reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Haha no a gdzie ma być indziej? xD
Moja pierwsza ciąża zaczęła się od zabarwionego śluzu na brązowo. Robiłam z papieru toaletowego taki rulonik i wkładałam w pochwę i był śluz brązowy (dzisiaj mam tak samo).
Potem było coraz więcej krwi i już płakałam staremu że znowu okres. Założyłam podpaskę. I na następny dzień czysty śluz. Wtedy już wiedziałam że coś się kręci.

A druga ciąża to same już wiecie jak wyglądała, bo to w tym cyklu😄
Nie chce siać złej wróżby, ale ja w tym cyklu mialam juz 2 razy po 2 dni plamień brazowych 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Szczerze mówiąc juz nie liczę na ten cykl w 50%, a drugie 50% mnie marzy, ze to ten.

Dużo pić, odpowiednia dieta i wizyta u Androloga którą ma w piątek + ponowny profil lipidowy. Ja miałam kilka podstawowych badań jak morfologia, witaminy, krzywa cukrowa i insulinowa i inhibina B. W czwartek mamy wizytę kontrolną wtedy spojrzy na wyniki i da dalsze zalecenia. Usg nie robiliśmy
Podpytuje, bo parametry mamy podobne :) z tym ze u nas jeszcze liczba plemników w 1ml jest mniejsza, ale z kolei próba jest znacznie większa, wiec ilość w sumie jest taka sama. No i pH tez 8,5. Daj znać jak już będziesz po. My mieliśmy iść w czwartek, ale wizyta przełożona na za tydzień. Gin zalecił suplementację, dieta, ruch, luźne gacie 🤣 na początek, ale powiedział, ze androlog na podstawie usg ma wdrożyć leczenie.

A jeszcze jedno pytanie, mieliście jedno badanie nasienia? Bo miarodajny wynik podobno jest dopiero po trzecim, który wyjdzie tak samo

No tutaj sie nie do końca zgodzę, bo nie ma w Polsce darmowego leczenia. Ktoś na etacie moze odczuwa te horrendalne składki mniej, niż przedsiębiorca na przykład. Co nie zmienia faktu, że są, i licząc w skali miesięcy i lat w ktorych z opieki medycznej sie nie korzysta, są to ogromne kwoty.
Ach, to moja wina, nie przypomniałam się w tym względzie: mieszkam we Francji.

reklama
Do góry