejszy czuje się bezwartosciowa, jestem załamana tym wszystkim ...dzięki za jakiekolwiek informacje z waszej strony
Ja nie mialam takiej sytuacji, więc niestety nie pomoge, ale chce Ci powiedzieć jedno: to co Cie spotkalo w zaden sposob nie sprawia, że jestes bezwartosciowa. Choroba mie wybiera, nie jest nasza wina. Jesteś pelnowartosciowa kobietą jak kazda z nas. Powodzenia ♡

Lekarz zaznaczyl ze mam 3 opcje
1 obserwujemy ok 3 cykle co z torbiela się dzieje
2 antykoncepcja na kilka miesicy by jajniki odpoczely(jestem prażoną do antykoncepcji gdyż kiedyś brałam,bez żadnych badań,tak od ręki przepisywanie A kg poszły w górę,pozatym mam prawie 35 lat i też nie chce czekać aż tak długo żeby ponownie się starac,nie jestem juz najmłodsza)
3 to usuwanie torbiela laparoskopowo

Ja nie mialam takiej sytuacji, więc niestety nie pomoge, ale chce Ci powiedzieć jedno: to co Cie spotkalo w zaden sposob nie sprawia, że jestes bezwartosciowa. Choroba mie wybiera, nie jest nasza wina. Jesteś pelnowartosciowa kobietą jak kazda z nas. Powodzenia ♡
Wiesz ale tak się czuje,to był dla mnie ogromny szok ,takiej informacji się nie spodziewałam, jechałam do domu i nie płakałam,wylam. Nie umiałam mężowi wytłumaczyć co u lekarza,teraz o tym piszę i znowu łzy cisną się do oczu.bo nie dość że długo nie było mowy o 2 dziecku ,to nagle gdy zaczęliśmy starania taka informacja,Dziękuję Bogu ,że mam piękna zdrowa córkę, ale czuje się fatalnie że jeż 2 dziecka mogę nie miec

Jutro zrobię jeszcze test o czułości 10. bo dzis zrobiłam tym 25. I jak coś pokaże to polece na betę. Zrobiłam ten sam test wczoraj wieczorem ale nie pokazał drugiej kreski. Za to dziś odrazu z porannego moczu bardzo blada. Ale nie bede sie nakręcać. Dziś mam 22 dc i nadal plamię to już będzie prawie tydzien jak w śluzie pojawia się od jasno różowej po lekko brązową krew tylko na papierze. Ani na bieliznie ani na wkładce tego nie mam.
Wczoraj wieczorem miał prawo nie wyjść, mocz był rozrzedzony, i test o czułości 25 mógł nic nie wyłapać. Zbadaj koniecznie betę jutro i powtórz w środę. Plamienie ( tak długo) może nie być oznaka czegoś dobrego niestety. Nie straszę, nie mówię złośliwie ale zrób to dla własnego dobra, nie czekaj z ta beta i objawami, takie rzeczy trzeba sprawdzać.

Wiesz ale tak się czuje,to był dla mnie ogromny szok ,takiej informacji się nie spodziewałam, jechałam do domu i nie płakałam,wylam. Nie umiałam mężowi wytłumaczyć co u lekarza,teraz o tym piszę i znowu łzy cisną się do oczu.bo nie dość że długo nie było mowy o 2 dziecku ,to nagle gdy zaczęliśmy starania taka informacja,Dziękuję Bogu ,że mam piękna zdrowa córkę, ale czuje się fatalnie że jeż 2 dziecka mogę nie miec
Jak ja dostalam wyniki badań mojego męża to mialam zwolnienie na 2 tygodnie, bo ciagle plakalam, nie bylam w stanie pracować. Jakby czlowiek dostal czymś ciężkim w glowe.
Dobrze, ze doceniasz, że masz zdrowe dzieciątko w domu, bo wiem, że niemożność zajścia jest zawsze bolesna, ale bardzo wiele z nas niestety nie ma dzieci w ogóle i latami walczy o pierwsze.

reklama
Ja swojego Starego też muszę wysłać, mimo iż boi się tego co zobaczymy, to nie popuszczę… ale zanim to nastąpi nie odpuszczam tez sobie, zdobyłam dodatkowe skierowania i planuję tym razem za Waszą poradą zrobić monitoring owulacji. Muszę jednak podstępem zdobyć skierowanie bo ostatnio gościu mnie zbył, ze dopóki Stary się nie zbada to mam nie szukać problemów u siebie. I tu mam pytanie, dziś 9dc, teoretycznie zgodnie z dotychczasowymi wyliczeniami potwierdzonymi testami, owulacja w 13 lub 14dc. Kiedy najlepiej iść pierwsze na usg? Jutro?

Do góry